Kysymys:
Kuinka jauhat digitaalisen potin ja op-vahvistimen oikein?
Bob R
2013-01-17 17:48:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otan 5 V: n 500 mA: n virtalähteen ja johdan sen digitaalisen potentiometrin AD5235 läpi ja sitten tehostan sitä op-amp: n kautta vahvistuksella 2, jotta saat jopa 10 V: n lähdön ja laita se jännitepohjaiseen keskikokoiseen himmentimeen.

schematic diagram

Olen hieman hämmentynyt siitä, miten maadoitus hoidetaan tämän kanssa. Ne on ympyröity sinisenä. Voinko "maadoittaa" -5V potista ja -10V himmentimestä ja opampista yhdessä vahingoittamatta kattilaa liittämällä ne käyttämäni seinän syylän virtalähteeseen -5V?

Minulla on myös muutama kysymys merkkien merkityksistä:

  • WP - valinnainen kirjoitussuoja. Kun aktiivinen matala, WP estää muutoksia nykyiseen sisältöön.
  • PR - Valinnainen laitteiston ohitus esiasetus. Päivittää raaputusarparekisterin EEMEM-rekisterin nykyisellä sisällöllä. PR on aktivoitu logiikan korkealla siirtymällä.
  • RDY - Valmiina. Aktiivinen korkea avoimen tyhjennyksen tulos

Mikä on aktiivinen matala verrattuna vain matala, miksi verbi aktiivinen?

Mitä tarkat logiikan korkeat siirtymät ja aktiivinen korkea tyhjennys -lähtö tarkoittavat tarkalleen?

Annoin sinulle +1 eeposkaaviosta. Eikö suurimmalla osalla näistä ohjaimista ole PWM: ää? Edellä mainittu tarvitsee tietysti mikrokontrollerin tai vastaavan SPI: lle, joten jos käyttämäsi ohjain tukee sitä, se on paljon helpompaa ja pudottaa lisäosien lukumäärän melkein nollaan.
Tuotesivu: http://www.analog.com/en/digital-to-analog-converters/digital-potentiometers/ad5235/products/product.html ja tuotetiedot URL: http://www.analog.com/static/ import-files / data_sheets / AD5235.pdf
"aktiivinen matala" tarkoittaa ominaisuutta, jonka tapin ohjaimet ovat "aktiivisia", kun tulo on "matala". Looginen korkea siirtymä tarkoittaa hetkeä, jolloin looginen panos oli alhainen ja sitten korkea. Avoin tyhjennyslähtö on vain [avoimen keräilijän] MOSFET-ekvivalentti (http://fi.wikipedia.org/wiki/Open_collector).
@PeterJ Himmennystoiminto sallii pwm "DIMMING CONTROL (VALINNAINEN) 1 ~ 10VDC- tai PWM-signaali: 100Hz ~ 3KHz", mutta ajattelin, että PWM-taajuuden muuttaminen muuttaa Atmegan ajastimia ja häiritsee toimintaa erityisesti, jos käytät arduino-pohjaista laitteistoa.
@Bob R, olen käyttänyt AVR: itä, mutta ei Arduninoa sellaisenaan, mutta jos tietyllä AVR: llä on laitteisto PWM, rekisterin vaihtaminen on muutama sykli (ei vaikuta mihinkään muuhun käynnissä) ja on varmasti nopeampi vaihtaa kuin ulkoinen SPI-potti / ADC. Mutta riippuu sirusta ja siitä, kuinka kellot asetetaan siitä, mitä voit saada tällä alueella.
Yllä olevan ohjeen olisi pitänyt olla DAC eikä ADC. Mutta jopa 100 Hz: n PWM-ohjelmiston toteuttaminen 1%: n tarkkuudella tarvitsee vain 10 kHz: n keskeytyksen, joten sen pitäisi olla helposti saavutettavissa, ellet muuta työntää.
Ehkä ymmärrän väärin, mitä mainitaan lomakkeessa, tarkoittaako se 100 Hz: n ja 13 KHz: n välityksellä, että himmentimen maksimilähtö on 12 V 1 A, jos minulla olisi lähellä 0 V ja 0 A 100 Hz: ssä ja maksimi 13 KHz: ssä. Myös sinä menit pääni yli keskeytysmateriaalin kanssa. Luulen, että käytän vain pwm: tä opamp-osaan ja jätän potin pois.
kiitos kaikille, jotka olen alkanut saada tämän, minulla oli väärinkäsitys siitä, mitä seinän syylästä tulee. +5 volttia ja maa, joka muuten tunnetaan yleisenä.
Kaksi vastused:
Anindo Ghosh
2013-01-17 19:59:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotus :

Et todellakaan tarvitse digitaalista pottia, op-vahvistinta potin lähtöjännitteen vahvistamiseen tai hienoja monivärisiä merkkiviivoja tekemään mitä haluat vaatia.

/Selitys :

"HIMMENNYKSEN HALLINTA (VALINNAINEN) 1 ~ 10VDC- tai PWM-signaali: 100Hz ~ 3KHz" tarkoittaa himmennintä voidaan käyttää joko vaihtamalla analogista DC-jännitettä (ratkaisu 1 alla) tai muuttamalla vain käyttöjakso a PWM-signaali valitsemallasi taajuudella 100 Hz - 3 KHz alueella (ratkaisu 2 alla ).


