Kysymys:
Langaton tiedonsiirto pitkiä matkoja
littlebirdceo
2009-12-21 13:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaa kommunikoida Arduinon ja tietokoneen välillä, mutta yli 2500 jalan etäisyydellä ulkona, langattomasti. Mikä olisi paras tapa tehdä tämä? Löytämäni kommunikaatiolaitteet (xbee, ...) eivät mene etäisyyttä.

Näen periaatteessa kaksi vaihtoehtoa: hanki yksi näistä erittäin pitkän kantaman radiomoduuleista, kuten XBee, joka on luokiteltu yhden mailin etäisyydelle, tai hanki matkapuhelinmoduuli ja kommunikoi Internetin kautta matkapuhelinverkon kautta.
liittyvä: http://electronics.stackexchange.com/questions/68587/long-range-rf-communication
Kahdeksan vastused:
#1
+10
Some guy
2009-12-21 17:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minkälaista tiedonsiirtonopeutta sinun on ylläpidettävä?

Pitkän kantaman tiedonsiirto on täysin mahdollista avoimilla alueilla, joilla on erittäin vähän virtaa - projekti, jota parhaillaan työskentelen, sisältää yli 500 kilometrin tiedonsiirron vain 25 mW (milwattia) tx-tehoa - tämä riippuu tietysti näköyhteydestä, ja tiedonsiirto on vain 50 baudia. Jopa ilman näköyhteyttä, monisuuntainen viestintä ulkona on melko helppo saavuttaa etsimälläsi alueella.

Kuten muut ovat maininneet, antennien sovittaminen käyttötarkoituksiin on tärkeää - voitko antaa meille tarkempia vaatimuksia / käyttötapoja?

Voitteko suositella hyvää resurssia sopivien taajuuksien, antennityyppien, vahvistusten jne. Lukemiseen?
#2
+6
Pyrodogg
2009-12-21 14:56:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tekijä, johon vaihtoehtosi riippuvat, on kuinka tarvitset tiedonsiirtonopeuden tällä etäisyydellä. Enemmän pitkän kantaman, pienitehoisia sovelluksia vähentää kapasiteettia etäisyyden kasvaessa.

Esimerkiksi XBee Pro 50mW -sarja 2.5 toimii 2,4 GHz: n nopeudella 1 mailin etäisyydellä ja tiedonsiirtonopeus on 250 kt / s.

Pidempi alue XBee Pro 900 XSC toimii taajuudella 900 MHz ja sen kantama on yli 15 mailia, mutta tiedonsiirtonopeus on vain 9,6 kbps.

Voit myös tarkastella suunta-antenneja ja signaalivahvistimia.

* vain * "9,6 kbps ... Muistan pääsyn Internetiin 2.4 kbps modeemilla päivällä ...
joo, mutta pääsitkö Internetiin 15 mailin päästä langattomasti jotain melkein bluetoothin voimalla.
QRSS: n avulla voit lähettää 2000 km 10 mW: lla. Tiedonsiirtonopeus on kuitenkin vähän matala, noin 0,0001 kbit / s. : D
#3
+5
zklapow
2009-12-21 14:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wifi ehkä, jos käytit verkon laajennuslaajennuksia, tai jos sinulla on varoja, voit käyttää matkapuhelinverkkoa moduulilla, kuten nämä sparkfunilta.

#4
+5
tinkerlog
2009-12-21 14:31:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On XBeesejä, jotka kommunikoivat noin 1 mailin (~ 4800 jalkaa?). http://www.ladyada.net/make/xbee/modules.html Ehkä voit jopa parantaa kantamaa paremmalla antennilla.

Jos vaihdat antennin, langan häviölle on asetettu vaatimuksia, jotta se ei rikkoa FCC: tä. Saat saman maksimialueen antennista riippumatta. FCC antaa rajalle säteilytehoasi maksimisäteilyn suuntaan. Joten monisuuntainen osuu samalle rajalle kuin antenni, ellei minä erehdy.
#5
+2
jluciani
2009-12-21 18:21:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten jo mainittiin, XBeen ja 50 mW: n antennin pitäisi tehdä tämä. Haluat varmistaa, että tilaat suuren vahvistuksen antennin. On sarja XBees-laitteita, joissa on koaksiaalinen liitin yläosassa. IIRC korkeimman vahvistuksen antenni on piiska-antenni koaksiaalikaapelilla. Antennivahvistuksia käsittelevä asiakirja on MaxStreamin sovellushuomautus XST-AN019a.

