Kysymys:
Onko Arduino ihanteellinen HRNG: n (laitteiston satunnaislukugeneraattorin) valmistamiseen?
Tim Post
2009-11-15 23:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laitan suunnittelua laitteiston satunnaislukugeneraattorille, joka käyttää useita entropialähteitä ( yhdistetty ):

  • Ympäristön valo
  • Ympäristön ääni (ja äänitasot)
  • Ympäristön lämpötila
  • Ympäristön kosteus
  • Itse laitteen sijainti (ylösalaisin, kallistettuna vasemmalle, oikealle, jne.)
  • Muut lähteet tulevaisuudessa, mahdollisesti jopa GPS-tiedot (merkitty mahdolliseksi, koska kaksi käyttäjää saattaa seisoa vierekkäin, joten mahdollisesti deterministinen, jos tunnet heidät.)

Minun ideani on tehdä entropialtaasta 'laturi', jota ihmiset voivat kantaa mukanaan päivän aikana samalla, kun se jatkaa kirjoittamista USB-asemaan.

Muutaman tunnin kuluttua käyttäjällä on mukava ~ 4 Gt entropia-allas, joka voidaan liittää tietokoneeseen ja käyttää. Minulla ei ole varaa todella kalliisiin QRNG-laitteisiin, jotka perustuvat kevyeen tai radioaktiiviseen hajoamiseen, joten yritän löytää jotain halvempaa.

Onko Arduino mielestänne paras valinta tämän prototyyppiin? Jos ei, mitä suosittelisit?

Yhdeksän vastused:
#1
+22
todbot
2009-11-16 01:38:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että haluat mennä buszin ehdottamaa polkua pitkin. Etsi käsite "diodimelu". Diodien ja transistoreiden PN-liitännät voivat tuottaa lähes täydellisen Gaussin valkoisen kohinan. Näytteenotto, jonka pitäisi olla entropian lähde, joka on parempi kuin mikään ympäristölähde.

tilat. Kiihtyvyysmittari liikkeen mittaamiseksi voi olla hyvä vaihtelun lähde, jos se on asennettu henkilöön, mutta sinun on todennäköisesti tehtävä vähän signaalinkäsittelyä normaalien värähtelymoodien poistamiseksi, joita esiintyy ihmisten liikkeessä. Ympäröivän valon &-äänilähteellä saattaa olla melko suuri vaihtelevuus, jos se sijoitetaan tiheään kaupunkitilaan, mutta jälleen kerran luulen, että toistoa olisi paljon. Uskon edelleen, että paras entropian lähde olisi siirtyminen kohti materiaalien perusfyysisiä ominaisuuksia, kuten diodimelu, kuin mittakaavassa nouseminen ja ympäristötekijöiden tarkastelu, jotka mikro-ohjain pystyy lukemaan.
#2
+8
bpijls
2009-11-16 00:15:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HRNG: lle on joitain mielenkiintoisia piirejä ilman ympäröivän entropialähteen tarvetta: http://www.cryogenius.com/hardware/rng/ http://robseward.com/ itp / adv_tech / random_generator / ja muuta ...

Yksi näistä piireistä on ehdottomasti mahdollista sovittaa Arduino-kilpeen. Arduino toimisi sitten yhdyskäytävänä HRNG: n ja tietokoneen välillä.

Jos todella tarvitset ympäröivää entropiatuloa, arduinossa on 6 analogista tulokanavaa, joten voit lukea melkein minkä tahansa mieleisesi anturin ja käytä tietoja satunnaisen siemenen lähteenä.

#3
+6
Jason S
2009-11-25 07:14:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi kommenttia:

  1. Tutustu Bruce Schneierin Yarrow PRNG -algoritmiin. Pääasia on, että sinulla voi olla todella surkea lähde "todellisista" satunnaisista tiedoista; niin kauan kuin siitä kertyy riittävästi ajan myötä, tuloksena oleva epävarmuus voidaan yhdistää ohjelmistojen näennäissatunnaislukujen generointitekniikoihin, jotta saadaan kunnolliset satunnaisluvut.

  2. Toisaalta, Minun on sovittava useimpien muiden vastaajien kanssa. Ympäristöantureiden hitaasti muuttuvat signaalit ovat surkea entropian lähde, ja niihin voidaan helposti vaikuttaa. Varmista, että käytät jotain, joka perustuu laitteen sisäiseen meluun, ja se on herkkä ympäristömuutoksille.

#4
+6
Amos
2009-12-28 05:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin juuri tämän Random Number Generator:

Hourglass Random Number Generator http://makezineblog.files.wordpress.com/2009/12/usbsand. jpg? w = 600&h = 703

Make: Blogissa ja ajattelin, että saatat olla kiinnostunut.

Tarkoitatko ["USB-tiimalasin satunnaislukugeneraattoria"] (http://blog.makezine.com/2009/12/23/usb-hourglass-random-number-generat/)?
Kyllä se oli yksi. Alkuperäinen linkki oli sen Comcast-kotisivulle, jota ei enää ole. Kiitos. Korjattu linkit nyt.
#5
+3
SiliconFarmer
2009-11-16 15:20:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä yllä olevien vastausten kanssa. Ihmisen toiminta ja ympäröivät lukemat muodostavat kauhean satunnaisjoukon. Mutta kuulostaa siltä, ​​että olet vakuuttunut tästä vain kokeilemalla sitä ja tarkistamalla tuloksena oleva satunnaisuus itse. Se on hieno oppimiskokemus sinulle!

Arduino sopii tähän sovellukseen. Kaikki kiinnostavat anturit voidaan liittää Arduinoon, ja niille on saatavana Arduino-kirjastoja.

Katso nämä oppaat antureiden liittämisestä Arduinoon: http: //www.ladyada .net / learn / anturit /

#6
+3
Seidleroni
2009-11-21 23:16:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä voi olla vaihtoehto sinulle. Se on kipinöintiä eikä halpaa, mutta se on todennäköisesti erinomainen 'todellisena' satunnaislukugeneraattorina. Se käyttää satunnaislukuja geig-laskurin avulla.

https://www.sparkfun.com/commerce/tutorial_info.php?tutorials_id=132

Se näyttää mielenkiintoiselta.
#7
+3
jluciani
2009-12-16 05:50:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet analogisen musiikin syntetisaattoreiden valkoisen kohinan generaattoreista (Moog ja Arp) antaisivat transistorin. Jos haet verkossa Minimoog-kaaviota tai ARP4027-mallia, sinun on löydettävä kaaviot.

Tein piirilevyn asettelun ARP4027: lle. Jos kaaviota ei löydy, lähetä minulle sähköpostia.

National oli valmistanut digitaalisen satunnaislukugeneraattorin - MM5437: n. IIRC: ssä oli mahtavia ohjelmia AT-pienelle, joka tekisi myös tämän. Voisi olla hauska pieni projekti.

#8
+2
wackyvorlon
2009-11-25 09:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lukenut äskettäin erittäin mielenkiintoisen keskustelun vastusten käytöstä satunnaisen melun tuottamiseen. Kvanttivaikutusten vuoksi vastus tuottaa hyvin pienen jännitteen. Tämä voidaan vahvistaa op-amp: lla korkealaatuisen satunnaisen kohinan lähteen tuottamiseksi.

#9
+2
J. Polfer
2010-01-06 23:09:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää anturin tuloa siemeninä näennäissatunnaislukugeneraattoriin. Linux-käyttöjärjestelmä käyttää näppäimistön / hiiren tuloa siemeninä hakemistoon / dev / random. Vain idea.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...