Kysymys:
Kuinka mitataan nykyinen virtaus komponenttiin?
Len Holgate
2009-12-05 15:04:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakennan kuusikulmaista robottia yksinkertaisilla servoilla ja mietin, kuinka mahdollista oli mitata nykyinen virtaus jokaiselle servolle (5-6 V DC enintään 0,25-1A (en ole löytänyt servon pysähtymisvirta)) esimerkiksi sanomalla ATMega168. Millainen piiri minun pitäisi rakentaa sarjaan jokaisen servon voimajohdon kanssa, jotta saan hyödyllisen lukeman? Oletan, että saisin jännitehäviön tämän piirin yli, mikä se todennäköisesti on? jne.

Kolme vastused:
#1
+14
Kortuk
2009-12-05 15:56:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rehellisesti sanottuna ihmiset käyttävät usein yksinkertaista aistivastusta.

Sijoitat sarjaan erittäin matalan vastuksen vastuksen (<1 ohm usein) ja mitat jännitehäviön. Tämän avulla voit seurata moottorin virtaa.

On monia moottorinohjausalgoritmeja, jos haluat ohjata moottoria itse, muuten, jos mittaat vain tietävän virranoton, sinun on vain varmistettava, että näyte tarpeeksi usein saadaksesi tarkan mittauksen, tai käytä pientä alipäästösuodatinvaikutusta (varmista, että puskuroit jännitteen).

OK, olen kokeillut tätä ja se toimii OK (yksinkertaisella testillä yleismittarilla) ja on helppo tehdä, eikä se vie paljon lisäkomponentteja tai levytilaa, mikä on hyvä. Suunnitteluni on reitittää nykyinen anturisignaali kustakin servosta yhteen CD74HCT138E: n aktiivisista matalista muxeista ja lukea ne 50 Hz: n PWM-päivitysjakson aikana; joten luin palautteen servon nykyisestä arvonnasta, kun luon PWM: n sille ...
Muista, että yleismittareissa on sisäänrakennettu alipäästö. Saatat huomata, että mikro-ohjaimesi saa vähemmän arvokkaita numeroita ilman yksinkertaisen alipäästöisen RC-suodattimen käyttöönottoa.
Se on hyvä tietää.
#2
+7
Jason S
2009-12-06 05:19:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sense-vastus on hyvä. Yleensä ne sijoitetaan piirin korkealle puolelle, jotta syöttöjännitepalautus voidaan jakaa lähteen ja kuorman kesken, ja yleensä mitoitat sense-vastuksen, joten se on tarpeeksi pieni, ettei se vaikuta piiriin, mutta suuri verrattuna jännitevirheisiin (tyypilliset op-amp-tuloliitännät ovat alueella 0,5-5 mV). Tämän vuoksi sen vahvistaminen ja kääntäminen "maadoitetuksi" signaaliksi on hieman vaikeampi. Katsokaa näitä Zetexin nykyisiä sense Monitor -piirejä (nyt osa Diodes Inc: ää) - Minun piti suunnitella nykyinen sense-piiri muutama kuukausi sitten ja nämä näyttivät parhaiten sopivilta (projekti muuttui joten minulla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta käyttää sitä.

Asettelua varten varmista, että käytät pseudo-Kelvin-yhteyttä - kytke nykyiset sense-signaalilinjat suoraan vastusten tyynyihin (mieluiten sisäreunoihin) tyynyjä) ja älä käytä näitä aistijälkiä muuhun kuin vahvistinpiiriin. (Aito Kelvin-yhteys olisi sama asia, paitsi että se vaatii 4-napaisen vastuksen, jossa on 2 kuormitusliitintä ja 2 Sense-liitintä - tämä ei yleensä ole tarpeen, ellet pääse todella tarkkaan tai matalaan vastuspiirit.)

Haluaisin huomata, että on olemassa op-vahvistimia, jotka on suunniteltu monenlaisiin asioihin, minulla oli ystäviä rakentamaan jotain tällaista ja se ei toiminut, koska heidän op-amp-offset oli noin 100mV ja se ei ollut rautatie-rautatie op-amp. Muuten erinomainen muotoilu. En koskaan ajattele tietoisesti aistijohtojen yhdistämistä, mutta olen aina liittänyt ne vastuslaatikoihin, tyhmään onniin tai johonkin, jonka joku kertoi minulle kauan sitten, kuka tietää.
Kelvin-yhteyden asettelu: http://imgur.com/gVrH1 .Lähde: http://focus.ti.com/lit/ml/slua366/slua366.pdf
Mielestäni tämä on luultavasti hieman monimutkaisempi (ja odotan tarkkaa) kuin tarvitsen. Koska minulla on vähintään 18 servoa, jotka haluan mitata, komponenttien lukumäärä ja kustannukset ovat kohtuuttomia ...
Uskon, että Jason antaa alalla hyväksyttävän vastauksen, kunnes olet halunnut myydä laitteen, olet todennäköisesti enemmän kuin hieno. Ehdotan kuitenkin hänen lähestymistavansa ymmärtämistä, koska tieto siitä, mitä hän teki, on paljon arvokkaampaa kuin toteutus.
sinun täytyy mitata jokaisen nykyinen? joka tapauksessa jotkut noista zetex-osista olivat kumpikin noin 50 c, luulen
Puhuminen joku, joka työskentelee monien näppärien kanssa, on normaalisti kokokysymys eikä kustannus. Monimutkaisuus ja koko kasvavat, vikoja nousee eksponentiaalisesti, etenkin leivän päälle.
Kortuk, kiitos, kyllä, voin hyvin mennä tällä reitillä, jos toinen tapa ei toimi minulle.
Jason, kyllä, käytän nykyistä mittausta kertoakseni kuinka paljon stressiä servo on. Ajatuksena on, että voin käyttää tätä yksinkertaisena palautemekanismina. Huomasin, että Zetex-osat olivat melko halpoja, kun nousin, kun etsin jotain vastaavaa DIP-paketista, minulla saattaa olla mahdollisuus juottaa, hinnat nousivat. Se sanoi, että jos ne pakattaisiin 8 sekuntiin yhdessä DIP: ssä, se voisi toimia paremmin. Saatan päätyä pelaamaan molemmilla lähestymistavoilla. Kiitos tiedosta.
Digikey myy näitä SMT-sovittimia (pieniä piirilevyjä, joissa on SIP-nastat), jos olet huolissasi nopeasta prototyyppien tekemisestä. Jos asetat piirilevyä, en ole huolissani SOT23: sta; Olen melko kömpelö ja pystyn käsittelemään heidät hyvin. (TSSOP: t ja 0402-komponentit ovat toinen asia ...)
Ok, se on hyvä tietää.
#3
+1
davidcary
2010-09-09 19:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa hyvältä projektilta.

Jotkut moottoriohjaimet mittaavat jo virtaa tarjotakseen "ylikuormitussuojan". Jos et voi koskettaa tätä signaalia, on useita tapoja mitata virtaa.Aloita yksinkertaisimmalla ja halvimmalla menetelmällä, ja jos se ei toimi, kokeile seuraavaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...