Kysymys:
Mitä tämän tyyppisiä logiikkakaavioita kutsutaan?
Segmentation fault
2020-02-05 05:24:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Ne eivät ole aivan "logiikkapiirejä", koska kun katson, että ylöspäin saan enimmäkseen ne, joihin on vedetty logiikkaportit, eivät transistoreita ja vastaavia.

Jos haluan löytää kirjan, joka opettaisi minulle erityisesti transistoreista ja ymmärtäisi nimenomaan tämäntyyppiset piirit, ei digitaaliset järjestelmät yleensä, mitä minun pitäisi etsiä?Onko suosituksia?

nämä eivät ole ollenkaan loogisia kaavioita
Luulen, että voit aloittaa [Don Lancasterin RTL-keittokirjasta] (https://www.tinaja.com/ebooks/rtlcb.pdf).Tämän linkin omistaa Don, itse.Joten voit käyttää sitä.Se on turvallista ja sinulla on hänen lupa.(Luulen, että hän on edelleen elossa.) Viime kerralla puhuin hänen kanssaan kuitenkin vuosikymmen sitten.(Hän on eräänlainen "kuiva" keskustelija, mielestäni.)
Nämä ovat elektronisia piirejä (teknisesti piirikaaviot, mutta kaikki tuntemani kutsuvat vain piireiksi) - yksi askel logiikkakaavioiden alapuolella.
Lisään, että siinä todellakin sanotaan kuvassa .... baari on vain lyhenne sanoille "ei" samoin;`.` on tai ja` + `on ja
@jonk Hän on edelleen elossa, mutta noin 10 vuotta sitten hän päätti, että ulkomaalaisia ei kannata puhua, joten hän ripustaa heidät.Mitä sanoit hänelle?
@SpehroPefhany Se oli yli 10 vuotta sitten.Halusin puhua joistakin näkökohdista, jotka olivat osuneet minulle monella tasolla.Osoittautui, että olin noutanut jotain, jonka hän oli viettänyt nimenomaan yrittäessään saavuttaa ja ollut työskennellyt kovasti.Hän puhui tekemistään ja keskustelimme siitä, mikä tekee hyvästä teknisestä viestinnästä hyvää.Yksi esimerkki oli hänen käyttämänsä sarjakuvia, jotka kertoivat tarinan erikseen tarvitsematta lukea tekstiä.Voit saada paljon ohittamalla taideteoksia.Myös teksti toimi liian ilman kuvamateriaalia.Luulen, että vietimme 90 minuuttia puhelimessa, tai niin.Nautin siitä.
Seitsemän vastused:
Transistor
2020-02-05 05:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Kuva 1. Yksinkertaiset logiikkaportit, jotka on valmistettu erillisistä NPN-transistoreista ja vastuksista.

Tämä on kaavio yksinkertaistetuista logiikkaporteista, jotka on rakennettu erillisillä komponenteilla.Vasemmalta oikealle ne eivät ole, NAND ja NOR.

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu käyttämällä CircuitLab

Kuva 2. Loogisten porttien symbolit EI, NAND ja NOR.

Symbolisten esitysten avulla suunnittelija voi keskittyä logiikkaoperaatioon eikä piirin sähköiseen toimintaan.

Taulukko 1. Totuustaulukko NOT: lle.

  a EI
--------
0 1
1 0
 

Taulukko 2. Totuus-taulukko NAND: lle ja NOR: lle.

  a b NAND NOR
---------------------
0 0 1 1
1 0 1 0
0 1 1 0
1 1 0 0
 

(muokattu totuustaulukko)

Keskustelussa voit erottaa kahden tyyppiset kaaviot sanomalla "transistorin tasokaavio" ja "porttitasokaavio".
Dan Khan
2020-02-05 05:50:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä näyttää piirikaaviosta.

Mitä haluat tietää tarkasti transistoreista?

Kaaviossasi olevia kutsutaan NPN-transistoreiksi.

Ne koostuvat kolmesta nastasta: pohja, kerääjä ja emitteri.

Pieni virta, joka kohdistetaan transistorin pohjaan, luo paljon suuremman virran kerääjän ja lähettimen välille.

Siksi niitä voidaan käyttää sekä kytkiminä että vahvistimina.

Voisit aina vain Google-transistorit nähdä erilaisia tyyppejä.

Loistava vastaus - kohtaaminen perusasioissa!
"Kaksi NPN-transistoria tunnetaan yhdessä Darlington-kokoonpanona" Ei.Kumpikaan kokoonpano ei ole Darlington, jossa yhden transistorin emitteri syöttää toisen pohjaa, ja molempien kollektorit on sidottu yhteen.
Sanoin juuri Darlingtonin kokoonpanon antamaan esimerkin transistoreista ja niiden toiminnasta.Ei sanota, että yllä oleva kaavio on Darlington-kokoonpano.
clabacchio
2020-02-05 19:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut ovat sanoneet, kuvassa olevat ovat itse asiassa kaavioita tai kaavioita.Ne edustavat symboleilla todellisia, fyysisiä komponentteja ja niiden yhteyksiä.

