Kysymys:
Mitä haluat, että olisit tiennyt ennen kuin aloitit mikrokontrollereiden kanssa?
NeedTungsten
2009-11-16 01:05:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on jotain, joka työskennellessäsi AVR-mikrokontrollerien tai Arduinosin kanssa, jos olisit tiennyt aikaisemmin, olisi säästänyt sinulle paljon aikaa tai turhautumista?

Miksi tämä on täällä nyt kysyin. näyttää. Ah, Kortuk on pelannut tunnisteillaan. Paljon kiitoksia :-).
@RussellMcMahon, Kerään satunnaisia ​​viestejä pitämään ihmisiä varpaillaan. Lähetin kommentin pinon ylivuotoon ja tämä oli parhaiten arvioitu arduino-kysymys. Halusin muuttaa sen CW-keskustelukysymyksestä kauan sitten.
@Kortuk - (1) Toivottavasti pidät vastauksestani :-). (2) Minusta on hauskaa, että se sijoitettiin tälle alueelle tehokkaasti tietoisen toiminnan avulla ja suljettiin sitten nopeasti - promoottorin ollessa yksi päättäjistä :-). (3) Se, että se oli suosituin Arduino-kysymys, kertoo jotain siitä, mitä ihmiset haluavat kuulla. ja ehkä ehdottaa, ettemme käsittele tätä riittävän hyvin. (4) FWIW: n aloittelija, joka työskentelee läpi ja ymmärtää monia esille nostamiani katkelmia, parantaisi huomattavasti heidän tietopohjaaan ja todellisen maailman alaosa. Vaarallisia juttuja !.
Vastaukseni oli lähes 100% "erityisosaamista", tosin tiivistetyssä muodossa. Laajenna kaikki ja sinulla on kirja.
@RussellMcMahon, Se ei ollut arduino-kysymys, se oli vain hyvin vanha kysymys, jolla oli arduino-tunniste. Kopasin sen muokkauksella noudattaen tavanomaista tapaani välttää toimintaa ilman yhteisön lippuja ja sitten, koska se törmäsi, vastaanotetut liput. Emme ole usein ryhtyneet toimiin monissa vanhoissa kysymyksissä, ennen kuin joku ilmoittaa tai tuo ne esiin todisteeksi siitä, miksi toisen huonon kysymyksen pitäisi pysyä. Voin lukita sen sijaan, mikä voi olla parempi valinta.
Seitsemäntoista vastused:
#1
+18
bpijls
2009-11-16 04:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle asia on päinvastoin: Toivon, että tiesin Arduinon ja AVR: n ennen kuin he yrittivät opettaa minulle elektroniikkaa lukiossa. Ohmin lain oppiminen ilman, että olisi koskaan nähnyt tai käyttänyt varsinaista vastusta, ei ollut hieno harjoitus. Silloin olisi ihanteellista pitää Arduino ympärillä leikkimään.

Tämän vuoksi olisin halunnut tietää enemmän peruselektroniikasta. Yksinkertaisia ​​kysymyksiä: miksi minun pitäisi huolehtia nykyisestä? (koska asiat räjähtävät, jos et) Miksi minun pitäisi huolehtia vastuksista? (sama täällä ja muut jutut) Miksi minun pitäisi huolehtia korkkeista? (kaikenlaisia ​​syitä)

Kyky pelata mikroja (ja paistaa niitä prosessin aikana) on opettanut minulle suurimman osan näistä asioista, mutta toivon, että olisin oppinut ne aikaisemmin. (Luulen, että klassinen kana- ja muna-ongelma)

Hyvin sanottuna olen nähnyt monia monia opiskelijoita, jotka puhuvat sujuvasti teoriaa siitä, miten diodi toimii, mutta ei pysty tunnistamaan sitä joukosta komponentteja
Vau ... he yrittävät opettaa sinulle peruselektroniikan antamatta sinun pelata vastuksilla ja kondensaattoreilla? Ovatko he ainakin käyttäneet vesianalogiaa?
He luultavasti antoivat meidän pelata elektronisilla osilla, mutta ei ostamillasi osilla, vaan erityisillä "koulutus" -versioilla. Muistan työskennellyt "binäärilogiikkalevyn" kanssa. Kaikki komponentit näkyivät vain symboleina liitäntäkaapeleilla. Sen koulutusarvo oli vain tietokonesimulaatio. Olisi ollut hauskaa, jos olisimme voineet pelata todellisilla komponenteilla ja ainakin saada käsityksen siitä, että kaikilla oppimillasi aineilla oli todellinen sovellus jossain. Ja että komponentit ovat melko halpoja ja helposti saatavilla "erikoisten ja kalliiden" sijaan.
#2
+12
Kortuk
2009-11-16 16:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että tiesin, että jokainen matematiikkatunti, jonka koskaan käisin, käytän uudestaan ​​ja useammin kuin kerran, ja olen varma, että olisin kiinnittänyt hieman enemmän huomiota.