#6
+2
minimer
2011-06-05 18:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olemme onnistuneesti työntäneet tätä viestintää yli mailin pienikokoisissa UAV-laitteissamme tulematta koskaan lähelle yhteyden katoamista. Se on sarjamodeemi, jonka buadrate oli tällä hetkellä 9600.

[http: // www.digi.com/products/wireless-wired-embedded-solutions/zigbee-rf-modules/point-multipoint-rfmodules/xtend-module.jsp#overview][1]

onnea!

Pystynkö tällä tavoin saavuttamaan noin 700 metrin kantaman ilman LOS: ää? Vai ehdotatko minulle parempaa ratkaisua, jos sellaista on. (polkua ei ole merkittävästi estetty. vain 3,4 puuta estää täydellisen LOS: n. muuten sai kohtuullisen LOS: n). Kiitos..
#7
  0
Ryan Griggs
2016-08-31 20:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää tavallisia Wifi 2.4Ghz- tai 5GHz -radioyksiköitä paneeli-, yagi- tai parabolisuunta-antenneilla.Käytä Ethernet-suojaa arduinossa ja tietokoneen Ethernet-porttia (tai verkkoasi).Tämä etäisyys on täysin saavutettavissa tämän tyyppisellä asetuksella ja tukee suurta kaistanleveyttä.Olen käyttänyt enGenius- ja Deliberant-tuotemerkkejä, joilla ei ole ongelmia tällaisilla etäisyyksillä.

Halvemman ratkaisun saatat pystyä saavuttamaan tämän muutamalla tavallisella wifi-reitittimellä, kuten linkit WRT54GL, joka käyttää DD-WRT: tä tai muitalaiteohjelmisto, joka sallii ACK-aikakatkaisun mukauttamisen, ja käyttämällä joitain pieniä suunta-antenneja, kuten tätä, tai osoitteessa l-com.com tarkista heidän valinta 2,4 GHz: n antenneista TNC-liittimillä.

#8
-1
gcouger
2017-03-20 12:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan 100 mailin linkin Etelä-Amerikassa, joka oli luotettava 100 mw: n taajuudella 14 MHz: ssä ja nopeus 2 tai 4 käyttämällä erittäin vakaa oskillaattoria ja erittäin kapeaa suodatinta, jotka kaikki on rakennettu analogisilla osilla.

Minun pitäisi olla helppo tänään, jos saat taajuuden 3 - 50 MHz. GPS: ää voidaan käyttää syntetisoimaan niin hyvä kello kuin voit löytää, ja modernit digitaaliset signaalit koodaavat ja dekoodaavat viestit, jotka voivat vetää signaalia, jota et kuule kiinteässä kopiossa. Jos asetat kapean suodattimen vakaan taajuuden yli, hämmästyttävä määrä melua voidaan suodattaa pois. Vaihesiirron purkaminen tietokoneella voi vetää esiin asioita, joita en näe tai kuule.

Tietysti mitä kapeampi suodatin, sitä alhaisempi siirtonopeus.

Yhdysvalloissa ja Euroopassa on vaikeata mahdotonta käyttää radiotaajuuksia. Jos haluat jotain, joka lähestyy nopeaa tiedonsiirtoa, tarvitset 3-5 kaistaa, jotka sirottelevat alueella 3-30 MHz, eivätkä ne ole varmoja päivittäin. Taajuusalue 50–150 MHz on luotettava klo 3.00–12.00 meteorihajontana. Se tarvitsee vähintään 100 watin radion, jonka antenni saa 9 dBi: n voiman. Se on tehty 100 watin ERP: llä, mutta liitännät syövyttävät ja osat vanhenevat, joten tarvitset turvakertoimen.

On kulunut 10 vuotta siitä, kun työskentelin Keski-, Etelä-Amerikassa, Meksikossa tai Afrikassa. Niiden taajuusjako oli tuolloin paljon joustavampaa. Työskentelyä urakoitsijana kerroin asiakkaalleni, mitä voisin tietää laista, ja jätin sen hänen vastuulleen. Voit tehdä upean 7 MHz: n NVIS-antennin Caboose-kadulle tai moottorin kattilan yli junassa, joka antaa melkein jatkuvan junan sijainnin Afrikassa 500 mailia. Tuplaa itselleen ja toimii hyvin taajuudella 3,5 MHz yöllä.

Hieno tarina, mutta se ei edes yritä vastata kysymykseen.Muista, että tämä ei ole perinteinen keskustelufoorumi.
Oli myöhäistä ja pääsin radalta.Jotkut kinkut Kaliforniassa käyttävät WiFi-radioita huippu-huippuyhteisöihin niittäjille ja kapinalliset rakentavat salattua järjestelmää katastrofiliikenteelle, jota ei voida lähettää pelkkänä tekstinä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...