Kysymys:
Kuinka tehdä tasapainoinen akku?
Sponge Bob
2012-06-29 03:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teen nyt robottia työpaikalleni. Aloitin 20servo-paketilla. Sen mukana tuli todella kauhea 10,6 voltin, 800 mAh NiMh-akku.

Haluaisin tehdä litiumpakkauksen tälle, koska 3 litium-solua olisi täydellinen. Käytän LiPo-mallia henkilökohtaisissa lentokoneissani ja tiedän, että ne ovat "tasapainossa" ja käyttävät erikoislatureita, jotka lataavat kutakin kennoa itsenäisesti.

Koska tämä on minun työpaikalleni, en halua käyttää LiPoa, koska ne ovat niin epävakaita. Halusin tehdä akun 3x RCR123: sta. Haluaisin tehdä pakkauksen, jotta se voidaan ladata tasauslaturilla.

Voisiko joku kertoa minulle, miten tämä tehdään? Voinko myös käyttää LiPo-laturia litiumionille vai onko minun tehtävä oma laturi?

Kiitos.

IIRC Li-Ion ei ole yhteensopiva Li-Poly: n kanssa latauksen näkökulmasta
Kiitos siitä. Mutta voinko tehdä tasauslaturin mukautetulle LiIon-pakkaukselle?
@vicatcu Oletko varma? Kaikesta lukemastani he lataavat täsmälleen samanlaisen, ja monissa laturin IC-lomakkeissa sama prosessi kuvataan ladattaessa Li-Ionia ja Li-Po: ta.
@Keegan McCarthy Tasauslatureita on yleensä kahta tyyppiä, ja molemmat edellyttävät, että jokaiselle solulle on tapa päästä käsiksi erikseen. Yksi tyyppi lataa kennoja sarjana ja tarkistaa muutaman sekunnin välein jännitteet. Jos yhdellä kennolla on suurempi jännite kuin muilla kennoilla, se purkautuu, kunnes sen jännite täyttää muiden kennojen jännitteen. Toisen tyyppinen laturi lataa kutakin kennoa erikseen. Tämän pitäisi vähentää epätasapainoisen solun mahdollisuutta. Se käyttää samaa algoritmia tarkistaakseen, onko solu tasapainossa, ja tasapainottaa sitä tarvittaessa.
Ensimmäinen tyyppi näyttää olevan hieman vanhempi ja sitä käytetään joskus erillisten tasapainotinten kanssa, jotka seuraavat akun latauksesta riippumatonta jännitettä. Toinen tyyppi näyttää olevan hieman uudempi ja tasapainotin on integroitu laturiin.
üks vastaus:
Russell McMahon
2012-06-29 13:03:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska tämä on minun työpaikalleni, en halua käyttää LiPoa, koska ne ovat niin epävakaita.

Litiumionisolut ovat enemmän alttiita "tuulen liekillä" / "taikasavulle" tapahtumille kuin LiPo (litiumpolymeeri), ei vähemmän.

Jos haluat paljon turvallisemman litiumpohjaisen kennon, käytä LiFePO4: ää.
(LiFePO4 = Lithium Ferro Phosphate).
Voit ajaa panosta heidän sydämestään (metalli tai ei) , risteyksillä ja keskiyöllä valinnainen), eivätkä ne aiheuta suuria energianpäästöjä. Ne eivät (todennäköisesti) toimi kovin hyvin sen jälkeen.


Haluaisin tehdä litiumpaketin tälle, koska 3 litiumsolua olisi täydellinen. ... Voisiko joku kertoa minulle, miten tämä tehdään? Voinko myös käyttää LiPo-laturia litiumionille vai onko minun tehtävä oma laturi?

LiPolla ja LiIonilla on samanlaiset lataustarpeet.
LiPo sallii yleensä suuremmat latausasteet mutta on pohjimmiltaan sama kemia.
Laturin on "kunnioitettava" akun enimmäisjännitettä ja suurinta latausvirtaa - nämä ovat yleensä valittavissa. LiIonin tai LiPo: n solukohtainen päätejännite on yleensä 4,2 V 25 ° C: ssa. Hieman tätä pienemmän jännitteen käyttö vähentää kapasiteettia, mutta parantaa huomattavasti solusyklin käyttöikää.

