Kysymys:
Tarvitsevatko op-vahvistimet yhden ohituskondensaattorin vai kaksi?
Adam Haun
2015-08-28 07:35:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muissakin piirilevyissä, on vakiokäytäntö sijoittaa ohituskondensaattorit lähelle op-vahvistimien syöttöjännitteitä. Mutta olen nähnyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä op-vahvistimen ohittamisesta oikein (esimerkiksi täällä). Jotkut ihmiset ehdottavat yhden kondensaattorin asettamista V + - ja V-nastojen väliin. Toiset ehdottavat kahden kondensaattorin käyttöä, yhden V + -maadoituksesta ja toisen V-maadoituksesta. Mikä näistä menetelmistä antaa parhaan tuloksen? Käytän OPA827s -signaaleja yhtenäisyyden vahvistuksen jännitteen seuraajana, mutta haluaisin tietää, onko vastaus sama myös muissa tilanteissa.

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu käyttämällä CircuitLab

Hyvällä kysymykselläsi ei ole lopullista vastausta.
Kaksi vastused:
Spehro Pefhany
2015-08-28 07:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos lähtökuormitus on ensisijaisesti maadoitettu, kaksi kondensaattoria. Jos se toimittaa jommankumman, yksi kondensaattori riittää.

Ohituskondensaattoreiden tarkoituksena on tarjota matalan impedanssin lähellä sirua (ohittaa minkä tahansa sarjainduktanssin syöttökiskoille). Koska useimmilla op-vahvistimilla ei ole maadoitustappia, sisäinen piiri ei välitä maanpinnasta, mutta kun kohdistat kuormaa maahan, virtapolku on positiivisesta tai negatiivisesta lähteestä sirun piirin kautta ulos kuorman kautta maahan. Kondensaattori positiivisista ja negatiivisista lähteistä varmistaa, että silmukka on fyysisesti pieni ja siten pieni induktanssi.

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu CircuitLab

Kaksi vasenta kaaviota esittävät op-amp: n, joka ajaa positiivista ja negatiivista virtaa maahan kytkettyyn kuormaan ja miten ohituskondensaattori näkyy silmukassa. Oikea käsi osoittaa negatiiviseen kiskoon liitetyn kuorman. Oikeanpuoleisen kaavion kondensaattori on kaksi kertaa niin tehokas, kun kuormitus on kytketty tällä tavalla (1uF eikä 500nF), ja se säästää osan.

Huomaa kuitenkin, että tämä pätee vain, jos signaali viitataan V- eikä maadoitukseen.
Tai V +, tietysti.
WhatRoughBeast
2015-08-28 08:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi kondensaattori kullekin virtalähteelle, kytkettynä maahan.

Ota huomioon, että jos sinulla on kaksi virtalähdettä ja jokainen syöttö tuottaa positiivisen piikin, jonka amplitudi on sama, kahden lähteen välinen kondensaattori näkee vakion jännitettä ja vaimentaa kumpaa piikkiä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...