Kysymys:
Induktiivisen läheisyysanturin liittäminen PIC16F690: n nastaan ​​RA0
Vander_kw
2015-11-06 02:26:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 3 induktiivista lähestymisanturia, joissa on avoin NPN-NO-kerääjä:

enter image description here

Anturit on liitetty PIC16F690: een nastalla RA0 RA1 ja RA2, tässä on piiri RA0: lle, se on sama niille RA1 ja RA2:

enter image description here

Kun anturi on aktivoitu, 10K: n vetovastus on maadoitettu lukemaan vaadittu logiikka.

Ongelma:

Tämä liitäntä toimii hyvin pin RA1: n antureille ja RA2, kuitenkin, kun yksi antureista on liitetty nastan RA0 kanssa ja kun kytken virran päälle, PIC ei käynnisty ennen kuin painan ulkoista MCLR-painiketta. Jopa sen jälkeen, jos kytken virran pois päältä ja sitten uudelleen päälle, ongelma ilmenee uudelleen eikä se häviä, ennen kuin teen toisen ulkoisen MCLR: n.

Huomaa, että kun nastan RA0 anturi poistetaan piiristä, kaikki on normaalia, PIC käynnistyy normaalisti, MCLR: ää ei tarvita, ja nastojen RA1 ja RA2 jäljellä olevat anturit toimivat myös odotetusti.

Mitä olen kokeillut tähän mennessä:

  • epäilin ongelman PIC16F690-ohjelmassa, joten korvasin RA0: n anturin painikkeella, kaikki toimi kuten odotettavissa, lisäksi epäilin ongelmaa piirilevyssä, joten poistin kaikki anturit ja vaihdoin ne painikekytkimellä keventämään 3 LEDiä varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa ohjelman ja piirilevyn kanssa. Ei ongelmaa tässä.

  • Ennen kuin painin MCLR-painiketta, tiedän, onko PIC osittain tai kokonaan tukossa, muutin ohjelmaa sytyttämään LEDiä, kun RA0: n anturit on aktivoitu, joten lähestyin metallilevyä kyseisestä anturista, LED syttyy ja kun poistan metallilevyn anturista (anturi ei aktivoitu), LED palaa.

Vaikuttaa siltä, ​​että ongelma koskee vain PIC16F690: n nastaa RA0, ja vain kun se on liitetty induktiiviseen läheisyysanturiin, se toimii hyvin, kun käytetään painonappia.

Käytetyt sulakkeet ohjelmassa: XT, PUT, NOWDT, NOPROTECT, BROWNOUT, MCLR

XT on kristallikvartsi 4Mhz, jossa on 22pF-kondensaattoreita.

Poistin ADC: n, CCP: n, SPI: n ja Comparatorin käytöstä.

PIC16F690: n tietolomakkeesta RA0 voi olla:

yleiskäyttöinen I / O, ADC, analoginen vertailija, ICSP-datasignaali, ULPW-analogitulo.

Tarvitsen apuasi.

Kiitos

Mitä läheisyysantureita käytät?Eri npn-ulostulotyyppien välillä voi olla hienovaraisia eroja.
Tämä yksi: https://opencircuit.nl/Product/10878/LJ12A34ZBX-Nabijheids-sensor-NO-NPN-4mm.
Ainoa asia, jonka näen erilaisena RA0: ssa (vs. RA1 tai RA2), on "Ultra Low-Power Wake-Up" (ULPWU) -ominaisuus.ULPWU on oletusarvoisesti pois käytöstä, mutta ehkä kannattaa nimenomaisesti tyhjentää PCON.ULPWUE-bitti alustuksen yhteydessä.[AN897] (http://ww1.microchip.com/downloads/fi/AppNotes/00879D.pdf) sanoo, että "RA0: ta ei voi lukea digitaalisena nastana, kun ULPWU on käytössä."Ehkä siinä toiminnassa on jotain muuta outoa?
Yritin sitä tänään, poistin ULPWU-bitin käytöstä muuttamalla nimenomaisesti ULPWU-bittiä PCON-rekisterissä, sain valitettavasti samat tulokset.
on anturiongelma (Monet anturit synnyttävät pwm-signaalin sisällä, ensimmäinen askel aktivoi anturin lähdön, mutta myöhemmin ehkä käynnistyy ilman ehtoja).näet enemmän kohinaa tai virheellistä signaalia lähdössä.Vaihda anturi (osta maailmanlaajuisesti valmistajalta).Jotkut nastat saivat matalan jännitteen (tai vahingoittuneet).
Jokaisen, joka yrittää ymmärtää anturin kaaviota viestin yläosassa, on huomattava, että valmistaja on esittänyt kaavion _load_ -yhteydestä anturin sisäosien sijaan.
üks vastaus:
Transistor
2015-12-20 06:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen hermostunut, kun näen 5 V: n logiikan sekoittuneen 24 V: n virtalähteeseen, mutta olet ilmeisesti päässyt eroon ilman savua. Liittämällä piirisi bittiä luulen, että sinulla saattaa olla tämä:

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu käyttämällä CircuitLab

On mahdollista, että keräimen alustan risteys on eteenpäin suuntautunut ja sillä on riittävän alhainen maadoitusresistanssi RA0: n vetämiseksi matalalle, kun taas välikytkimen ohjainpiiri käynnistyy. Voit testata tämän melko helposti irrottamalla 24 V: n virran, kytkemällä virran ja mittaamalla mustan johdon jännitteen (kun vedin on kytketty).

Asennuksesi vaara on, että

  • kytkimellä voi olla sisäinen vetovoima, joka, kun Q1 on pois päältä, vetää RA0: n +24 V: een (ei, joten ei.)
  • Jos sininen johto on irrotettu, saatat saada tarpeeksi virtaa 24 V: sta elektroniikan ja pohja-kollektoriliitoksen kautta. Tämä nostaisi RA0: n yli +5 V.
  • Kumpi tahansa yllä olevista skenaarioista polttaisi PIC: si. Parempi käyttää optoeristintä. Kimliv esitti kysymyksen samasta kytkimestä vuosi sitten. Saatat löytää apua täältä.    Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
    Loading...