Kysymys:
Mukautetut piirilevyt ... mikä voi mennä pieleen?
edebill
2009-11-21 07:09:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odotan innokkaasti toisen räätälöityjen piirilevyjen toimitusta BatchPCB: ltä.

Ensimmäinen suunnittelema levy oli melko yksinkertainen eikä siinä ollut mitään ongelmia.

Tämä toinen sarja sisältää täydellisen arduino-yhteensopivan levyn ja kaksi suojaa sitä varten. Jotenkin epäilen, että tein virheen jossakin.

Kysymykseni kuuluu: millaisia ​​asioita muut ihmiset ovat erehtyneet? Kun aloitan virheenkorjauksen, miksi tämä levy ei toimi, minkälaisia ​​asioita minun pitäisi etsiä? Mitkä ovat ensimmäiset tarkistamasi asiat?


Kuten käy ilmi, taulukoillani on kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, että korkki on liian lähellä ISP-otsikkoa. En vain antanut tarpeeksi tilaa. Toinen on se, että määrittämäni reiät ovat riittävän suuria kaikille tavallisille läpireikäkomponenteilleni, mutta ovat liian pieniä, jotta irrotetut otsikot mahtuisivat käsittelemättä niitä manuaalisesti (melkein kuin vain pinnoitekerroksen paksuus, joka peittää kuparin). Muuten kaikki on hyvää. Tarkistin kaikki virtaliitännät huolellisesti ennen kuin tein mitään varmistaakseni, että aioin oikosulkea jotain huonosti, ja pidin erilaisia ​​levyjä kevyesti ja varmistain pinontakohtien suuntauksen.

Seitsemän vastused:
#1
+19
Michael Kohne
2009-11-21 07:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet varmistanut, ettei virtaa / maata ole oikosulussa, varmista, että kaikki polaroitujen komponenttien silkkipainatukset tai tappi 1 -merkinnät ovat oikeat - et halua juottaa tällaista tavaraa taaksepäin. Sen jälkeen se on todella eräänlainen satunnainen.

Olin mukana kasvattamassa useita monikerroksisia levyjä vuosien varrella (ei minun suunnitelmani), ja meillä oli melkein mitä tahansa mahdollisia ruuveja - jälkiä, jotka eivät menneet minne tahansa heidän pitäisi, jälkiä, joita yksinkertaisesti ei ollut, tyynyjä, joita ei ollut kytketty heidän jälkeensä, jne. jne. Olen kerran nähnyt jopa ongelman, jossa rikkoutuneen jäljen aiheuttivat kaverit, jotka rakensivat levyn tarttumalla väärin pihdeillä murtamaan irrotettava osa.

Teimme paljon kerrosten lukumääriä, joten meillä oli myös paljon sisäisen kerroksen tyhmyyttä, jota et näe 2 tai 4 kerroksisella levyllä. (rekisteröinti voi olla ... mielenkiintoista, kun sinulla on vähintään 10 tasoa).

Kun olet ohittanut teho / maa-asian, sinulla ei todennäköisesti ole liikaa ongelmia. Ota vain aikaa, testaa jokainen toiminnallisuus yksi kerrallaan, ja sinun pitäisi olla hyvä mennä. Jos sinusta tuntuu paranoidilta, voit yrittää rakentaa levyä vähän kerrallaan (aseta ensin virta ja testaa virta, sitten keskusyksikkö ja sen tiedonsiirto.

Jos tunnet TODELLA paranoidiksi, voit istua alas kaavion ja mittarin kanssa ja pommittaa koko levyn. Mutta ellei levy ole todella pieni, se vie jonkin aikaa.

Haluat ehdottomasti saada päälevyn toimimaan ennen sinua aloita toissijaisilla taulukoilla.

Onnea!

