Kysymys:
Säikeinen vs kiinteä lanka
SaM
2009-11-24 05:23:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat säikeisen vs. kiinteän johdon edut?

mitä minun pitäisi käyttää prototyyppien luomiseen?

@Brian - Aloittelijan tunniste tunnetaan nimellä [sisällönkuvauskenttä] (http://blog.stackoverflow.com/2010/08/the-death-of-meta-tags/), eikä sitä tule käyttää. Tämän kysymyksen ei todennäköisesti tarvitse olla CW, joten puhutaan kommenteissa, jos haluat tehdä lisää muutoksia (mikä voi työntää sen CW: hen).
Yksitoista vastused:
#1
+34
todbot
2009-11-24 05:38:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiinteä lanka (24 gauge) on hyvä käyttää hyppyjohtimina juotetuissa leipälautoissa. Yritä työntää säikeinen lanka on turhauttavaa. Kiinteä lanka pitää muodonsa, joten voit reitittää johdot tietä pitkin ja ne pysyvät siellä.

Käytä säikeellistä lankaa kaikkeen muuhun. Se on joustava, joten se on hyvä kaapeleille, jotka kulkevat piirilevyn ja kotelon nupien / kytkinten välillä, kytkentäkaapeleiden välillä piirilevyjen välillä tai milloin tahansa, kun joudut fyysisesti taipumaan johtimeen. 24-mittari on hyvä yleiskoko myös monisäikeisille.

#2
+23
Justblair
2009-11-24 05:36:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Edut

Monisäikeinen - joustavampi,

Ei-säikeinen - helppo juottaa, sopii leipälautaan. Yritä sijoittaa säikeitä leipälautaan on kuin yrittää työntää merkkijonoa!

Pidän parempana säikeettömästä, itse asiassa minulla on täällä hyvä vinkki edulliseen lähteeseen.

Osta Solid Core Cat 5 tai 6 verkkokaapeli, pari metriä menee pitkälle ...

Kuori se ja saat 8 eriväristä / merkittyä sarjaa laadukkaita kaapeleita 4 kierretyssä parissa. Erittäin halpa verrattuna kytkentäkaapelin ostamiseen pieninä määrinä, ja yleensä parempi laatu!

Luulen, että "yrittää sijoittaa säikeettömäksi leipälautaan on kuin yrittää työntää merkkijonoa!" pitäisi todellakin sanoa jumiin.
En ole varma, mitä tarkoitat. Juttu on selvästi helpompi juottaa projekteihin. On tiettyjä tilanteita, joissa säikeettömät ovat helpompia, mutta säikeiset saavat paremman kosketuksen ja paremmat nivelet.
Koko kappale sanoo: "Ei-säikeinen - helppo juottaa, sopii leipälautaan. Yritetään asentaa säikeettömäksi leipätauluun on kuin yrittää työntää merkkijonoa!" Tämä on ristiriitaista, joko säikeettömät on helppo sovittaa leipälautaan tai se on kuin narun työntäminen. Kokemuksesta sanoisin, että monisäikeinen on enemmän kuin merkkijonon työntäminen kuin ei, joten kommenttini.
cat-5-kaapeleiden lanka on hyvin pieni (ehkä 22-24-ulottuma?). Tämä on hienoa, jos juotat, mutta jos työnnät sen leipälautaan, se ponnahtaa ulos helposti.
Korjattu ei-säikeinen kommentti, myöhäisillan lähettäminen ei ole koskaan ajatus! Olen henkilökohtaisesti havainnut, että monisäikeinen kaapeli on vaikeampi juottaa. Mitä tulee siihen, että se ponnahtaa ulos leipälaudasta, ei taas minun kokemuksellani.
#3
+10
jkopel
2009-11-24 10:15:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten todbot sanoo, jos olet prototyyppinen leipälaudalla, kiinteä ydin on helpompaa. Ratkaisu on käyttää joustavaa lankaa niille juoksuille ja juottaa yksi tappi urosotsikosta kummastakin päästä hyppääjien tekemiseen. Lyhyt kutistekääre helpottaa rasitusta ja pitää nastat irtoamasta. Voit myös ostaa nämä jumpperilangat valmiiksi adafruitista tai sparkfunista, mutta ne on helppo tehdä.