Toivon hänellä oli paljon käden kokemusta ohjelmoinnista ja FPGA: iden käytöstä. Ne ovat sulautettujen järjestelmien kehityksen uusi aalto, ja minulla on vain perustuntikokemus niistä.

Toivon, että minulle olisi opetettu käyttämään kaikkia mikro-ohjainten moduuleja luokissa ennen kuin pomoni odotti minun käyttävän niitä ne kaikki.

Helvettinä toivon varmasti, että yliopistoni sähkötekniikan osasto aloitti suunnittelutunnit ennen lukuvuotta.

+1 "suunnitteluluokille ennen lukuvuotta" - takautuvasti projekti vuodessa ei olisi ollut huono asia.
kyllä, se olisi tehnyt minulle ihmeitä. Olen oppinut yhdessä projektissa enemmän kuin minkä tahansa muun luokan kanssa.
Minusta matematiikka ja muut "ongelmat", jotka olivat yli minua, ovat nyt ymmärrettäviä tai toteutettavissa tai jopa helppoja. Tämä on rohkaisevaa, kun niin paljon muuta mekanismissa näyttää olevan halventavaa :-).
#3
+11
Len Holgate
2009-11-16 17:55:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että tiesin kuinka hauskaa se oli :) Jos olisin ollut, olisin alkanut leikkiä näiden juttujen kanssa paljon aikaisemmin!

#4
+7
Bitshuffler
2009-11-26 11:47:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivoin, että minulla olisi ollut selkeämpi käsitys sulakekappaleista. Vietin puolet ajastani aikaisin kauhuissani siitä, että muurasin mega32: n. Voi ja sama sarja IO: n suhteen.

Koska joku, joka viettää tällä hetkellä puolet ajastaan ​​kauhistuneena mega32: nsa muokkaamisesta, kiitän sitä, jos voisit tarkentaa tätä. : P
#5
+6
edebill
2010-04-29 00:37:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että tiesin, kuinka hyödyllinen laudanpuristin ja todella hyvä juotin olisivat. Panavise Jr: n ja Aoyue-juotinasemani maksoivat <: lle 100 dollaria yhdessä, mutta he ovat maksaneet sen takaisin monta kertaa tekemällä siitä paljon miellyttävämpää rakentaa asioita.

Et tarvitse niitä ehdottomasti, mutta he "ovat paljon parempia kuin avustavat kädet ja 15 dollaria halpoja juottimia.

#6
+6
russ_hensel
2009-11-18 07:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että silmukka on arduinon pääasiakirja C: ssä. Joten ilmoitin muuttujia silmukan yläosaan. Huono idea, ne alustetaan uudelleen joka kerta. Sen sijaan julistaa globaaleiksi ennen alirutiinia. Ei iso juttu, mutta kesti muutama minuutti selvittääksesi mitä tapahtui.

#7
+5
Nikolaus Gradwohl
2009-11-24 10:32:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että minulla olisi lapsia ollessani arduinoja ja "saisin asiat puhumaan". Olisin automatisoinut kaiken!

#8
+4
J. Polfer
2009-12-02 00:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CAN-väylän viestintämalli ja CANOpen.

Onko sinulla hyviä linkkejä?
@Johan - Vastauksestani voit kertoa, etten tiedä siitä paljon. Työssä meillä on CANOpen-kirja, jota käytämme osoitteesta http://www.canopenbook.com/. Wikipedia-sivut eivät näytä kovin pahalta. Jos kirjoitat ensisijaisesti korkeamman tason ohjelmistoa, on tärkeää ymmärtää, että viestillä on 11-bittinen tunnus ja 8-tavuinen datasegmentti. Työskentelen CANOpen-projektissa tulevina päivinä / kuukausina, ehkä voin antaa lisää linkkejä myöhemmin.
Työskentelen hitaasti projektissa, jolla oppisin tämän .... tämä olisi erittäin hyödyllistä (etenkin autoprojekteja)
#9
+4
Sketchy Fletchy
2009-11-17 10:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen Kortukin kanssa. Toivon, että olisimme aloittaneet yksinkertaiset suunnittelutunnit ennen yliopiston viimeistä vuotta, mutta erityisesti toivon, että olisimme saaneet käyttää Arduino-taulua luokissani!

