Kysymys:
Ajatus komponenttien tasaamiseksi tasattuun piirilevyasennukseen
OrCa
2012-11-02 08:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Huomaa: Tämä kysymys koskee erityisesti pienikokoista itse / manuaalista asennusta, ts. ilman automaattista poiminta- ja sijoituslaitetta).

Yleensä stensiilejä käytetään juotospastan tasaiseen kohdistamiseen piirilevylle.

Oletetaan, että seurasit tätä vaihetta toisella, samanlaisella kaavalla, mutta tämä osien sijoittelulle, jossa tämän mittatilaustyönä tehdyn "osasablonin" aukot tehdään mittojen mukaan komponentteistasi.

Sitten voitaisiin sijoittaa tämä osa-kaavain piirilevyn päälle, sitten pudottaa komponentit tyhjiön poiminta- tai pinseteillä näihin aukkoihin / aukkoihin / ikkunoihin ja tehdä näin kohdistettu sijoittelu helpommin ja nopeammin. Sitten voit nostaa osasäteilijän ja siirtää piirilevyn heijastumaan.

Voisiko saada tällaisen osa-kaavaimen toimimaan vai onko sillä mitään kriittisiä ongelmia? Käytetäänkö sitä vai vastaavaa muunnosta?

Näen esimerkiksi joitain ongelmia, kuten komponenttien törmäämisen, kun tämä osa-kaava poistetaan, mutta jos pelaat leikkauksen toleransseilla paikkoja ja aseta tämä osa-kaavain hieman siirtymänä piirilevyn yläpuolelle, se saattaa toimia (?)

(Yllä oleva idea on saanut inspiraation Scottin kommentista tämän blogikirjoituksen alla. )

Kuinka aiot estää osien paikannusmallin murskaamasta juotospastaa, jonka edellinen toimenpide on asettanut? Kuulostaa sotkuilta.
Kolme vastused:
The Photon
2012-11-02 09:56:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä ei yleensä tarvitse tehdä, koska kun täytetty lauta ajetaan takaisinvirtauksen läpi ja juote sulaa, juotteen pintajännitys vetää osat keskitettyyn asentoon niiden tyynyjen yli.

Jos juotteen pintajännityksen keskittämistoiminto ei anna riittävän tarkkaa keskitystä mihin tahansa, mikä motivoi tätä ajatusta, sinulla on ongelma. Koska jos teet osa-paikannuslaitteestasi "kaavaimen" tiukemmalla toleranssilla kuin juote saavuttaa itsensä, niin juotossa vedetään juotos joissakin osissa paikanninta vasten ja sinun on oltava hyvin varovainen poistamalla paikannin välttääksesi vaurioittaa osia.

Vaikka pintajännitys toimisi eduksesi, voi silti esiintyä joitain ongelmia, kuten hautakivi, mutta ideasi ei ratkaise tätä.

Muokkaa

Luen kysymyksesi uudelleen, mielestäni sinulla saattaa olla toinen ajatus mielessäsi - kaavainta käytetään osien käsin asettamisen oppaana ja poistetaan sitten ennen uudelleenasennusta.

Siinä tapauksessa miksi ei vain suunnitella silkkipainosi antamaan riittävät vihjeet osien sijoittamiseen? Sitten sinun ei tarvitse suunnitella (ja maksaa) kokonaista ylimääräistä valmistettua osaa, joka on rakennettava kalliiksi kertaluonteisiksi.