Adafruitilla ja Sparkfunilla on erinomaisia ​​kaapeleita, joiden nastat ovat jo päässä. $ 7/100 on melko halpa - käytän niitä aina, kun menen lautojen välillä.
+1 tappiotsikoille. Niille tarkoitettuja kaapeleita on myös helppo saada, jos sinulla on roskatietokoneiden lähde, koska ne ovat täynnä niitä :)
#4
+9
Seidleroni
2009-11-24 08:20:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jota en ole nähnyt mainitsen, on, että kiinteä lanka (kun taivutetaan monta kertaa) rikkoutuu todennäköisemmin kuin säikeinen lanka.

Olen samaa mieltä, mutta puhumme paljon taipumista ... Voin ajatella tilanteita, joissa tämä voi olla ongelma, mutta ei niin paljon prototyyppivaiheessa
Minulla oli katkennut lanka digitaalisessa piirissä, jonka tein, joka ajoi minut hulluksi. Otin irti ja johdotin koko asian uudelleen kolme kertaa, ja ongelma liikkuikin.
Olen eri mieltä tämän kanssa.Ainakin läpireikien juotosliitoksissa säikeinen lanka napsahtaa helposti, jos se taivutetaan taaksepäin ja eteenpäin muutaman kerran.
#5
+6
Jason S
2009-11-25 07:01:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa liittimistä on suunniteltu käytettäväksi lankajohtimille. Varsinkin puristustyökalut ovat usein tarkkuustyöstettyjä, eikä niiden taata toimivan kunnolla ydinjohtimilla

Hyvä pointti. Vaikka ei ole mahdotonta puristaa kiinteän ytimen kaapelia, silloinkin, kun vedonpoistoon on kiinnitetty erityistä huomiota, pääte voi olla hauras ...
#6
+5
Craig Weimer
2010-04-08 05:09:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että se riippuu projektista 100%. Esimerkiksi yrittää juottaa juuttunut diodiin ... joko pop diodi tai saat liian sotilas. Diodeja käytettäessä käytän aina kiinteää ydintä ... sama kondensaattoreiden kanssa ...

Säikeinen toimii, kun voit puristaa suuria diodeja, kuten vanhat Germanium-tyypit. Mutta uudempi High Output -diodi ei pidä puristuksesta ... se tarvitsee kaikki elektronit, jotka se voi saada.

Säikeinen on tarkoitettu "käsittelyyn" tai "apinaperiaatteeseen". Jos aiot laskea langan kerran ja unohdat sen paikkaan, jossa tärinää esiintyy hyvin vähän, niin tie on kiinteä, varianssi ei muutu ajan myötä, kun lanka hapettuu. Säikeinen kaapeli säikeitä ympäröivien pienten ilmapalojen takia hapettuu paljon nopeammin ja ehkä 3 vuoden kuluttua se on ruskea ja sähkönjohtavuus puuttuu. Et halua muuttaa elektronien käyttäytymistä, kun ne virtaavat. Siitä syystä olemme siirtyneet pois tinajohdosta. Voimakkaasti käytetty vuoteen 1985 saakka ... se muuttuisi hauraaksi ja hajoaisi monissa tapauksissa kuparia, jotta saatat kuoppia tinan ja kuparin väliin. Mutta silti nykyään professoreille ja insinööreille, jotka ansaitsivat tutkintonsa ennen vuotta 1990 tai 1995, opetetaan, että tinaus vaikuttaa myönteisesti. Kuten Marconi keksi radion tai Edison keksi hehkulampun. He opettavat tämän 'oikealta'. On syy, miksi Cu on kaukana Sn: stä. Germanium vs. pii ... Muistan, että mikroprosessoriprofessorini vannoi Germaniumin elävän piitä tulevaisuuden puolijohteina. Siellä olemme Tinning-langalla. Säikeinen vs kiinteä ydin sovellukset langalle. Jos se olisi parempi, nykyaikaiset insinöörit vaatisivat tinattua säikeistä kaapelia ... mutta tiedämme, että he pitävät parempana puristista kuparikaapelia, jonka he löytävät sovelluksiinsa.

Stranded vs. Solid Core wire argumentit - Langallinen lanka sopii vain sovelluksiin, joissa voimakas tärinä halkaisi kiinteän ytimen johtimen (minulla ei ole aavistustakaan, mikä se olisi, lanka olisi joustava melko tiukasti)

  • Paljon käsittelyä ( apinan periaate)
  • teollisuuden on halvempaa asentaa ja unohtaa, että laivalaitteille on valtavat markkinat korvaaville LED-valoille vanhentuneiden teknisten tietojen takia. VAATIIVAA säikeistettyjä johtimia ... ja insinöörien on käytettävä vanhat Germanium-ledit, jotta he voivat täyttää tämän standardin ... (heiluta taikasauvaa: "naurettavaa") Ehkä tämä oli järkevää, kun meillä oli vetureita moottoreilla ... Oletko ollut viime aikoina veneessä, ne on rakennettu kuin Rolls Royces ... sama autojen kanssa ... milloin viimeksi istuit uudessa autossa ja ajattelit, mies, toivon, että se pitää yhdessä riittävän kauan ajaakseen sen tontilta?