Käytimme Wollongongin yliopistossa suunniteltua erikoislautaa. perustuu vanhaan Motorola-siruun, kaikki ohjelmoitu kokoonpanoon seurantasovelluksen kautta. Kipu perässä!

Tietysti etsin nyt digitaalisen suunnittelun kurssisisältöä ja he kaikki käyttävät Atmel AVR -piirejä. sigh

Toivon myös, että minulla olisi enemmän aikaa hemmotella heitä, koska se on paras tapa oppia!

Joo, teimme saman Motorolan työn. Monissa kouluissa on suuri muutos kohti ACVR: ää näppärä / koulutusyhteisön sisällä, mutta mielestäni Microchipin PIC: t ovat henkilökohtaisesti parempi lähtötuote. Luulen, että heillä on laajempi valikoima sovelluksia, mutta myönnän, että pienitehoisissa sovelluksissa käytän TI: n luomia MSP430: ita.
Kolmannen vuoden ryhmähankkeellemme rakensimme PIC-siruun perustuvan langattoman elektrokardiogrammilaitteen tiedonkeruuta ja RS-232-raportointia varten isäntäsovellusta käyttävälle tietokoneelle. Se, jota käytimme, oli hieno pieni yksikkö (en muista nyt spesifikaatiota, se on ollut jonkin aikaa) ja antoi minulle oikean arvostuksen Microsta pienissä, monimutkaisissa logiikkalaitteissa. : D
Kuulostaa hyvältä projektilta vanhemmalle suunnittelulle. Olen valmistautumassa muuttamaan sitä, miten kouluni opettaa PIC: tä. Sain ammattilaiskehityslevyjä ja opetan opiskelijoille kuinka käsitellä useita rajapintoja.
#10
+4
Ponkadoodle
2010-06-26 07:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että olisin tiennyt, että voisin saada ilmaisia ​​näytteitä monista verkkokaupoista. Silloin minua ei olisi pakotettu valitsemaan aloitettavan projektin kustannusten perusteella. Enkä olisi pelännyt ostaa komponentteja, joista en ollut 100% varma, että pääsisin töihin.

Minkälaisista asioista voit saada ilmaisia ​​näytteitä? Onko sinulla esimerkkejä osista, jotka sait tietyistä kaupoista?
@Grey: No, sain juuri ilmaisen 2X40-merkkisen LCD-näytön Purdy Electronicsilta. Löysin vasta äskettäin tämän koko näytteen. Tässä on luettelo melko monista toimittajista, joilla on näyteohjelmia: http://www.instructables.com/id/Free_Electronic_Samples/
#11
+3
thisismyrobot
2009-11-16 04:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Arduinoa melko vähän ja toivon, että olisin tiennyt kuinka vaikeaa sarja IO oli mielivaltaisissa nastoissa. Pysyin lopulta kolmannen osapuolen kirjastossa, mutta siihen vieminen kesti viikkoja, ja silloinkin se ei ollut kovaa luotettavaa.

#12
+3
ajs410
2010-04-29 03:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jonka haluaisin tietää paremmin, on analogisen piirin teoria. 1s ja 0s ovat helppoja ... kiinnitä laitteen A tappi 1 laitteen B nastaan ​​2.

Toisen asteen kaistanpäästö Butterworthin monipalaistussuodatin ... ei niin paljon. Ja sitten sinun on huolehdittava op-amp: n ominaisuuksista, kuten siitä, luoko lähdön kapasitiivinen kuorma yhdessä op-amp: n lähtöimpedanssin kanssa napa, joka saa lähdön värähtelemään.

Tai Oletetaan, että haluat lähettää äänisignaalin kuulokkeisiin. Sinun on valittava huolellisesti tasavirtaa estävä korkki, koska se yhdessä kuulokkeiden impedanssin kanssa muodostaa yksinapaisen alipäästösuodattimen. Valitse väärä korkki ja kastutat bassotaajuudet.

#13
+2
Jay Atkinson
2010-04-28 18:36:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samoin kuin hyväksytty vastaus, toivon, että olisin tiennyt Arduinon vastauksesta aikaisemmin. Oli joitain malleja, joita katselin talon ympärillä. Minulla ei ole ongelmaa suunnitella omia levyjäni uC: n kanssa, mutta en vain halunnut maksaa piirilevykustannuksista tuolloin ja sitten asentaa SMT-sirut. Joten nuo projektit putosivat muuten. Nyt kun tiedän Arduinosta ja sen kaikista kilpeistä, harkitsen niitä taas kerran.

