Kysymys:
Pitkäikäinen elektroniikka
DownCount
2009-12-20 19:41:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

mietin projektini, voinko tilata komponentteja, jotka on valmistettu pitkään käyttöön. sopivatko Mil-spec-komponentit tähän luokkaan? Haluan pohjimmiltaan osia, jotka ovat hyviä pitkään ja joilla on erittäin korkea luotettavuus korkean elinkaaren lisäksi (kuinka monta kertaa sitä käytetään). , koska ne eivät kestä kauan. Myös suuritehoiset komponentit ovat todennäköisesti parempia. Tietääkö kukaan, onko yrityksiä, jotka valmistavat näitä?

p.s. Onko olemassa vaihtoehtoa releille, joita voin käyttää suurien tehomäärien kytkemiseen? koska releissä on vähän kytkimiä.

Jaa rele kysymys erilliseksi kysymykseksi
Relekysymyksen jakamisen kannalta yhtä tärkeää olisi määritellä millainen teho - AC, DC, korkea jännite tai korkea virta, millainen kuorma (resistiivinen tai induktiivinen) jne.
Neljä vastused:
#1
+17
jluciani
2009-12-20 20:56:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elektroniikkasi käyttöikä on todennäköisesti enemmän mallisi funktio, sitten se on komponentteja. Voit tarkistaa komponenttien luotettavuustiedot valmistajan verkkosivustoilta. Ilman asianmukaista suunnittelua et saavuta määritettyä luotettavuutta. Ilman prosessinohjausta valmistuksessa et voi valmistaa luotettavaa tuotetta. Strategia tuotteen laadun testaamiseksi on tuomittu epäonnistumiseen.

Monet komponentit noudattavat Arrhenius-aktivointilakia, joka arvioi komponentin käyttöiän perustuen käyttölämpötilaan ja komponentin maksimikäyttölämpötila-arvoon. . Käyttölämpötilan alentamisella on dramaattinen vaikutus elämään. Esimerkiksi - elektrolyyttikondensaattoreiden käyttölämpötilan alentaminen 10 ° C: lla pidentää kondensaattorin käyttöikää noin kertoimella 2. 105 ° C: n nimellinen 105 ° C: n kondensaattori kestää noin 4 kertaa niin kauan kuin 85 ° C: n nimellisen kondensaattorin käyttö 85 ° C: ssa.

Voit vaihtaa suuria määriä virtaa MOSFET- ja IGBT-laitteilla. Luotettavuuden vuoksi lämpö tulee olemaan vihollisesi. Haluat vaihtaa puolijohteen nopeasti pois päältä ja päälle ja pois päältä lämmityksen minimoimiseksi. Datalehden takaosassa on ohimeneviä lämpökäyriä, muotin lämpömassa on pieni. Transistorin vaihtaminen 10uS: n ja 1mS: n välillä vaikuttaa dramaattisesti liitoksen lämpötilaan.

Yleensä -

  • Suunnittelukatsaus - lämpö-, sähkö- ja ympäristörasitus
  • Suunnittelupätevyys
  • Valitse komponentit, joiden lämpötila on korkea.
  • Valitse laadukkaiden komponenttien valmistajat.
  • Käsittele komponentteja oikein - ESD, kosteus, ympäristö
Transistorin lämmittäminen ei ole pahin asia (niin kauan kuin käytät sitä viileämpää kuin nimellislämpötila, + pidä paljon marginaalia, joten Arrhenius-yhtälö antaa sinulle enemmän käyttöikää). Se on terminen pyöräily, joka on tappaja.
#2
+4
Seidleroni
2009-12-20 20:58:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, tietyn elektroniikkatuotteen käyttöikä kertyy usein 1 tai 2 komponenttiin levyllä, ja yleensä ne voivat olla projektissa käytettyjä kondensaattoreita. Kondensaattorien käyttöajat ovat hyvin riippuvaisia ​​valitsemastasi tyypistä (mielestäni tantaali on paras, mutta joku korjaa minut, jos olen väärässä). Haluat myös pitää nämä tuotteet viileinä niin monta kertaa kuin laitteen käyttöikä kaksinkertaistuu jokaista 10 ° C: n lämpötilaa kohti maksimikäyttölämpötilan alapuolella. Joten jos jokin tuotteen osa kuumenee (> 50-60 ° C), yritä löytää tapoja pitää se viileänä lämmön uppoamisen tai muiden keinojen avulla.

Mielestäni keramiikalla on todellakin paras käyttöikä. Tantaalit ovat elektrolyyttisiä, ne ovat vain erilainen materiaali kuin alumiiniset elektrolyyttikorkit, ja niiden käyttöikä on parempi kuin alumiinilla. katso wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tantalum_capacitor
#3
+3
ril3y
2009-12-20 20:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sovelluksesta riippuen voit "kytkeä asiat päälle" käyttämällä transistoria. Voit myös aina käyttää SSD-releitä. (ei liikkuvia osia). Mitä tulee muuhun kysymykseesi. Olen pahoillani, etten tiedä.

Toivottavasti se auttaa.

Ril3y

#4
+2
Jim
2009-12-20 21:31:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että se riippuu kuinka kauan on pitkä. Tarvitsetko tämän laitteen toimimaan hyvin elämäsi jälkeen? tietyt komponentit, esimerkiksi takaelektrettimikrofonikapseli, kuolevat liiallisesta käytöstä ennen kuin teet niin. Kuvittelen, että suurin osa siruista ja huomaamattomista komponenteista todennäköisesti ylittää meidät kaikki, kunhan et käytä niitä väärin. Ole erittäin varovainen, jos haluat käyttää vain komponenttien teholuokituksia, jos olet huolissasi staattisen purkauksen aiheuttamista vahingoista, vältä CMOS-siruja.

Minulla on 22-vuotias Atari-tietokone, joka toimii edelleen täydellisesti tähän päivään saakka, ja olen varma, että siinä on muutama herkkä siru.

Tällaisia ​​asioita ovat esimerkiksi elektrolyyttikondensaattorit viimeisen 10-20 vuoden aikana on tullut pitkä matka, moderni kestää todennäköisesti huomattavasti kauemmin kuin Atarissani. Voisit aina ylittää komponenttien teholuokan, kuvittelen, että he taistelevat paremmin pitkällä aikavälillä.

Ajattele sitä, setäni on 30-vuotias sähkö kitara, sillä voi olla jotain tekemistä passiivisten piirien kanssa, mutta se on hienoa tähän päivään asti, se kuulostaa todennäköisesti nyt paremmin. En usko, että sitä olisi koskaan korjattu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...