Kysymys:
Lilypad-kehityskortin mukana toimitetun litiumioniakun lataaminen
Encore PTL
2012-07-08 08:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sparfunin Lilypad-kehityskortin mukana toimitetaan litiumpolymeeriakku. Tietääkö kukaan, lataako akku, jos liitämme akun Lilypad Arduinoon ja yhdistämme Lilypad Arduinon FTDI: n avulla samanaikaisesti. Akun tekniset tiedot ovat alla olevassa URL-osoitteessa: http://www.sparkfun.com/products/731

Tässä on linkki Arduino-korttiin, joka ottaa virtaa 6-nastaisen kautta FTDI tai siihen liitetyn LiPo-akun kautta: http://www.sparkfun.com/products/10274

[Akun tietolomake täällä] (http://www.sparkfun.com/datasheets/Batteries/UnionBattery-110mAh.pdf) He sanovat, että 0,2 C vakiolataus = 22 mA !!! ja 1C maks. lataus = 110 mA. Kuten Oli sanoo, MUTTA, voit ladata tämän vakiovirtalähteellä, joka on 100 mA tai vähemmän, ja puristimen takaisinsäätimellä, joka pysäyttää akun jännitteen JOKAISEN nousemisen esimerkiksi 4,1 V: n yli. Kiinnitä 4,0 V = pidempi käyttöikä ja noin 80% kapasiteetti = edullinen kokonaisuus.
Kaksi vastused:
Russell McMahon
2012-07-08 11:34:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(1) Oliin sanat

(2) Akun tietolomake täällä

He sanovat, että 0,2 C: n vakiolataus = 22 mA !!!
ja MAX CHARGE = 1C = 110 mA.

Kuten Oli huomauttaa, LilyPad Simple -taulussa on sisäänrakennettu laturi.

Halutessasi voit ladata tämän vakiovirtalähteellä 100 mA tai vähemmän ja kiinnityssäätimellä, joka pysähtyy akun jännite EVER nousee yli 4,1 V: n.
Kiinnitä 4,0 V = pidempi käyttöikä ja noin 80% kapasiteetti = edullinen kokonaisuus.

Älä koskaan pura järkevää käyttöikää alle 3,0 V: n virrasta.

(3) Miksi pitää koiraa ja haukkua itseäsi?

Jos haluat rakentaa oman Litiumioni- / LiPo-laturi jopa 500 mA: n latausnopeudella ja sitten MCP83831 / MCP83832 -laturi-IC: n käyttö on erittäin helppo ja taloudellinen tapa tehdä se.
Kuten Oli huomauttaa, tätä Sparkfun käyttää LilyPad Simple -laitteessa.
Tietolomake täällä

Se voi olla kirjaimellisesti niin yksinkertainen kuin alla olevassa piirikaaviossa on esitetty.

enter image description here.

Vastus Vss: stä Progiin asettaa maksimilatausvirran. Useita muita vaihtoehtoja on saatavana valitsemalla peruslaitteen variantit. Valitettavasti ryhmäksi valitaan 3 erilaista vaihtoehtoa (katso tietolomake sivu 21), mikä tarjoaa vähemmän joustavuutta, mutta laite on silti hyödyllinen ja hinnoiteltu. Vaihtoehtoina ovat kennojännite, jonka alapuolella laturi siirtyy "ennakko" -tilaan, päätepistevirran päätepiste ja i_condition / i_charge-suhde. Tärkein "valitukseni" tähän mikropiiriin on, että matalimman jännitteen ulostulotason versio on 4,2 V ja korkeamman jännitteen (ja erittäin vaarallisia) versioita on saatavana. Digikey myy 3 erilaista versiota (AC, AT, DC), ja AT pysähtyy pääasiassa nopeammin (pidempi käyttöikä, pienempi kapasiteetti), kun taas DC pyrkii tuottamaan 'taikasavua' ja 'tuulettaa liekillä', jos erittäin matalajännitteinen akku veloitetaan.

Saatavilla varastossa Digikeystä hintaan 0,68 / 1 ja 0,42 / 100 dollaria.

Oli Glaser
2012-07-08 09:28:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, se lataa akun. Sillä on tätä tarkoitusta varten MCP73831-litiumioniakkuohjauspiiri.

Huomaa, että tämä viittaa vain Lilypad Arduino Simple -tauluun (johon linkität) - "Lilypad Arduino Main Board" ei tule näkyviin (pikakatselusta pic ), jotta akun lataamiseen olisi mitään.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...