  • Kuinka paljon tärinää tarvitaan (jopa pitkään 24AWG-johdon katkaisemiseksi?)

  • Paljon taivutuksia edestakaisin ... kuten asennettuna liikkuvaan varreen tai niin minä liikkuva laite ... mutta taipuminen monien kulmien ympärille ei ole tarpeeksi hyvä. b> p> [CAT 5 on ollut rakennuksissa ... 1994/5 (aikaisemmin?) lähtien, ja nyt 15 vuoden kuluttua se on korvattu massiivisesti CAT 7: llä ja kuidulla. Jos juuttunut olisi parempi, insinöörit olisivat siirtyneet siihen jo kauan sitten.]

    Leipätekniikka - CAT 5 tulee 22AWG - 24AWG - 24AWG pitää lujasti kiinni, ellet ole liittänyt talojohtoa reikiin ;-P. Tai suurempi kuin 24AWG - kuten 20AWG - lanka mahtuu leipälevyyn ja 'sähköisissä' sarjoissa on 20AWG ja ne venyttävät leipälautaa. Expiriment - hanki uusi lauta ja kytke erikokoiset johdot reikiin ja katso, mitkä venyttävät reikiä.

    • No, tämä MIT-aste on kuluttanut itseään täällä ... mutta nautin lukemasta kansojen vastauksia ... ja sota jatkuu Stranded vs Solid core -tapahtumassa ... suurin kilpailijasi SAE ja ABYC ovat vanhentuneita. .. kuten UL ... ja IEEE ja ISO. He olivat hienoja nuorena, mutta hyvät työpaikat luovat tarpeen työturvallisuuteen, ja on helpompaa mennä "mitä tiedät" -toimintoon, vaikka se ei olisikaan "paras" tapa edetä. Tavallaan sillä on järkeä.
Kuinka MIT-tutkinnon suorittaneella on mitään tekemistä tämän kanssa?Oliko se häpeämätön pistoke yrityksessä saada ääniä vai perusteltuinko se vähän tietoa?
@Anthony Kuinka vastauksen kommentointi 5 1/2 vuotta tosiasian jälkeen auttaa tätä vastausta? Sinun on ymmärrettävä, että tuolloin tämä verkkosivusto oli luonteeltaan sosiaalisempi, ja erityisesti tämä vastaus osoittaa enemmän keskusteluääntä, jonka StackExchange-verkko ei ole halunnut toivoa.Jätä se olemaan tuon ajan perintö.
@JasonS En havainnut, että se olisi lainkaan keskusteleva, eikä sillä ole mitään tekemistä tämän kanssa.Se oli ilmeisesti "uskokaa minua, koska minulla on valtakirjat" -tyyppinen kommentti, johon puhuin.Tämän tyyppinen logiikka ei ollut hyväksyttävämpi 5 vuotta sitten.
"Se oli aivan selvä" uskokaa minua, koska minulla on valtakirjat "-tyyppinen kommentti, johon puhuin."En ole samaa mieltä tämän tulkinnan kanssa kirjoittajan tarkoituksesta, vaikka ymmärrän, miksi olet ehkä lukenut sen tällä tavalla.
Kaveri puhuu vain tietoisuuden virtatilassa, kuten tämä on jonkinlainen foorumiviesti, jossa hän jakaa sotatarinansa.(paljon ellipsejä, ascii-hymiöiden käyttö jne.) Joka tapauksessa hän ei enää ole sivustolla.
#7
+3
blalor
2009-11-24 19:27:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tinat langat, ne toimivat tarpeeksi hyvin leipälaudassa. Teen tämän usein rakentaessani komponentteja (kuten etätunnistin) ja prototyyppiä / testatessani kutakin kappaletta matkan varrella.

Mutta miksi vaivautua? Tällaista työtä varten säikeettömät johdot ovat halpoja ja joskus lisäjäykkyys lisää käytön helppoutta ...
Tarkoitin etäanturia valmiina tuotteena. Sano, että haluan laittaa valodiodin ja op-vahvistimen levylle, mutta kytke sitten komponentti leipätauluuni rakentaessani suurempaa järjestelmää. Käytän monisäikeistä johtoa, joka on kytketty "pysyvästi" päälevyyn, ja tinaan toisen pään käytettäväksi leivän kanssa.
Kyllä, se olisi melko järkevä asia tehdä olosuhteissa
#8
+3
bobdole369
2009-11-28 10:42:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verkkoasennuksissa (kuten CAT5-seinässä) kiinteä johto on oikea tapa edetä, jos johtoa ei ole tarkoitettu liikkumaan, kuten B&M -yrityksessä tai kodissa. Meriteollisuudessa he käyttävät monisäikeistä lankaa kaikkeen, kun vene lepää jopa levossa.