#14
+2
Russell McMahon
2012-01-19 13:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä vastaus on kaukana tiukasta kysymyksestä, mutta on useimpien muiden vastausten mukainen - ja sen pitäisi olla hauska ja hyödyllinen:

RS232 on ylösalaisin

Suurin osa kaikesta mitä haluat joilla on ongelmia johtuu "rajaehdoista" - asioista, joita tapahtuu, kun asiat etenevät tai alkavat pysähtyä.

Alusta muuttujat aina. AINA.
Ja keskeytysvektorisi.

Pieni endian.
Iso endian.
Ensin korkea / matala tavu.
Vasen säätää N bittiä.

Jätetyt liput ovat edelleen asetettuina, kun työ on tehty (esim. IRQ-liput).

Pino yli-
ck-alivirta.

RTS vs. RTI

Mitä vahtikoira?

Yksinkertainen keskeytysohjattu ajastin reaaliaikainen robin-ajastin, joka näyttää täydeltä RTOS: lta, mutta joka voidaan ymmärtää ja kirjoittaa kulkemisen aikana. Triviaali ja hämmästyttävä.

Mikrokontrollerin pin-tiedot - Vout / Iout-suhteet. Vin-rajat. Pidät tapit keskikiskon lähellä.

Määritä aina kaikki nastatilat kaikissa olosuhteissa.

Lämmönkestävyys.

ÄLÄ KOSKAAN anna kehodiodin johtaa (tai saattaa olla muutama uA, jos todella tarvitset), että elämäsi on pitkä maan pinnalla - vaikka suuret saatanat tulevat ja kertovat sinulle, että kaikki on kunnossa ja että VOIT käyttää niitä turvallisesti tulojen kiinnittämiseen.

Absoluuttiset parametrit ja käyttöparametrit tietolomakkeissa tarkoittavat täysin erilaisia ​​asioita, joita EI saa KOSKAAN käyttää vaihdettavasti (tai vähiten ei edellistä jälkimmäiselle), että päiväsi voivat olla pitkiä ... jne.

V = I x R. V ei tapahdu, jos minua ei tapahdu, joten tee johtopäätökset uudestaan ​​V ilman minua on turhaa tai pahempaa.

Hex Schmitt -invertterit !!!! Jumalan lahja DIY digitaaliseen ja analogiseen elektroniikkaan. (74xx14, CD40106, ...).

CMOS-logiikka !!!

Opampin yhteisen tilan alue.

Opampin lähtökorkeus - korkea ja matala.

Jännitesäätimen pudotus - Voutin yläosassa min.

Jännitesäädin Syöttö min. Tarvittaessa.

Lyijyhappoakun sulfaatio. Älä anna sen !!!

LiIon-akkujen täydellinen taika niiden haitoista huolimatta.

NimH-paristojen äärimmäisen ilkeä chikeri niiden mukavuudesta huolimatta.

LSD NimH (ei, ei lyserginen ...)

Säädettävä virtaraja, säädettävä jännitesyöttö prototyyppikäyttöön huolto.

MOSFETS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yee ha

Matala Vgsth MOFETS ja digitaalielektroniikka sekä suuret kuormat. Yee Ha.

MOSFET, 2-jellybean-transistori-porttiohjaimet.
Miksi tarvitset porttiajuria.

Tantaalikondensaattorit kuolevat kuolla !!! (ja he tekevätkin)

Syötä vuotovirta. Mikä se on?
Syötä mitä?

Tarkkuus / tarkkuus / lineaarisuus / yksitoikkoisuus / ...

Isokroninen.
Asynkroninen?
Ei, isokroninen.

Asynkroninen. 1 bitti 2 bittiä 1,5 bittiä enemmän.
LSB ensin !. Ensimmäinen? JOO! Aloitusbitti, lopetusbitti, pariteettibitti, pakotettu pariteetti, ei pariteettia, tiedätkö, onko pariteetti käytössä?
Bittinäyte - bitin keskiosa, näytteet bittiä kohti.
Tarkkuus RC: n kanssa - absoluuttinen virhe loppua kohden, jaettu drift (lämpötila), resonaattori, kristallikello - vanha ja uusi.
Aina enemmän !!!

