Kysymys:
Paras PIC-ohjelmoija?
David Brenner
2009-12-20 22:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin alkaa käyttää PIC-tiedostoja projekteissani ja mietin, minkä ohjelmoijan minun pitäisi saada. Minulla on paljon kokemusta mikro-ohjainten käytöstä (68k, keskimääräinen), minulla on myös paljon kokemusta elektroniikasta (joten ohjelmoijan rakentaminen on mahdollista).

Haluaisin pystyä käyttämään MPLAB: ää, icsp: tä , ja piirin sisäinen virheenkorjausominaisuus näyttää melko siistiltä. USB olisi myös kätevä, mutta ei välttämätön. Kiitän vastauksessasi suosituksesi etujen ja haittojen vertailua.

Neljä vastused:
#1
+17
Leon Heller
2009-12-20 23:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hanki Microchip PICkit 2, noin 35 dollaria. Siinä on USB-, ICSP- ja piirien virheenkorjaus MPLAB: n kautta. Se voi toimia myös erillisenä ICSP-ohjelmoijana, ja sitä voidaan käyttää myös sarjaporttianalysaattorina ja yksinkertaisena logiikan analysaattorina.

PICkit 2

On olemassa uudempi PICkit 3, mutta jotkut käyttäjät väittävät, että sillä on ollut ongelmia sen kanssa.

Vaihtoehtoisesti hanki yksi uusista ICD 3 -yksiköistä, noin 150 dollaria. Olen korvannut vanhan ICD 2: n yhdellä, ja se on upea sarja - erittäin nopea (nopea USB), jossa on useita hienoja uusia ominaisuuksia. Se on ammattimaisempi yksikkö kuin PICkits; esimerkiksi Microchip korvaa ne ilmaiseksi, jos heillä on koskaan vika, vaikka käyttäjä olisi tehnyt sille jotain typerää.

Näyttää siltä, ​​että he ovat nostaneet hinnan 50 dollariin asti ... Olin kiusaus, mutta löysin ebaysta "kloonin" hintaan 23.99, en ole varma onko se hyvä, oletko koskaan kuullut siitä paljon?
Se on PK2: n klooni. Jos haluat työskennellä uudempien sirujen kanssa, tarvitset PK3: n, siitä ei ole mitään klooneja, koska piirin yksityiskohtia ei ole julkaistu. Maksaisin ylimääräisen ja saisin todellisen asian.
Etkö ole varma, mitä ongelmia PICkit 3: ssa on. Joissakin tapauksissa PICkit 3 toimii minulle paremmin kuin ICD 3.
Ovatko nämä "kloonit" yhtä hyviä kuin Microchipin alkuperäinen? Voivatko he ohjelmoida minkä tahansa PIC-mikrokontrollerin?
#2
+10
Jason S
2009-12-21 00:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos etsit parasta sisäistä ohjelmoijaa / virheenkorjainta omalle tuottavuudellesi, paras on joko ICD3 tai RealICE. (nämä ovat kalliimpia, mutta saat mitä maksat!)

Nämä ovat nopeammat (+ nopeammin toipumassa virheistä / oudoista) kuin vanhempi ICD2, joka puolestaan ​​on valovuosia parempi kuin alkuperäinen ICD1 (uh!)

#3
+6
Wim
2009-12-24 02:55:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harrastuskäyttöön PICkit2 on varmasti erittäin hyvä vaihtoehto. Se on moderni muotoilu, USB, integroitu MPLabiin, tekee virheenkorjausta piirissä, se on halpaa (saatavilla on vielä halvempia klooneja), ja sekä suunnittelu että laiteohjelmisto ovat avointa lähdekoodia, joten voit rakentaa oman tai integroida sellaisen virheenkorjausta varten omaan hallituksen mallit.

#4
+1
onaclov2000
2010-07-20 01:53:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole paljon kokemusta useista ohjelmoijista, mutta minulla on Pickit 2 ja se näyttää melko siistiltä. Ostin signaalianalyysin tytärlevyn toivoen, että sitä käytetään jonkin verran o-sovelluksena, mutta en ole Sain vielä mahdollisuuden todella leikkiä sen kanssa, olen onnistunut ohjelmoimaan 16F913: n ja 16F684: n. Uskon, että pahan neroille tarkoitetut 100 mikro-ohjainprojektia käytän referenssinä, ja se on ollut todella hyödyllistä.

Haluaisin suosittelen sitä, mutta ennen kuin olen käyttänyt muita, en tiedä onko se paras.

EDIT: (Luulin, että korjain tämän jo .... arghhh), minulla on ollut aika hyvä kokemus Pickit 1: stä, minulla ei oikeastaan ​​ole pickit 2: ta, olen pahoillani, olen hämmentynyt.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...