Huomioitu. Entä jos poistaisit osa-kaavion ennen uudelleenvirtausta sen jälkeen, kun olet? Osa-kaava on tarkoitettu pääasiassa karkeaan sijoittamiseen. (Vaikka ymmärrän sinut oikein, tarkoitat myös, että osasäteilijän sallitun toleranssin on todennäköisesti oltava riittävän suuri, jotta se ei saavuta enää tarkkuutta kuin luonnollinen suuntaus, jonka reflow itse tekee.)
Vastauksena muokattuun osaan: Luulen, että perusteluni on, että silkkipainon visuaalinen indikaattori ei olisi yhtä hyödyllinen / nopea kuin mekaaninen paikka, jotta ihminen voisi lisätä jotain oikein paikalleen? Visuaalisen menetelmän avulla minulla on ollut pääasiassa vaikeuksia hienosäätöisten IC: n, QFP: n ja QFN: n kanssa. Siksi toivoin, että tällaiset ikkuna-aukot voisivat auttaa, hmm ...
Harkitse hienoa äänenvoimakkuutta TQFP. Tapit tunkeutuvat osan rungon ympärille, ja juotostyynyt työntyvät kauemmas kuin tapit (jotta juote voi muodostaa fileen tapin päähän). Kuinka iso teet kaavion. Sitä ei voida mitoittaa osan rungon mukaan, tai et voinut sovittaa koko osaa reiän läpi. Jos se on vain tarpeeksi iso nastoille, se todennäköisesti koskettaa juotospastaa ja sekoittaa sen. Joten sen on oltava isompi kuin tyynyt --- ja sitten se ei tee mitään hyvää tosiasiallisesti kiinnittämällä osan sijainti.
Todellakin. Mutta tätä varten: "Jos se on vain tarpeeksi iso nastoille, se todennäköisesti koskettaa juotospastaa ja sotkee ​​sen." ... Entä jos osa-kaavain asetettaisiin hieman kohotettuna, ts. Pienellä pystysuoralla etäisyydellä juotospasta?
Tapit eivät ole kovin pitkiä. Jos nostat sitä tarpeeksi varmistaaksesi, että siinä ei ole tahnaa, se on todennäköisesti liian pitkä koskettamaan nastoja.
Joka tapauksessa, kuinka monta levyä rakennat? Jos sinulla on varaa tämän osan paikannuslaitteen kustannuksiin, voit ehkä palkata teknikon, joka sijoittaa osat sinulle ja säästää paljon vaivaa.
Jos sinulla on vaikeuksia osien sijoittamisessa, työskentely suurennuslasin alla voi olla suuri apu. Silmä / aivot kompensoivat suurennuksen tekemällä paljon pienempiä liikkeitä.
Hmm, näen, että tämä on enemmän vaivaa kuin sen arvoinen verrattuna parempaan visuaaliseen sijoitteluun.
@OrCa - Tällaista on jo olemassa. [SchmartBoards] (http://www.schmartboard.com/) käyttää erittäin paksua juotosmaskkikerrosta, joten komponentin tapit istuvat tyynyjen aukoissa.
user3624
2012-11-03 21:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki tuotantolinjat eivät ole automatisoituja. On monia piirilevyjä, jotka on täytetty käsin, juotettu käsin, etkä koskaan tiedä sitä. En puhu harrastajista, vaan ammattilaisista, jotka työskentelevät kokoonpanolinjoilla, jotka ovat erikoistuneet pienten piirilevyjen valmistamiseen (joissa on taloudellisempaa tehdä työtä käsin kuin koneellisesti koota).

Näiden ihmisten on työskenneltävä nopeasti, tarkasti ja tuotettava hyviä tuloksia - ja he tuottavat. He eivät tarvitse erityisiä ohjaimia osien asettamiseksi alas tarkasti ja nopeasti. Ja kuten aiemmin mainitsin, heidän työnsä näyttää yhtä hyvältä kuin koneeseen sijoitetut osat.

Haluaisin sanoa, että jos tarvitset kaavainta tai muuta opasta osien tarkkaan sijoittamiseen, teet jotain väärin. Jos ammattimaiset osaajat voivat tehdä sen vain muutamalla tavallisella juotosraudalla ja ehkä kuumailmapuhallusasemalla, ja voivat tehdä sen riittävän nopeasti, jotta siitä voidaan tehdä menestyvä liiketoiminta, voit sijoittaa osat ilman kaavainta .

Haluan myös mainita, että nämä yritykset sijaitsevat Yhdysvalloissa, ei Kiinassa.

Olen koonnut monia omia piirilevyjäni ja ammattitaidoni on samanlainen kuin ammattimaiset kokoonpanijat. Tämä sisältää TQFP: t, TSSOP: t, 0402: t jne. (Mutta ei QFN: t ja BGA: t).

Tämä on varmasti motivoivaa; kiitos tästä muistiinpanosta. Ehkä vain useammin harjoittelu temppujen sijaan.
Jon Watte
2012-11-03 21:36:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että idealla on myös toteutusongelma: Kuinka poistat "osasablenan" osien asettamisen jälkeen häiritsemättä jo sijoitettuja osia ja / tai juotospastaa? Jos lisäät riittävän kaltevuuden osasablonin sivuihin ongelman ratkaisemiseksi, niin kaltevuus on riittävä virheellisesti sijoitettujen osien sallimiseksi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...