Kysymys:
Jaetaanko ohituskondensaattorit IC: n kanssa vai ei?
Sean87
2016-10-31 15:12:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on alusta, jolla on paljon samaa IC: tä MAX9611.Datalehden mukaan se tulisi ohittaa yhdensuuntaisilla 0,1uF- ja 4,7uF-korkkeilla.Nyt minulla on 15 näistä vierekkäin:

enter image description here

En ole varma, tarvitsenko juottaa kaikki nämä korkit jokaiselle IC: lle.Ensinnäkin, ehkä kaksikerroksisen levyn (VCC pour top, GND bottom) kapasitanssi nousee korkealle ja se ehkä häiritsee I2C-signaaleja?Minulla ei ole kokemusta tästä kokoonpanosta, joten en tiedä mitä tapahtuu pahimmassa tapauksessa ... valaise!

Luen / kirjoitan jokaiselle IC: lle erikseen, joten mikään 2 IC ei toimi samanaikaisesti.

Tarkoitan, että minun on juotettava kaikki korkit, vai voinko esimerkiksipäästä eroon siitä, että sinulla on korkit jokaiselle 2. sirulle?

No, kun tietolomakkeessa sanotaan, että yhdellä IC: llä pitäisi olla 4,7µF ja jaat sen tusinan IC: n välillä, onko jokaisella IC: llä vielä 4,7µF?
Vaihtavatko he samanaikaisesti?Jos ei, voit tehdä luovia asioita, koska impedanssi kondensaattorista IC: hen on edelleen alhainen.Jos he vaihtavat samanaikaisesti, olet huonommassa tilanteessa.Simuloi tapahtumaa erityisesti kaikilla loisilla, ESR: llä, ESL: llä ja jälki-induktanssilla.
@winny ei. Luen / kyselen jokaista IC: tä erikseen, joten ne toimivat / vaihtavat samanaikaisesti
Sinun tarvitsee vain ohittaa ne, jotka haluat työskennellä kunnolla.
Siinä tapauksessa voit huijata hieman, mutta piirilevyn harhainduktanssi on rajasi sille, kuinka kauas voit sijoittaa sen ja itse asiassa kuinka monta voit ajaa rinnakkain.Simuloi ja / tai mittaa sitä!
@OlinLathrop Otan sen, koska minun täytyy ohittaa kaikki: P: D
Kaksi vastused:
Majenko
2016-10-31 16:06:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Datalehti kirjoitetaan yhden sirun näkökulmasta. Kun sinulla on useita pelimerkkejä, voit aloittaa vapauden.

Yleinen nyrkkisääntö, jonka kanssa työskentelen, on, että yksi 0,1uF: n ohituskondensaattori on aivan jokaisen laitteen virtaliittimien vieressä (jotkut mallit vaativat myös 0,01). Se ei ole neuvoteltavissa. Sitten jokaisella kolmen tai neljän sirun ryhmällä on suurempi säiliökondensaattori, esimerkiksi 10uF.

0,1uF (ja valinnainen 0,01uF) käsittelee kellojen yms. suurtaajuustransientteja, ja suurempi 10uF käsittelee kaikki sirujen ryhmän suuremmat kytkentävaatimukset.

Joten 15 sirun suunnittelussa sinulla voi olla 15 x 0,1uF ja 5 x 10uF. Se on 10 vähemmän kondensaattoreita.

Voiman jälkien järjestämisellä on myös vaikutusta. Yleensä haluat, että tehotaso liitetään säiliön kondensaattoriin ja syötetään sitten ohituskondensaattorit tältä kondensaattorilta eikä suoraan tehotasolta. Tällä tavoin kondensaattori irrottaa ne toisistaan ​​eivätkä sivuuta sitä (suurelta osin).

Säiliökondensaattorin valinta ei ole niin kriittistä kuin odotat, koska et käytä kaikkia siruja kerralla. Parempi mennä yli, mitä he sanovat yhdestä sirusta, mutta et tarvitse niin paljon kuin kolme kertaa (vaikka voisitkin). Haluat kuitenkin enemmän kuin 4,7, koska koska jos yksi siru tarvitsee suurimman osan siitä, seuraavalle sirulle ei jää mitään jäljelle ja (tehoimpedanssista riippuen) saatat huomata, että kondensaattorissa ei ole virtaa sinulle.

