Kysymys:
Miksi vastus tässä op-amp-piirissä?
Grumdrig
2009-11-16 03:43:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on piirikaavio signaalivasteen testauspiirille HA-5195-op-vahvistimen spesifikaatiosta ja näyttää kuin ei-invertoiva vahvistinpiiri, jonka vahvistus on 5 plus 200Ω: n vastus Voutin ja maan välillä: p>

enter image description here

Se on kanoninen (oletan?) ei-käänteinen vahvistinpiiri, jossa R1 = 400Ω ja Rf = 1,6kΩ, sekä vastus, josta kysyn.

Voiko joku selittää 200Ω: n vastuksen tarkoituksen?

Ehkä antaa kiinteän, tunnetun impedanssin opampille?
Kolme vastused:
#1
+15
Kortuk
2009-11-16 04:14:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on todennäköisesti vastus. Usein op-amp-piireissä "kuormitus" asetetaan vastukseksi.

Nykyinen op-amp-aseman asema voi lisätä huomattavasti sen ei-ihanteellista ominaisuutta. Lopullinen vahvistus tulee ilmeisemmäksi, kun lisäät virtaa yhdessä lähtövastuksen kanssa.

Kun simuloit OP-vahvistinta, yritä aina sijoittaa kuormitusvastus ulostulon yli yhdistettävän tehollisen kuorman suhteen. . Jos haluat etsiä tapaa tehdä jotain tällaista, hyvä esimerkki Theveninin vastaavista piireistä.

Yhteisöwiki on päällä, jos joku haluaa laajenna.

Hauska kuulla!
#2
+13
endolith
2009-11-17 00:27:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaavan yläpuolella HUOMAUTUKSET -osiossa lukee R L = 200Ω. "R L " tarkoittaa "kuormitusvastusta". Näet, että he näyttävät sen myös kaikissa muissa kaavioissa.

Tämä op-amp on määritetty suurtaajuuksisille videosovelluksille, ja näissä tapauksissa sinulla on yleensä pienet tämän tyyppiset impedanssikuormat, joten lähteet ja kuormat voidaan sovittaa yhteen, jotta vältetään varakaapeleiden heijastukset.

Suositeltavissa toimintavahvistimien testausmenettelyissä kuvataan kuormitusresistanssin käyttöä transientin mittauksessa. ja sinulla on taulukko suositelluista arvoista kullekin osalle (0,2 kΩ tälle osalle). Luulen, että kuormitus vaikuttaa nopeaan ohimenevään vasteeseen (en toimi suurten nopeuksien kanssa), joten he näyttävät sitä piirissä näyttääkseen tosielämän sovelluksen.

Kokonaisvahvistus pienenee myös, koska op-amp: n lähtöimpedanssi on 25-30 Ω (kuten taulukon sivulla 2 on esitetty), ja maksimilähtötaso pienenee, kuten kuvassa 13. sovellushuomautuksia, siinä sanotaan:

Kuvassa 19 R IN on yleensä tulokaapelin päätevastus, ja se on yleensä 50Ω tai 75Ω. R M on ajettavan kaapelin vastaava vastus ja R T on käytetyn kaapelin päätevastus. R T näytetään tässä usein vahvistuslaskelmia varten, kun se on fyysisesti sijoitettu kaapelin päähän.

Tässä tapauksessa R T on sama kuin taulukon R L . Joten sitä näytetään "täällä" sen vaikutuksesta vahvistukseen.

Joten he yleensä näyttävät piirin kuormituksen osoittaakseen, että heidän mittauksensa on testattu tosielämän videotilanteessa.

Olisin ehdottanut, että muokkaat vain viestiä lisätiedoillasi. Sinulla on erittäin hyvä käsitys op-amp-teoriasta, mitä harvoin näen ihmisissä.
#3
+3
stevenvh
2011-07-03 11:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Testausmääritykset menevät aina hyvin yksityiskohtaisesti kuvaamalla testiolosuhteita ja testiympäristöä, muuten testiä ei voida toistaa samoilla tuloksilla. Tällöin testispesifikaattori ilmeisesti sanoo, että kuormituksen on oltava 200 \ $ \ Omega \ $.
Mutta koska 1600 \ $ \ Omega \ $ + 400 \ $ \ Omega \ $ ovat rinnakkaisia ​​200 \ $ \ Omega \ $, todellinen kuorma on 182 \ $ \ Omega \ $, ja ei ole todennäköistä, että he halusivat tätä. He yksinkertaisesti olisivat voineet käyttää 160 \ $ \ Omega \ $ + 40 \ $ \ Omega \ $ 1600 \ $ \ Omega \ $ + 400 \ $ \ Omega \ $ sijaan, ja heillä olisi täsmälleen 200 \ $ \ Omega \ $ tarvitsematta kolmatta vastusta.

Testiympäristössä tämä ei ole niin tärkeää, mutta tuotantosuunnittelussa kolmas vastus olisi lisäkustannuksia.

Olen samaa mieltä siitä, että joku vain käytti yhteistä 5x-vahvistusmääritystä ja lisäsi sitten tietyn kuorman ajattelematta sitä liian kovaa. On kuitenkin yksi pieni ryppy, joka tekee tämän erilaiseksi kuin 160 ja 40 ohmin takaisinkytkentävastusten käyttö, vaikka se onkin epätodennäköistä. Joskus yrität pitää molemmat opamp-tulot samalla impedanssilla ohjaamaan tulojen esivirtausvirrat. Tässä piirissä miinus tulo näkee 320 ohmia, wheras 2 vastuspiirissä, jonka se näkisi 32 ohmia. Jälleen, en todellakaan usko, että tässä tapauksessa tapahtuu niin.
@Olin - Olet oikeassa, ja testipiiriä varten oletat, että he ajattelivat sitä, jotta impedanssin epätasapaino ei vaikuta mittaukseen. Mutta en näe myöskään 320 \ $ \ Omega \ $ ei-invertoivassa syötteessä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...