Kysymys:
Tunnistaa valon LEDillä
mad_z
2009-12-07 12:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka tunnistan valon LEDillä?

Olen myös miettinyt tätä. Voitteko näyttää näytön joukosta LEDejä ja havaita kosketuksen sitten samojen LEDien avulla aistimaan sormen heijastuneen valon?
Viisi vastused:
#1
+40
JohnC
2009-12-07 15:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On mahdollista käyttää lediä valoanturina sekä valonlähteenä. Pohjimmiltaan käänteinen esijännitetty led toimii kondensaattorina, jos se sitten irrotetaan, varaus tyhjentyy suunnilleen verrannollisena siihen osuvaan valoon.

Voimme käyttää tätä mikro-ohjaimen kanssa - hyödyntämällä monitilaa porttien kyky. alt text

Vastuksen tulee olla noin 100 ohmia, olen käyttänyt tätä vain punaisilla ledeillä - se voi toimia muiden kanssa.

Käytä seuraavaa järjestystä:

  Aseta portti A-lähtö highset-portti B-lähtö matala // tämä varmistaa, että led on purkautunut odota 1 m Aseta portti A-ulostulosarjan portti B-lähtö korkea // käänteinen esijännitys ja maksu-odota 1 m Aseta portti B tuloksi // Portti B on korkean impedanssin tulo, kuinka kauan portti B lukee matalaa  

Ajan pituus riippuu lediin osuvan valon määrästä.

On olemassa useita esimerkkejä tästä verkossa - luetellaan ne täällä, kun löydän ne uudelleen:

LED tunnistaa ja näyttää ympäristön valon voimakkuuden

Punainen LED toimii valoanturina

Mult i-Touch-tunnistus LED-matriisinäyttöjen kautta - erittäin hieno video

LEDit antureina

Hyvin edullinen tunnistus ja viestintä Kaksisuuntaisten LEDien käyttäminen

LEDin kapasitanssin hyödyntäminen on todellakin fiksu tapa havaita valo, ja tämä on loistava ratkaisu, jos sinulla on mikro-ohjain. Se toimii kuitenkin, koska LED on huono [valodiodi] (http://en.wikipedia.org/wiki/Photodiode), joka on vain pieni aurinkosähköpaneeli. Mittaamalla kapasitanssin laskuaika mitat epäsuorasti tätä jännitettä. Analoginen ratkaisu voisi myös vahvistaa tätä pientä jännitettä, ei tarvita käänteistä esijännitystä (mutta joskus toivottavaa muista syistä; katso linkki).
Miksei jätä A ja B matalalle kondensaattorin purkamiseksi?
#2
+6
morgellon
2009-12-07 15:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hyvä video, joka kuvaa, kuinka ledejä voidaan käyttää valoanturina. http://www.youtube.com/watch?v=VZUvoLDlMS0 Myös Forest M.Mims III on kirjoittanut yksinkertaisista projektit, joissa käytetään LED-valoja myös kosketusantureina.

Olen myös lukenut, että SMD-LEDit toimivat paremmin valoantureina kuin reikäledit ...

#3
+3
Daniel Tork
2015-07-07 15:53:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on piiri, joka käyttää LEDiä tunnistamaan opetussarjan valon: LED light detector

LED 0 antaa hyvin pienen, valoon vaikuttavan virran kulkea, koska sen napaisuus on päinvastainen. varmista, että se on vihreä, keltainen tai läpinäkyvä tai se ei ehkä toimi (punainen). Transistorit vahvistavat tätä virtaa vain tarpeeksi normaalin polarisoidun LEDin (LED 1) ajamiseksi. Voit säätää herkkyyttä lisäämällä lisää transistoreita, jolloin niiden vahvistus on suurempi ja vastaamalla matalampaan valaistustasoon.

#4
+2
Robin
2017-04-12 13:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä sivusto: http://www.users.waitrose.com/~robinjames/LED_as_light_sensor/LED_as_light_sensor.html näyttää kuinka mitataan valotasot LED-valolla ja opampilla, jotta saadaan valotasoon verrannollinen jännite.Se antaa laajan valikoiman lukemia ja toimii täydellisestä pimeydestä täydelliseen auringonvaloon.Sitä voidaan käyttää mikro-ohjaimen, kuten Arduinon, ADC: n syöttämiseen.

#5
  0
Vineeth
2009-12-07 13:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valokennot ovat yksinkertainen tapa havaita valo. Sen vastus vaihtelee suhteessa siihen paistavan valon määrään.

LadyAdalla on erittäin hieno kirjoitus valokennoihin, mukaan lukien Arduino-toteutus: http://www.ladyada.net/learn/sensors/cds.html.

Kysymys koski LEDejä!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...