Kysymys:
Kuinka LM7805-jännitesäädin toimii?
joeforker
2009-12-08 03:22:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka suurin osa jännitesäätimen IC: stä toimii? Ovatko ne samat kuin kytkemällä vaihteleva vastus ja volttimittari ja kääntämällä nuppia, kunnes saat halutun jännitteen?

Kuusi vastused:
#1
+26
Jason S
2009-12-08 03:49:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jännitesäätimet saavuttavat "jäykkyyden" takaisinkytkentäsäätösilmukan kautta, jossa "jäykkyys" tarkoittaa, että suuri kuormavirran muutos aiheuttaa pienen muutoksen jännitteessä.

Sekä kytkentä- että lineaarisäätimissä on ohjaussilmukka (historiallisesti analoginen ... jotkut uudemmista kytkimistä käyttävät digitaalisia ohjaussilmukoita) säätämään piirin jotakin parametria siten, että lähtöjännite pysyy vakiona kuormitusvirran muutokset ja tulojännitteen muutokset.

säädin piiri-parametri on kytkentäelementin (-elementtien) toimintajakso.

Joten sinun on todella ymmärrettävä kaksi aluetta, jos haluat tutustua säätimien toimintaan:

  • topologian suunnittelu (saavuta vaaditut virran / jännitteen / jne. rajat)
  • ohjaussilmukan viritys + vakaus
Menin perusteellisempaan kuvaukseen, kuvauksesi on kuitenkin erittäin järkevä.
#2
+15
stevenvh
2011-07-13 12:51:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jännitesäätimissä on transistori, joka ohjaussilmukassa voi johtaa enemmän tai vähemmän kysynnän mukaan, joten se on vähän kuin vaihteleva vastus.
Tämä kaavio näyttää perusperiaatteen, johon suurin osa lineaarisista säätimistä rakennetaan:

voltage regulator

Zener-diodi on 6.2 V -versio, joten "palautteeksi" merkitty solmu tarvitsee noin 6.8 V Q1-johtamiseksi. R1 + R2 jakaa lähtöjännitteen 2: lla, jolloin lähtö on 13,6 V.
Jos lähtöjännite nousee, Q1 alkaa johtaa ja vetää Q2: n pohjan alas, jotta Q2 syöttää vähemmän virtaa lähtöön ja sen jännite laskee jälleen.
Jos lähtöjännite menee alle asetetun 13,6 V: n jännitteen, Q1 sammuu ja R3: n kautta tulojännite antaa Q2: lle riittävän virran, jotta lähtöjännite nousee uudelleen.
Joten Q1 varmista, että lähtö on 13,6 V.

Tämä on hyvin yksinkertainen asennus, eikä vakaus ja linjan säätö ole optimaalista. Integroidut jännitesäätimet lisäävät komponentteja (lämpötilan) vakauden parantamiseksi, virranrajoituksen ja ylikuumenemisen estämiseksi.

#3
+12
Kortuk
2009-12-08 03:37:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on erinomainen tapa ymmärtää teoriaa. Lineaarinen säädin käyttää transistoria astettaakseen jännitteen alas linjavastuksena (transistori voidaan mallintaa muuttuvana vastuksena) palautteella, joka muuttaa vastuksensa saadakseen erittäin luotettavan lähtöjännitteen. Tämä menetelmä on erittäin hiljainen, mutta ei yleensä energiatehokas.

wikipedia -sivu ei ole puoliksi huono oppia niistä. Kytkentäsäätimet käyttävät menetelmää, joka voi olla enemmänkin kuin latauspumppu, hyödyntäen induktoreita vaihtamalla jännitettä jatkuvan virran työntämiseksi.

Olen aina visualisoinut buck / boost-säätimiä suurina vauhtipyörinä, jotka lataat toiselle puolelle ja potkaiset toiselle puolelle pitämään pyörimisen oikealla nopeudella.
ei huono tapa ajatella sitä. On miljoona tapaa ajatella sitä, ja useita tapoja toteuttaa se, joten se on erilainen henkilöittäin.
#4
+8
endolith
2009-12-17 21:48:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pohjimmiltaan kyllä. On olemassa pass-transistori, joka muuttuu vastuksessa niin, että lähtöjännite pysyy vakiona. Se on kuitenkin kuin muuttuva vastus, ei potentiometri:

variable resistor vs pot
(lähde: techitoutuk.com)

Vastuksen määrää ohjataan takaisinkytkentävahvistimella. Se säätää resistanssin siten, että ulostulojännite on vakio riippumatta lähdejännitteen tai kuormitusvastuksen muutoksista.

#5
+3
Trevor_G
2017-11-29 02:46:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko tästä yksinkertaistetusta piiristä apua?

schematic

simuloi tätä virtapiiriä - Kaavio luotu käyttämällä CircuitLab

Sisäosien erityispiirteet ovat periaatteessa edellä ja ne julkaistaan tietolomakkeissa.Jos et tunnista yleisiä piirejä varsinaisessa kaaviossa 7805 ja selvität monimutkaisen sisäisen piirin yksityiskohdat, pelkäänpä, että tässä on aivan liian monimutkaista yksityiskohtaisesti.

Muissa vastauksissa ja kommenteissa on jo annettu lukuisia linkkejä, joiden pitäisi kuitenkin viedä sinut eteenpäin.

#6
-2
KPK
2014-07-03 18:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bitrex kuvaili LM7805: n sisäistä toimintaa. Mielestäni se on kaukana todellisuudesta. Jos joku oppii toimimaan, suosittelen lukemaan http://www.ti.com/general/docs/lit/getliterature.tsp?baseLiteratureNumber=snva512&fileType=pdf, kirjoittanut Robert Widlar. etsi jänniteviite vihreästä ruudusta, tunnista punainen ruutu käynnistyspiiriksi ja lämpösammutukseksi, Zdiode violetissa laatikossa SOA-suojauksena jne.

Tervetuloa EESE: hen.Yritämme välttää "vain linkki" -vastauksia, koska jos linkki katkeaa / kuolee, vastauksesta tulee käytännössä arvoton.
Voitteko tiivistää artikkelin täällä, jos se sisältää uusia tietoja?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...