Haluaisin lisätä vielä yhden yksityiskohdan tietyn tyyppisistä piireistä, joita kuvissa on esitetty.Ne ovat eräänlainen looginen portti (se riippuu tulosignaaleista, mutta se on tekstitysten merkitys), rakennettu vastus-transistori-logiikalla (RTL).Verrattuna täydentävään logiikkaan (tai TTL transistori-transistori-logiikan avulla), RTL-logiikassa käytetään vain vetäviä tai ylös vedettäviä transistoreita, joiden toinen haara on vastus.Tämä yksinkertaistaa piirejä suorituskyvyn kustannuksella (nopeus, pinta-ala, tehokkuus).

Peter Bennett
2020-02-05 05:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että etsit kaavioita - ne esittävät yksityiskohtaiset yhteydet yksittäisten komponenttien välillä - transistorit, vastukset, kondensaattorit jne.

Jos käytät digitaalisia integroituja piirejä, kaaviossa näytetään aidatut symbolit.Kaaviossa monimutkaisemmat IC: t näytetään lohkoina, joilla on useita yhteyksiä.

Näytetyt luonnokset ovat yksinkertaisia kaavioita.

Kevin Martin
2020-02-05 22:25:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luin alkuperäiset pyynnöt operaattorina, joka halusi kohtuullisia hakutermejä (esimerkiksi Googlingille) löytääksesi kaavamaiset kaaviot piireistä, jotka toteuttavat logiikkaportteja.

Hänen ongelmansa on, että valitettavasti "logiikkaporttipiirit" tuottavat yleensä piirejä, jotka käyttävät logiikkaportteja, eikä piirejä, jotka toteuttavat logiikkaportteja.

Tämä näyttäisi olevan analoginen "äänivahvistinpiirien" kanssa, mutta tämä haku todennäköisesti tarjoaisi piirit, jotka toteuttavat vahvistimia.

Tällainen epäselvyys voi osoittautua milloin tahansa käyttämään substantiivia muokkaamaan toista substantiivia ilman, että niiden yhdistämiseen tarvitaan esisanaa tai muita muotoiluja.

Se on epämääräinen muoto "pahvilaatikon" (pahvilaatikko) ja "kenkälaatikon" (laatikko, joka sisältää kenkiä) välillä. Tämä esimerkki on yksiselitteinen, koska pahvia ei yleensä säilytetä tai pakata laatikkoon eikä laatikoita yleensä tehdä kengistä.

Mutta koska piirejä voidaan käyttää modulaarisesti monimutkaisemmissa piireissä, termit, kuten "logiikkaporttipiiri", ovat paljon epäselvämpiä.

Tämän kaiken sanottuani minulla ei ole ratkaisua tähän ongelmaan. Jopa prepositioiden ja vastaavien asianmukainen käyttö ei todennäköisesti auta, koska hakukoneet jättävät nämä huomiotta.

Jacquelyn.Marquardt
2020-02-06 00:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Diskreettikomponenttitransistoriporttilogiikka.

Tai kokeile google välityslogiikkaa

Miksi "välittää" logiikkaa?Releitä ei ole mukana.En ole koskaan kuullut "transistoriporttilogiikasta".Voit parantaa melko lyhyttä vastaustasi selittämällä, mitä tarkoitat.Napsauta kysymykseesi alla olevaa muokkauslinkkiä ...
Donald Selzer
2020-02-07 02:41:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se oli yksinkertainen kysymys.Vaatii yksinkertaisen vastauksen ...

TTL

Transistori transistorin logiikkaan ...

Ei, nämä eivät ole TTL-portteja, ne ovat RTL-portteja.
Kysymys oli: "Mitä tämän tyyppisiä * logiikkakaavioita * kutsutaan?", Ei millaista logiikkaa se on.Tämän lisäksi lyhyesti [Transistori-transistori-logiikka] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Transistor%E2%80%93transistor_logic) ja [Vastus-transistorilogiikka] (https: //fi.wikipedia.org / wiki / Resistor% E2% 80% 93transistor_logic) osoittaa, että vastaus on väärä.Valitettavasti OP on tyytyväinen tähän!
"Se oli yksinkertainen kysymys. Vaatii yksinkertaisen vastauksen ..." En ole samaa mieltä, SE: n vastausten tulisi olla oikeita, ei räätälöityjä toimenpideohjelman tietoon.vastauksesi on väärä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...