Kysymys:
Hyvä kirja ei-aloittelijan laiteohjelmistokehitykseen
Seidleroni
2009-11-24 08:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelen paljon laiteohjelmistotyötäni, mutta etsin edistyneempiä kirjoja aiheesta. Asiat, jotka eivät pidä "mikä on keskeytys" -periaatteista. Luen sulautettujen järjestelmien kehitystä käsittelevää O'Reilly-kirjaa, joka on kunnossa, mutta ei tarpeeksi edistynyt. Esimerkiksi kirjoissa on harvinaista keskustella esimerkiksi Flash-sivuista (jotka voivat olla todella hyödyllisiä), kuinka koodiosa laitetaan tietylle muistialueelle.

Ehkä jotain vinkkejä ja vihjeitä. Teen pääasiassa PIC-ohjelmointia.

Seitsemän vastused:
#1
+15
Clint Lawrence
2009-11-24 17:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jack Gansslen Laiteohjelmiston käsikirja sisältää hyviä paloja. Mikä parasta, löydät paljon kirjan hyviä osia (ja muuta) hänen verkkosivustoltaan.

Mukava linkki, olen nauttinut ensimmäisistä 10 minuutin lukemisestani.
Tee se lukemisen ensimmäisinä päivinä. Erinomainen kirjailija ja insinööri.
Hänellä on myös hieno kurssi.
Olen kuullut hänen kurssistaan, mutta yrityksessäni on alle 10 työntekijää ja vain kolme firmware-kaveria, mikä ei ole mahdollista. Koulussani on vain vähän rahaa, ilman riittävän suurta laiteohjelmisto-osastoa.
#2
+6
Kortuk
2009-11-24 14:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että minulla olisi hyvä ehdotus, katson viestiketjua toivoen, että loistava kirja ilmestyy.

Muina puolina kääntäjän mukana toimitettu opas on yksi tärkeimmistä kirjoista osaa lukea. Yleensä tässä opit koodin sijoittamisen hienovaraisesti tietyille alueille.

Oppia Flash-version käyttämisestä perustasolla, kuten sivut, voit oppia taulukosta. Jos haluat oppia edistyneempiä aiheita, luulen, että hyvän kirjan etsiminen on oikea tapa edetä.

Ilmoitan, että sivustossa on hyvin suuri määrä koulutusmateriaalia. mikrosirun verkkosivusto. Useimmat mikrotietokoneiden sivustot tuottavat paljon materiaalia, joka auttaa uusia käyttäjiä oppimaan järjestelmänsä.

Joku äänesti minua, jos voisivat kertoa minulle, miksi voisin yrittää parantaa lähetystyyliäni.
+1 - Luulen, että teit hyvää työtä puhuessasi paikoista, joita ihmiset yleensä jättävät huomiotta Google-oireyhtymän takia.
@Kortuk - luultavasti siksi, että "vastauksesi" ei vastannut mitään. Tekstisi sopisi täydellisesti kysymyksen kommentointiin.
@trygvis, tämä on peräisin SE 1.0 -sivustolta ja kun olin juuri mukana sivustossa. En tiennyt tuolloin paremmin. Toivon, että saat siitä naurun.
@Kortuk, hehe. Halusin vain vastata kysymykseen myöhempää tarvetta varten, koska kysymys on hyvä (ja suosittu!).
@trygvis, Ei hätää. Moderaattori tottuu siihen, että hänelle sanotaan väärin, kun olen väärässä, kaikki kertovat minulle.
#3
+3
Thirsty
2010-07-14 07:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän Miro Samekin julkaisusta "Käytännön UML-tilastokaaviot C / C ++: ssa, toinen painos: Tapahtumavetoinen ohjelmointi sulautetuille järjestelmille". Aikaisempi painos oli nimeltään "Practical Statecharts in C / C ++: Quantum Programming for Embedded Systems". Luin kannen edellisen version tästä kannesta, ja joillakin tavoin pidän paremmasta painoksesta, koska se oli enemmän C ++ -pohjainen. Uusin versio on enemmän C-pohjainen, mikä on järkevää upotetulle kehitykselle, koska pienimmissäkin mikrossa on C-kääntäjä. Älä pelkää UML-osaa. Tärkeää oppia on, kuinka valtion koneita käytetään tekemään koodistasi vankempi ja luotettavampi. UML on vain yksi tapa ilmaista tilakone, ja vaadittu UML-osajoukko on hyvin pieni.

Toistan tämän suosituksen. Miro Samekin verkkosivusto: http://www.state-machine.com
#4
+2
tcrosley
2010-04-24 04:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

16-bittisille PIC-tiedostoille suosittelen R. Reese, J. Bruce ja B. Jones, ISBN 978-1584505839 "Microcontrollers: From Assembly Language to C Using the PIC24 Bit Family". Siinä on paljon laitteistoja (mukaan lukien kaaviot), jotka on sekoitettu laiteohjelmistokeskusteluihin, eikä se ole vain taulukkojen uusinta.

Jos käytät jotakin uudemmista 8-bittisistä PIC-tiedostoista (PIC18F-perhe), seuraava kirja näyttää melko hyvältä: "Advanced PIC Microcontroller Projects in C: From USB to RTOS with PIC 18F Series", kirjoittanut D. Ibrahim, ISBN 978-1584503781. Minulla ei kuitenkaan ole sitä itse. Molemmat kirjat ovat melko uusia (julkaistu vuonna 2008).

- Tom

#5
+2
pingswept
2010-04-24 08:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

John R. Levinen (ISBN 1-55860-496-0) on erittäin hyvä. Kyse on muistin, koodin siirron, symbolien hallinnan ja vastaavien matalista yksityiskohdista, mutta ei yksinomaan sulautettuun kehitykseen. Silti se on paras kirja sellaisista matalan tason yksityiskohdista, joista tiedän. Tässä vaiheessa se saattaa olla hieman päivätty - en usko, että sillä olisi mitään esimerkiksi nykyaikaisista Flash-tiedostojärjestelmistä.

#6
+2
Wouter Simons
2010-07-14 17:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ARM-siruille olen oppinut paljon: Steve Furberin ARM System-on-chip -arkkitehtuuri

Se on hyvin kirjoitettu kirja, jolla on paljon teknistä taustaa ja siitä on todennäköisesti hyötyä, vaikka työskentelet muiden arkkitehtuurien parissa.

Minulla oli PIC32-kirja, joka on ok ja keskittyy PIC: iin: 32-bittisten mikrokontrollerien ohjelmointi C: ssäTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...