Yksi lisäetuna tällaiselle järjestelylle, jossa loppukapasiteetti on pienempi, säästää tilaa paitsi, että virtalähteen kapasitanssi pienenee. Tämä tarkoittaa vähemmän käynnistysvirtaa, mikä voi olla suuri tekijä työskenneltäessä nykyisten rajoitettujen tarvikkeiden kanssa tiukkojen määräysten kanssa siitä, kuinka paljon virtaa sinulla voi olla, kuten USB.

Kun sinulla alkaa olla paljon virtalähteen kapasitanssia monille tällaisille siruille, kannattaa harkita myös virransyöttöjärjestelmää, jossa on pehmeä käynnistys -vaihtoehto, jotta voit vähentää käynnistysvirtaa ja ladata kaikkikondensaattorit hitaammin.Pidä piirin aktiivisia osia RESET-tilassa, kunnes pehmeän käynnistyksen säätimen "teho" -lähtö aktivoituu.

Jos kaksi laitetta ei kytkeydy samanaikaisesti, kumpikaan ei voisi vastustaa enempää jännitetransientteja, kun ne eivät kytkeydy, kuin silloin, kun ne ovat, ja jos näiden kahden laitteen välinen ohituskansi oli yhtä lähellä kutakin laitetta kuinjakamaton korkki olisi, mikä haitta olisi rajoitusten jakamiselle tällä tavalla?
@supercat Koska kaikki laitteet (näyttävät olevan) jakavat yhden I2C-väylän, he kaikki tekevät asioita jopa passiivisesti (lukevat I2C-virtaa ja etsivät osoitettaan).He haluavat, että HF-korkki käsittelee transientteja työskentelemästä kyseisen kellon kanssa, mutta LF-korkki käsittelee suurempia, hitaampia transientteja käytön aikana.Joten vaikka vain yksi siru voi olla aktiivisesti käytössä kerrallaan, kaikki 15 sirua seuraavat tätä I2C-väylää, joka on aktiivinen operaatio ja vaatii irrotuksen.Jos pelimerkit olisi poistettu kokonaan käytöstä, voit päästä eroon vähemmällä irrotuksella, mutta ne eivät ole.
Michael Karcher
2016-10-31 16:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkeintä on, että .1μF-kondensaattori on kytketty todella pienellä impedanssilla jokaiseen siruun.Jos GND-kaatumisesi pohjalle tekee todella hyvän maatason, todennäköisesti pääset eroon yhdellä pienellä korkilla kahta IC: tä kohden, jos suuntaat näiden IC: n VCC-nastat olevan todella lähellä toisiaan ja ohituskorkkia,ja niillä on maadoitetut läpiviennit molempien IC: n GND-nastojen ja ohituskannen lähellä.Mutta hei, molemmat IC: t saavat saman I2C-kellosignaalin, joten ne vetävät virtaa samanaikaisesti, joten tarvitset todennäköisesti suuremman korkin, jos se ohittaa kaksi sirua.En menisi alle .15μF tässä tapauksessa.

Olen samaa mieltä Majenkon kanssa suuremmista säiliön korkkeista.

Hyväksyn tämän suurimmaksi osaksi ... tarkista IC: n tietolomake ja tarkista, määrittävätkö ne enimmäisetäisyyden 0,1uF-korkille (näin yhden, jossa sanottiin niiden olevan <0,5 "sirusta). Jos pystytlaita yksi korkki kahden sirun väliin ja pysy sillä etäisyydellä, olet hyvä mennä. En kuitenkaan ole samaa mieltä pienemmän ohituskannen koon kasvattamisesta - sen koon lisääminen vähentää sen taajuusvasteita, ja on tärkeää, että sinulla on sopiva taajuusvastaus ohitustulpan suorittamiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...