Kysymys:
Kuinka saan transistorin käynnistymään tietyllä jännitteellä?
blake305
2012-06-17 08:21:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt seuraavan piirin:

enter image description here

Kun virta kytketään, C1 latautuu ja LED syttyy. Kun virta katkaistaan, LED himmenee vähitellen. Se sammuu, kun C1 saavuttaa noin 1,5 V.

Yritän saada toisen LEDin syttymään, kun ensimmäinen LED sammuu. Joten periaatteessa haluan virran kytkeytyvän päälle, kun kondensaattorin jännite on alle 1,5 V:

enter image description here

Käytän SS9014 -transistoria (se sanoo jotain muuta kaaviosta). En ole kovin perehtynyt transistorin tietolomakkeiden lukemiseen, joten minulla ei ole aavistustakaan olosuhteista, jotka saavat transistorin sammumaan. Onko se tietty jännite vai onko tietty ampeeri sen päällä?

Jos se on tietty ampeeri, voisin vain säätää R2: ta, jotta LED2 syttyy, kun C1 on alle 1,5 V? Mikä on se ampeeri?

Jos Q1 ei käynnisty, ei jännite. Oletan, että jännite on alle 1,5 V, koska 1,5 V voi kytkeä sen päälle. Mitkä ovat vaihtoehtoni tässä tilanteessa? Onko mahdollista (tai mahdollista 4000-sarjan IC?) Vähentää 1,5 V: n C1: stä minimijännitteeseen, joka saa alustan kytkeytymään Q1: een? Jos on, mikä jännite on?

Anteeksi, jos kysymykseni on sekava. Voit vapaasti esittää kysymyksiä kommentissa.

Ole tottunut piirtämään virtalähteet pystysuoraan linjaan + ylös ja alas. Tätä on helpompi lukea ja vältät tyhmät virheet kuten toisessa kaaviossasi.
Kolme vastused:
Pentium100
2012-06-17 08:34:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bipolaarisilla transistoreilla transistoria ohjaa virta, ei jännitettä (vaikka jännitettä onkin vähän). Joten kantavastuksen (R2) lisääminen saa transistorin syttymään korkeammalla jännitteellä kuin 1,5 V).

Jos haluat LED: n syttyvän, kun jännite on alle 1,5 V *, käännä mikä se on nyt), voit tehdä sen näin:

schematic

Nyt kun transistori käynnistyy, se lyhentää LEDin, jotta LED pimenee. Kun perusvirta laskee tietyn tason alapuolelle, transistori sammuu ja LED syttyy.

Saatat joutua etsimään sopivan arvon R1: lle, jotta LED sammuu kokonaan, kun haluat sammuttaa. Virtalähteen jännitteellä (piirissäni 5 V) ei ole väliä, kunhan R2 soveltuu ledille.

Kuinka paljon virtaa kytkee transistorin päälle? Datalehti ei ole selvä siitä
@blake - virta muuttuu vähitellen tulojännitteen kanssa vastuksen takia. Joten voit vaihtaa sen muutamasta mikro ampeerista (Russellin kaavamaisesti) kymmeneen mA vaihtamalla jännitettä. Se on täysin päällä, jos se yrittää vetää yli 10 mA. Siinä tapauksessa R2: n 5 V: n jännitehäviö rajoittaa virtaa; se on kaikki mitä on käytettävissä, ja transistorin jännite menee jopa muutama sata mV.
Huomaa, että tämä piiri kuluttaa enemmän virtaa, kun LED ei pala, kun se on päällä.
Käytä vertailua.
stevenvh
2012-06-17 10:59:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärtääkseni haluat saada yhden LED-valon kirkkaammaksi, kun toinen himmenee.

Käytän seuraavaa virtapiiriä:

enter image description here

Yläosa (Q1, D1, D2 ja R1) on vakiovirtalähde. Diodit tuottavat 1,4 V: n eron, 0,7 V / diodi. Transistorin emitteripohjainen risteys toimii myös kuin diodi ja laskee siten myös 0,7 V. Sitten toinen 0,7 V D1: stä on R1: n poikki, joten Ohmin lain mukaan sen läpi kulkevan virran tulisi olla 0,7 V / 35 \ $ \ Omega \ $ = 20 mA. Se on LEDien kautta kulkevan virran summa.

Transistori on virralla ohjattu, mutta se ei ole aina kätevä, ja siksi teemme siitä usein jännitteen hallinnan lisäämällä vastuksen kantaan. Vastus muuttaa jännite-eron virraksi, jälleen Ohmin lakiksi. Joten ohjaamalla CTRL-tuloa jännitteellä, joka luo perusvirran, joka aiheuttaa virran LED D3: n kautta. Kun D3: n virta kasvaa, D4: n virta pienenee, koska virtojen summa on vakio.

Muista, että tukiaseman emitteriliitännässä on 0,7 V: n jännitehäviö. CTRL: n on mentävä korkeammalle kuin ennen virtaa. Yli 0,7 V: n virta muuttuu lineaarisesti ohjausjännitteen kanssa.

zebonaut
2012-06-17 14:53:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää jotain tällaista:

Schmitt Trigger and Inverter

Vaatimus yhden LED-valon palaamisesta toisen ollessa pois päältä saavutetaan Q5: llä. Tämä transistori kääntää Q2: n kerääjältä tulevan signaalin, joten joko Q3 tai Q4 ovat päällä.

Kun tarkastellaan vain tätä osaa (Q3, Q5, Q4), voit myös kääntää kaiken ylösalaisin NPN: n avulla transistorit.

Siksi valitsin PNP: t oli, että minulla on signaali Schmitt-Triggeristä (noin Q1, Q2), jota kutsutaan VCC: ksi, ja Q3, Q5, Q4 viitataan myös VCC: hen, tämä on juuri PNP-laitteille.

5 V: n virtalähdettä käytettäessä tämä piiri kytkeytyy päälle, kun IN saavuttaa n. 4 V ja se sammuu, kun IN menee alle n. 1 V. Vastukset Q1: n ja Q2: n ympärillä määräävät nämä tasot. Jos et tarvitse Schmitt-liipaisinta tai hieman tarkkoja tasoja, voit jättää Q1 ja Q2 pois ja aloittaa Q2: n kerääjän solmusta.

Huomautuksia: C1 lataa tulon melko voimakkaasti. Ohita tai käytä pienempää arvoa. R17 ja R18 vaaditaan vain, kun käytät Q3: n ja Q4: n kerääjien signaaleja syötteenä logiikan lisäämiseksi tämän kaavion itäpuolella.

Nauti sen simuloinnista (tai vielä parempi: leipälautailusta) ja pelaa arvojen kanssa se tekee mitä tarvitset. Tarkka transistori tai LED-tyyppi ei ole väliä, melkein kaikki toimii.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...