Kysymys:
Käytä BJT-transistoria kytkimenä kääntämättä signaalia
Cornelius
2014-04-21 21:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että voin käyttää transistoria tällaisena kytkimenä:

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu CircuitLab

Voinko käyttää vain yhtä transistoria, joka lähettää saman signaalin (ei käännetty)? Haluan käyttää sitä jännitetason siirtämiseen. Tulo on digitaalinen 3,3 V: n jännitteellä ja sen pitäisi tuottaa 5 V: n TTL-tasot.

Kolme vastused:
Ignacio Vazquez-Abrams
2014-04-21 22:14:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdottomasti.

enter image description here

Tässä piirissä hyödynnetään MOSFETin ominaisuuksia etenemään kaksisuuntaisesti signaali kahden eri jännitetason välillä.

Olin kiinnostunut tekemään tämä kaksisuuntaisella PNP: llä tai NPN: llä.
@Cornelius Tämä vastaus on parempi kaveri, koska se on kaksisuuntainen, kun taas piirini ei ole.
Tiedän, että se on kaksisuuntainen. Olen nähnyt tämän piirin aiemmin kaaviona I2C-tason vaihtimelle. Mutta mitä tarvitsen yksisuuntainen riittää.
@Andyaka: Olet hyvä kaveri. Ignacio: hyödyllinen piiri :)
@bitsmack joo, olen sydämestäni muhuhahaha
Jos sinulla on 5 V molemmin puolin, voitko käyttää yhtä vastusta?
Jos sinulla on 5 V molemmin puolin, miksi tarvitset tasosiirtimen?
Andy aka
2014-04-21 22:14:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä virtapiiriä käytetään yleensä melko usein: -

enter image description here

Todella mielenkiintoista.Olisiko mahdollista laittaa yksi GPIO levystä, kuten Vadelma tai BeagleBone, tuloon ilman paistamista?En ymmärrä: kun sinulla on vakio jännite, kerääjä vedetään ylös.Joten miten voit olla varma, että virtaa ei siirry 5 V: sta tuloon?Lopulta tuhota ajolauta?
Koska transistori on määritetty lähettimen seuraajaksi ja emitterin jännite on perusjännite miinus noin 0,6 V.Jos emitteri nousee korkeammalle, se kytkee transistorin pois päältä estäen siten jännitteen nousun paljon yli noin 3 V: n.Ajattele kantoa ja emitteriä ja mitä jänniteprosenttia niiden on oltava, jotta transistori kytketään päälle.
@Andyaka Toimiiko tämä, jos muutamme 5 V: n 3,3 V: ksi?
Jos teit niin, et tarvitse tasonsäätöä.
The Photon
2014-04-21 22:40:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulo on digitaalinen 3,3 V: n jännitteellä ja sen pitäisi tuottaa 5 V: n TTL-tasot.

Tässä tilanteessa et todennäköisesti tarvitse lainkaan muunnospiiriä.

Sekä 3,3 V: n että 5 V: n TTL-logiikkakytkin, jonka kynnysarvo on noin 0,8 V. Siksi mitään muunnospiiriä ei tarvita 5 V: n TTL-tulon ohjaamiseksi 3,3 V: n logiikkasignaalilla. Varmista ehdottomasti, että tarkistat 5 V TTL -laitteesi vähimmäis V ih ja varmista, että tämä luku on pienempi kuin 3,3 V laitteesi V oh .

Tämä luku TI-sovelluksen huomautuksesta " Oikean tason käännösratkaisun valitseminen" osoittaa, että määritetyt tulo-, lähtö- ja kynnysarvot ovat samat 5 V: n ja 3,3: n kohdalla. V TTL-piirit:

enter image description here

Jos laitteesi eivät todellakaan ole TTL, vaan CMOS, voit silti pystyä yhdistämään ne ilman muunnospiiriä, mutta melumarginaali pienenee koska CMOS-kytkentäkynnys on V cc / 2 eikä kiinteä jännitetaso.

Kuten kaaviosta näet, et voi luotettavasti käyttää 3,3 V: n TTL-signaalia (tai edes 5 V: n TTL-signaalia) 5 V: n CMOS-tulon vaihtamiseen, joten tarvitset kussakin tilanteessa muuntimen kuten tässä muut vastaukset esittävät.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...