Ratkaisu 1 :

Käytä 10 voltin säädettyä virtalähdettä, kuten seinä syylä, tai jopa vain 9 voltin akkua, ja potentiometri seuraavassa kokoonpanossa:

Dimmer using potentiometer

9 voltin akku olisi tarpeeksi hyvä yleiseen käyttöön, ainoa rajoitus on, että se saavuttaa vain 90% himmennimen täysi kirkkausasetus.

Potentiometrin keskimmäinen pyyhkimen kosketin menee analogiseen himmennystulaan D + ja akun negatiivinen puoli yhdistyy toiseen päähän. potin koskettimet ja himmentimen D- -nasta.


Ratkaisu 2 :

Yhdistä yksi Arduinon PWM-lähdöistä, esimerkiksi nasta 3, 9, 10 tai 11, himmentimen PWM-tulotappiin D + ja kytke yksi Arduinon GND-nastoista Himmentimen D- tappi. Arduinon oletusarvoinen PWM-taajuus on noin 490 Hz , himmennimesi hyväksyttävällä alueella.

Aseta haluamasi himmennystaso asteikolla 0–255 käyttämällä AnalogWrite () -näppäintä Arduino-luonnoksessa. Jos et muuta oletustaajuuksia, Arduinon toimintaan ei vaikuta millään tavalla.


MUOKKAA : Lisätty Ratkaisu 3 , Meanwellin himmennyslangasta keskustelupalstalla.

Tämä ratkaisu on hyödyllinen Meanwell-himmentimille, jotka tukevat vain 0-10 voltin analogista himmennysmenetelmää, mutta joilla ei ole PWM-vaihtoehtoa.

PWM to 1-10V dimming

Asiaankuuluvasta viestistä: Tämän piirin avulla voit himmentää D-ajurin Arduinon PWM-lähdöillä.


Huomautuksia :

  • Edellä mainitun himmentimen tulon Maadoitusnastan tulisi olla yksi himmentimen ohjaustuloliittimen nastoista - EI verkkojohdon neutraalista linjasta, jos viittaamasi himmennin on käytetään verkon himmennykseen
  • Linkki himmentimen tietolomakkeeseen on hyödyllinen sen määrittämiseksi, tarvitseeko himmentimen ohjaustulo jonkinlaista optoisolaattoria - ei pidä olla asia, mutta parempi turvallinen kuin pahoillani / s>
    Päivitys : Meanwell-himmentimen ohjaimen D + - ja D-tulonastoja ei tarvitse eristää ulkoisesti.
  • Oletus : Konseptisi op-amp: n käytön oli pystyttävä saavuttamaan 10 voltin signaalialue antamatta mitään 10 voltin tehoa upply ... Se ei toimi, op-vahvistin itse vaatii vähintään 10 voltin virransyötön voidakseen tuottaa 0-10 voltin lähdön.
  • Oletus : Digitaalisen potentiometrin käyttäminen oli yksinomaan tarkoitukseen ohjata jännitettä mikrokontrollerista. Tällöin edellä ratkaisussa 1 esitettyä analogista potentiometrin jännitteenjakajaa voidaan käyttää tulona mikrokontrolleriin, joka saa virtansa mikro-ohjaimen Vcc-nastasta akun sijaan. Ratkaisun 2 mukainen PWM-lähtö pysyisi sitten ilmoitettuna himmentimen ohjaamiseksi.
  • OP mainitsee kommentissa, että PWM-himmennys toimii näin: 100 Hz = syöttö pois päältä, 3 KHz = suurin kirkkaus. Meanwell ELN-30/60-XXD (P) -taulukko on tämän kanssa ristiriidassa todeten: Meanwell datasheet excerpt Toisin sanoen PWM-työjakso määrittää kirkkauden PWM-taajuudesta riippumatta. sallittu alue 100 Hz - 3 KHz.
Syöttöjännite on matala tai pois päältä 100 Hz: ssä ja täysi kirkkaus 3 kHz: ssä, 490 Hz: ssä näen vain noin 2% valonlähteen jännitteestä.
@BobR Ole hyvä ja jaa tietyn himmentimen tietolomake. Yhden Meanwell-himmentimen datalehdessä todetaan selvästi, että ** -jakso määrää himmennyksen **, ei taajuutta. Huomaa päivitykset yllä olevassa vastauksessani.
pjc50
2013-01-17 18:50:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaaviossasi ei näy, mistä SPI tulee - oletettavasti mikrokontrolleri?

Taulukon 4 taulukossa on hieman tarkempia tietoja.

"Aktiivinen matala" tarkoittaa "tällä signaalilla on vaikutusta, kun se on matala, eikä sillä ole vaikutusta, kun se on korkea". Joten kirjoittimen suojaamiseksi vedä ~ WP-tappi matalalle. (Aktiiviset matalat signaalit on yleensä merkitty "palkkilla" nimen päällä tai ~ edessä tai _N nimen lopussa)

"Avoin tyhjennys" tarkoittaa, että se on kytketty tyhjennyspuoleen MOSFETin; jotta laite voi vetää tapin matalalle, mutta ei ajaa sitä korkealle. Normaalisti tämä tarkoittaa, että sinulla on oltava vetovastus.

Muokkaa: otsikostasi - keskustelet erilaisista virtalähteistä (+ 5 V, -5 V, -10 V?) Näyttämättä niitä kaaviossa tai missä tulen.

Vihreä id -5V seinän syylästä, punainen positiivinen syylästä, 10 op-vahvistimen ulostulopuolelta ja -10 olisi harmaan himmentimen toinen jalka ja magentan maadoitussymboli, jonka olen kiertänyt sinisellä .. Ne on merkitty 2 ja 3.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...