Kytkentäkaapelit on tehty säikeisillä johdoilla, jotka on tarkoitettu liikkumaan.

Periaatteessa sen paljon helpompi leipälevy kiinteällä langalla, mutta helpompi prototyyppi (juottaa) säikeillä.

#9
+2
davr
2009-11-24 06:02:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu ... jos johdotat 100 liitäntää, haluat todella käyttää säikeellistä johtoa, koska voit saada sen ohuemmaksi ja joustavammaksi. Jos kyseessä on vain muutama liitäntä, paksumpi säikeinen lanka on helpompi käsitellä.

#10
+1
Elena Genuos
2014-08-11 18:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leipälautailussa käytän kiinteää lankaa tai säikeitä, joiden päihin on kiinnitetty nastat. Prototyyppilevyn johdotukseen on melkein aina jäänyt, koska se on helpompi reitittää ja melko helppo juottaa. Joissakin olosuhteissa, joissa langan on noudatettava tiettyä polkua, kiinteä toimii paremmin, koska se pitää muodonsa. Juotettaessa säikeistettyä johtoa on usein hyödyllistä tina ensin pään tynnyristä ja sitten kiinnittää komponenttiin. Paljaiden lankojen päiden ohentaminen vähentää myös hapettumista. On hyvä syy, miksi tinalla päällystetty lanka on suositeltava joissakin sovelluksissa.

Myös jos juotat lämpöherkkiä komponentteja, voit käyttää krokotiilipidikettä toimimaan jäähdytyselementtinä.

Tervetuloa EE.SE: hen.Tämä on Q & A-sivusto, jossa vastaukset ovat merkityksellisiä käyttäjille tiellä.Sellaisena kysymyksesi, johon olet vastannut, oli viisi vuotta sitten, ja siihen on jo annettu monia vastauksia.Vastaaminen näihin vanhoihin kysymyksiin tuo ne uudestaan syötteeseen, eikä melkein aina tarjoa mitään uutta.
#11
  0
John U
2014-08-11 20:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prototyyppien valmistuksessa kiinteää on helpompi työntää leipälautoihin, piirilevyjen reikien läpi jne.

Tosielämässä se on yhdistelmä kaikkia muita vastauksia koskevista kysymyksistä, kullakin tyypillä on etuja. &-haittoja .

Solidia käytetään laajasti telekommunikaatioihin, joissa se asennetaan / asennetaan, kun & on poistunut ja joko langoitettu, juotettu tai rei'itetty IDC-päätelaitteeseen.

Käytetään myös Solidia kiinteille verkkojohdotuksille; renkaan pää talosi seinässä, tehtaiden / toimistojen ylemmän putken sisällä.

Säikeistä käytetään missä tahansa, missä on liikettä tai tärinää; Autot, lentokoneet, sähköverkko taipuu kodinkoneisiin jne., Koska minkä tahansa merkittävän kokoinen kiinteä lanka ei ole kovin taipuisa ja murtuu / väsyy, yleensä nivelessä tai liittimessä.

Todellisuudessa elämäsovellusten on oltava tietoisia päättämis- / liitäntämenetelmien soveltuvuudesta ja siitä, että erilaiset liittimet ja prosessit (EG-juottaminen, kääriminen) toimivat eri tavoin kunkin &-tyypin kanssa. Esimerkiksi IDC-liittimet on yleensä suunniteltu tietyntyyppiselle kiinteäydinlangalle, ja ne voivat epäonnistua muiden kokojen tai monisäikeisten kanssa. Vastaavasti puristusliittimet eivät saa tarttua yksiytimiseen vaijeriin tai kaapeliin, mutta ne toimivat erinomaisesti monisäikeisten kanssa.

Samoin juotos, juote voi imeä monisäikeisen langan säikeet ja saada sen käyttäytymään kuten kiinteä ydin (IE: stä tulee joustamaton & voi napsahtaa).

Usein näillä tavaroilla ei ole väliä liikaa harrastuskäyttöön, mutta ne voivat saada sinut kiinni alttiina suurelle pahalle maailmalle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...