#2
+17
todbot
2009-11-21 15:19:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisiä ei-ilmeisiä ongelmia, jotka ilmenevät erityisesti Arduino-suojapiirilevyillä:

  • Analogisen puolen Gnd-nastojen ja digitaalisen puolen Gnd-nastojen yhdistäminen ei ole
  • Komponenttien sijoittelu tekee niistä lyhyitä Arduinon metallia vastaan ​​(USB-liitäntä & ISP -liitin yleensä)
  • Otsikot käännetty 180º (digitaalinen 7 -> 0, 6-> 1, 5-> 2 jne.)
  • Huono otsikkoväli, joten kilpi ei kytkeydy Arduinoon
  • Arduinoa suurempi levy, jolloin Arduino + -kilpi ei sovi koteloihin

Monet näistä virheistä voidaan havaita tulostamalla piirilevy (molemmat &in yläosa) paperille 1: 1-mittakaavassa, leikkaamalla se pois ja asettamalla se todellisen Arduinon päälle. Se tekee siitä fyysisen.

+1 paperi: Tiesin yhden suunnittelijan, joka aina ennen tiedostojen lähettämistä piirilevykankaalle tulosti tiedostot 1: 1-suhteessa ja sementoi sen pahviksi, leikkasi pahvin piirilevyn kokoon ja muotoon ja laittoi fyysisesti kaikki lopullisen piirilevyn komponentti tälle väärennetylle pahvilevylle. Useammin kuin haluan myöntää, hän huomasi, että piirilevyasetteluni yritti laittaa liittimet, suuret korkit ja muut osat päällekkäisiin paikkoihin, aivan kuten teleporter-kokeet menivät pahasti pieleen.
Haluatko @davidcary laajentaa sen täydelliseksi vastaukseksi?Haluaisin kuulla lisää tästä lähestymistavasta.
#3
+7
davr
2009-11-21 07:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarkista ensin, että Power ja Ground eivät ole oikosulussa. Pitäisi todennäköisesti tarkistaa tämä uudelleen komponenttien juotoksen jälkeen, vain varmistaaksesi.

#4
+7
Dago
2009-11-21 19:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun aloitat taulun lisäämisen, sinun on ensin varmistettava, että kaikki sirut saavat virtaa (rakenna ensin PSU-osa ja varmista sitten, ettei sitä ole oikosulussa, ja mittaa sitten kaikki sirujen saamat virtaliittimet) teho). Seuraava asia, jonka haluat tehdä, on mitata jokainen sirujen "lähtö" -tappi, ettei niitä ole oikosuljettu, koska se tappaa heidät. Ja yleensä kaiken rakentaminen osiin ja varmista, että jokainen osa toimii itsestään, on hyvä käytäntö.

#5
+6
Justblair
2009-11-21 16:40:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut melko onnekas PC-levyjen kanssa, jotka olen lähettänyt upeisiin taloihin, vaikka ryhdyn vainoharhaisuuteen valmistellessani suunnittelua.

Kuten edellä mainittiin, iso sääntö alkaa kaavalla. Kun se on oikein, ohjelmisto huolehtii sinusta jossain määrin. Käytän henkilökohtaisesti DIptrace-ohjelmaa, joka sisältää virheiden tarkistustyökalut, myös ilmaisissa versioissa. Olen melko varma, että useimmat paketit tekevät.

Jos suunnittelet Arduino-kilpiä, kannattaa ehkä tutustua Fritzing Projectiin. Se on ohjelmisto, jonka avulla voit suunnitella joko kaavio-, leipä- tai piirilevyasettelua erityisesti Arduinio-mallille. Mallit ovat jo olemassa pöydän kooille ja pinouteille.

En ole tehnyt muuta kuin pelannut sen kanssa, ja se näyttää ensi silmäyksellä olevan pieni PCB-suunnittelun viisas. Se näyttää kuitenkin myös erittäin kätevältä.

#6
+4
Seidleroni
2009-11-21 08:35:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi parhaista menetelmistä virheettömän piirilevyn luomiseen on ensin luoda kaavio. Kaavio antaa sinulle paremman kuvan siitä, mitä yrität saavuttaa. Sitten voit tarkistaa piirilevyn helpommasta kaaviosta, ja monet piirilevysovellukset voivat nyt tarkistaa kaavion ja varmistaa, että kaikki on liitetty oikein (tai ainakin samalla tavalla kuin kaaviossa).

#7
+2
Robert
2009-11-23 19:46:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmista, että kaikki kiinnitysreiät ovat oikeassa paikassa. Tarkista myös kaikki kotelon läpi työnnettävät komponentit, kuten LEDit, kytkimet ja liittimet, oikeassa paikassa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...