Kysymys:
Arduino intervallikuvaukseen
mad_z
2009-12-01 15:53:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka asetan Arduinon tekemään intervallivalokuvaa?

Viisi vastused:
#1
+6
edebill
2009-12-02 00:45:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein tämän liittämällä Canonin kauko-ohjaimen laukaisimeen (siinä on 3 johtinta, joten käytin liitäntänä 1/8 "stereokuulokeliitäntää). Näin voin laittaa päät takaisin yhteen ja käyttää sitä normaalisti tai voin kytkeä sen arduinoon ja ohjata sitä digitaalisesti. Ajaan yhdistämällä digitaalisen lähdön arduinosta transistorin pohjaan (kaksi muuta transistorin liitintä menivät maahan ja toinen johtimista kaapelista ). Sinun täytyy kokeilla kaapelia löytääksesi, mikä toimii tietyllä kameramallillasi. Jos minulla olisi ollut optoisolaattori, se olisi järkevästi käyttänyt sitä transistorin sijaan.

Sen jälkeen se on kysymys arduinon nukkumisesta. Voit aloittaa viivyttämällä peruskutsun (). Todella pitkien ajojen ajaksi voit halutessasi käyttää järjestelmän vahtikoiran ajastinta tai RTC: tä.

Vinkkejä: / p>

  • Haluat pitää painikkeen painettuna niin kauan, että suljin laukeaa - 100 ms on todennäköisesti hyvä.
  • Poista automaattinen keskittyä. Aseta objektiivi manuaaliseen tarkennukseen, muuten saat arvaamattomia tuloksia. Hämärässä et välttämättä saa mitään.
  • Vaihtoehtoisesti voit asettaa kameran yhden valotuksen tilaan ja jättää painikkeen pois päältä hetkeksi ennen jokaista uutta valotusta. Et tiedä milloin altistuminen poistuu joka kerta, mutta sinulla on hyvät mahdollisuudet saada yksi jonkin aikaa, kun sinulla on se alas.
Käytä Canonille vain CHDK: ta. http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK
#2
+5
blalor
2009-12-01 17:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google "arduino-intervallimittarille". Laukaisutapa riippuu siitä, millainen kamera sinulla on. Suurimmalla osalla (toivottavasti kaikissa ) dSLR-laitteissa on ulkoiset kaukosäätimet, ja suurin osa niistä on elektronisia, joten voit ajaa Arduinosta optoisolaattorilla sulkimen muodostamiseksi. Canonin dSLR-mallien kuluttajavalikoimassa (kuten Rebel XT) on infrapunakaukosäädin, joten voit lähettää suljinnäppäimen IR-LEDillä. Jos jompikumpi näistä epäonnistuu, voit aina painaa painiketta servolla.

#3
+5
shutterdrone
2009-12-02 04:51:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin kirjoittanut vähän aikaa sitten yksityiskohtaisen oppaan ensimmäisen arduino-intervallimittarin käyttöönotosta. Linkki on täällä: Arduino Intervalometer Basics

Tämän ja muiden esimerkkien välinen ero on, että se tarjoaa paitsi vakiomuotoisen "pinmode, delay, pinmode" -tyyppisen ohjauksen myös tutustuttaa lukijan myös estämättömiin ajoituskäsitteisiin ja keskustelee kunkin ohjelmointimenetelmän eduista ja haitoista. Lisäksi se käy lukijan läpi testisarjan varmistaakseen, että hän ymmärtää käsitteen hyvin, ennen kuin yritetään kytkeä kamera.

Kukaan ei tietenkään voi kertoa, kuinka kameraa ohjataan, ellet kerro meille millaista kameraa käytät. Mutta useimmissa tapauksissa se on melko yksinkertainen.

Kun olet todella päässyt siihen, tutustu koko openmoco-projektiin, joka tekee paljon enemmän kuin vain intervallikuvaus. =)

#4
+3
Clint Lawrence
2009-12-02 02:39:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos käytät pienikokoista Canon-kameraa, kokeile käyttää chdk. Tämä projekti tarjoaa hakkeroitua laiteohjelmistoa monille eri malleille ja sallii esimerkiksi aikavalvonnan hallinnan. Se ei ole Arduino, mutta se saa työn valmiiksi.

#5
+2
user337
2009-12-01 16:34:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On hyvä esimerkki Arduino -liikkuvasta kamerasta

Se käyttää PIR (Pyroelectric InfraRed) -anturia kameran kytkemiseen päälle, kun liike havaitaan.

kommentissasi on vika ... linkin luomisen sijaan teit rikki kuvan


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...