Kysymys:
Arduinon paistaminen
mad_z
2009-12-05 10:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitteko muurata Arduinon vain koodin kautta?

Kolme vastused:
#1
+17
edebill
2009-12-05 21:19:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että voit muurata sitä liittämättä ylimääräisiä laitteita. Tehon oikosulku maahan tekee sen. Yritä hankkia tai tyhjentää liikaa virtaa yhden nastan kautta saattaa tehdä sen, mutta todennäköisesti polttaisi vain yhden nastan.

Ohjelmistossa tekemäsi ei saisi pystyä tosiasiallisesti muokkaamaan Arduino itse. Toistuvat EEPROM-lukut / kirjoitukset voivat polttaa EEPROM-solut, mutta se ei vaikuta koko asiaan.

Wackyvorlon on oikeassa siinä, että voit asettaa sulakkeita, jotta ohjelmointi tavanomaisella tavalla on mahdotonta. Jopa se on kuitenkin palautettavissa suurjänniteohjelmoijan avulla. Arduino IDE piilottaa sulakkeet sinulta, joten tämä ei ole liikaa huolta. Kun aloitat AVR-ohjelmoinnin suoraan tai muokkaat levytiedostoa Arduino-ympäristössä, tämä voi olla enemmän ongelma.

Onko ATmega328: lla suojauksia jakamiseksi nollalla tai pinonvirtauksella? Syy, miksi pyydän, opetan elektroniikkaa, ja ennen kuin teemme laitteistoja, haluan saada heidät totuttamaan mikrokontrollerien koodiin, mutta en halua tuhota Arduinoani, jos ne vahingossa jakavat nollalla jne. rakentaa piirejä. (Toistaiseksi. :) )
#2
+10
wackyvorlon
2009-12-06 02:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tulla melko lähelle sen muokkaamista sulakkeilla. Ymmärrän, että sirotetut sulakeasetukset voidaan korjata suurjänniteohjelmoijalla.

#3
+5
John D
2009-12-28 02:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun käytin kymmenen Decimalia-yksikköä suuressa anturiryhmässä, minulla oli kaksi niistä eri valmistusajoista kuolla kehityksen aikana. Tulot ja lähdöt olivat ulkoisesti optoeristettyjä, joten se ei johtunut virrasta tai hajajännitteestä. Laitoin epäonnistumiset kahteen mahdolliseen lähteeseen. Yksi on se, että he muurattiin valmistusvirheiden takia, luultavasti sisäisesti I.C. Toinen johtui siitä, että yksikkö on ehkä voitu tiilistä vahingoittamalla käynnistyslatainta. Vikojen jälkeen ohjelmointitietokone ei tunnistanut yksiköitä laillisiksi laitteiksi. Käytän niitä edelleen antureiden ja tietojen kirjaamiseen. Minulla ei ole ollut muita ongelmia mistään muusta projektista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...