LiPo- tai litiumionikenno tuottaa 3,0 - 4,2 V / kenno (tyhjennetty täyteen ladattuun) ja kennojen luokitus on 3,6 V tai 3,7 V nimellisarvo. 3,2 tai 3,3 V nimellisarvolla. (Alempi on mahdollista, mutta "hännässä" on vähän kapasiteettia, ja sen käyttö lyhentää syklin käyttöikää). NimH-kenno tuottaa noin 1,0 - 1,3 V / kenno ja sen nimellisarvo on 1,2 V

Joten 10,6 V NimH-paketti = 10,6 / 1,2 = 9 solua

Latausalueella:

  • 9 x NimH = 9V - 11,7V, 10,8V keskiarvo
  • 3 x LiIon = 9V - 12,6V, 10,8V keskiarvo
  • 3 x LiFePO4 = 8,4 V - 10,8 V, 9,6 V keskiarvo
  • Lyijyhappo = 12+ V keskiarvo

Voit lopettaa LiFePo4-kennojen purkamisen hieman yli 2,8 V: n välillä, jotta alue olisi 9–10,8 V

Sinun on määritettävä, kuinka pienellä jännitteellä servot toimivat mielellään, mutta LiFePO4-solut ovat todennäköisesti hyväksyttäviä ja turvallisuuden kannalta paljon parempia. Siitä huolimatta oikein suoritettu LiPo aiheuttaa kohtuullisen vähän ongelmia.
4 x LiFePO4-solujen käyttöä voidaan harkita.

Voit harkita 12 V: n lyijyakun käyttöä. Nämä ovat halpoja, käytettävissä on laaja valikoima kapasiteetteja ja laturit ovat helposti saatavilla.

Voit käyttää alemman jännitteen tehonmuunninta tai korkeamman jännitteen muunninta hyvän vakiojännitteen saavuttamiseksi.


Tasapainoinen lataus

LiPo-kennoja voidaan ladata helposti saatavilla olevilla "tasapainotuslatureilla" tai ladata erikseen rinnakkain tai voit tehdä voitetun laturin. Erilaisia ​​tasauslatauspiirejä on saatavana esim. Digikey: lta.
Yksinkertainen tapa varmistaa tasapainotus on sijoittaa puristussäädin jokaisen kennon yli, joka välittää virran, kun jännite saavuttaa vakiojännitepisteen. On olemassa useita tapoja tehdä tämä, mutta yksi sellainen on esitetty alla. Tämä on täältä. Hyviä huomautuksia käytöstä ja säätöstä on tällä sivulla.
IC valvoo akun jännitettä ja kun liipaisujännite saavutetaan, MOSFET kytketään päälle shuntivirtaan. IC sisältää sisäisen jänniteohjeen ja tarjoaa ohjelmoitavan hystereesin puristimen jännitteelle. Yhden näistä piireistä kussakin solussa sallitaan ei-tasapainotetun laturin käyttö puristimen nykyiseen kapasiteettiin asti.

Vain mustat hihnanpitimet Itse asiassa, vaikka tätä ei suositella, voit todennäköisesti käyttää yksinkertaista 12 V: n lyijyhappolaturia, jonka virtalähde ei ole suurempi kuin puristimen kyky piirejä 3 x LiIon- tai LiPo-solu-ionisarjan lataamiseksi. Tämä ei tarjoaisi joitain LiIon / LiPo-latauksen hienoja kohtia, mutta sen pitäisi toimia.

MAX921-tietolomake. Nämä ovat aivan liian kalliita hintaan 4,60 dollaria / 1 Digikey.
Sama tulos voidaan saada TL431: llä ja ehkä muutamilla transistoreilla. Toimiva piiri voidaan saavuttaa, jos nämä ovat tarpeeksi kiinnostavia.

enter image description here

enter image description here

Kiitos mahtavasta vastauksesta! Ajattelin todellakin LiFePo-soluja (jos tarkastelet kysymyksen versiohistoriaa, näet sen). Rakastan todella LiFePo: ta, tein jopa Jeepin akun niiden kanssa. Mutta kennojen jännite ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva robottini kanssa. Servo ei toimi hyvin alle 10,0 volttia. Niitä ohjataan sarjakomennoilla, ei PWM: llä, ja siitä, mitä olen havainnut jotain viestinnän kanssa, alkaa huonontua matalalla jännitteellä. En kuitenkaan tajunnut, että LiIon on vaarallisempi kuin LiPo. Olen räjähtänyt monia LiPo-soluja, mutta en koskaan LiIon.
Ehkä käytän vain sh * tty LiPo -latureita. Katson, löytyykö leipäpöydälle asennettavia tasapainotuspiirejä, jotka saattavat ratkaista räjähtävän LiPo-soluongelmani (ja säästää minulle tonnia rahaa ... 9-13 dollaria hyvälle 1,3 Ah solulle. ..)
http://www.ebay.com/itm/MAX921EPA-Maxim-40C-85C-Low-Voltage-Comparator-DIP-8-Qty-2-/320772954856?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4aaf8edae8#ht_500wt_975----- siellä on kaksi heistä 8,4 dollaria
@KeeganMcCarthy - 4 x LiFePO4 + jännitesäädin toimisi hyvin. Syklin käyttöiän tulisi olla 2 - 4 x LiIon tai LiPo.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...