Kiteet murskaavat korkealla g: llä. / Tai vain ajautua ja hypätä.
Tai särkyä.

Kuumasulateliima epäonnistuu. Aina. Aina? Aina! Viikkoja kuukausista vain ehkä vuosiin.
Happokovettuva silikonikumi on ei ei ei ei.
Lämpöä tai sähköä johtava epoksi on täytetty X: llä - voit myös täyttää sen.

Silikonikumi ja ruiskaunokki sanovat aluksi 50-50. Kokeile, pidät siitä.

Suuren lasikuituhartsipullon lämmittäminen kylmänä aamuna saattaa saada sen sammumaan nopeammin, mutta niin nopeasti ??? !!!!

Tina-viikset.

Jos he sanovat ROHS: n, heidän taikakoneensa havaitsee rikkomuksesi heti.

Juo juotettavaksi. No.
Huomaa, että juotettavuus voi vaihdella hyvin suuresti.
Huono juote on kaloreiden tuhlausta eikä sen kanssa kannata jakaa elämääsi.
Puhdista / hioudu AINA paljas lauta, joka on istunut jonkin aikaa ennen juottamista. - säästetty aika ja stressi voivat olla monumentaalisia.
Opi EI saamaan putoavia juottimia.
Opi potkaistamaan putoavia juottimia tarttumalla johtoihin, jos heillä on sellaisia.
Opi olemaan pudottamatta juotimia.

Nd2Fe14B-magneetit ovat hauskaa, MUTTA -
Ne voivat tehdä sinulle erittäin vakavan loukkaantuminen.
Hyvä voi ottaa magneettikortin lompakon yhdestä sidotusta. Ne hajoavat sirun ja hajoavat helposti.
Yhdysvaltain prosessorikentät ovat kenttävoimakkuudeltaan huomattavasti huonompia kuin japanilaiset.
Tarjoa jopa noin 0,5 Teslaa ilmapuolella, jonka materiaalipaksuus on noin puolet.
Magneettikenttä putoaa käänteisenä neliönä etäisyydeksi yhdestä napasta, mutta mukana on aina kaksi napaa, joten se näyttää olevan 1 / d ^ 3 etäisyydellä.

Paljon enemmän ... :-)

#15
+1
Connor Wolf
2010-08-05 15:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki.

(Joo, se on epärealistista)

(Myös parempi).

#16
  0
XTL
2010-06-26 03:57:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että tiesin kuinka helppoa on tehdä BSD-ohjelmoija ja aloittaa. Se olisi säästänyt paljon aikaa työkalujen metsästykseen. Tietysti toivon myös, että minulla olisi ollut Bus Pirate ennemmin :)

Ja toivon silti, että tiesin, mistä saan lisää pelimerkkejä halvalla ( mukaan lukien toimitus ).

#17
  0
Rocketmagnet
2010-08-03 21:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että monet harjoittelijani tiesivät, kuinka vaikea ja demoralisoiva elektroniikka voi olla. Huomaan, että monet muut kuin insinöörityypit yrittävät lisätä joitain vilkkuvia valoja ja antureita muotiprojektiin tai mihinkään, tajuamatta, että he ovat suunnittelemassa virheenkorjausta. , Teisin parhaani pelotellakseni ihmiset pois luvusta 1. Jokainen, joka jäi, pystyy todennäköisesti sietämään virheenkorjauksen.

Olen eri mieltä tästä melko voimakkaasti: elektroniikka ei ole enää demoralisoivaa kuin neulomisen tai soittimien oppiminen. Jos haluat jotain mukautettua ja sinulla ei ole kärsivällisyyttä ja mielentilaa oppia sen sijaan, että käyttäisit evästeiden leikkausratkaisua, kyllä, sinulla on vähän töykeä herääminen. Mene SparkFuniin ja tartu muutamiin vilkkumoduuleihin, jos tarvitset sitä, mutta ole valmis pysymään niiden tarjoamien rajojen sisällä. Sinulla ei voi olla molempia. :-) Se on kuin kerron lapsilleni ... useimmat oppimisen arvoiset asiat vievät harjoitusta ja kärsivällisyyttä hallitsemaan.
Ei, elektroniikka on aivan erilainen kuin neulominen. Molemmat näistä aiheista ovat vaikeita, koska ne edellyttävät harjoittelua saadakseen hyvät, mutta villahyppääjä ei koskaan lopeta salaperäisesti, kun heilutat kättäsi sen lähellä. Elektroniikassa on koko "hauska" areena odottamassa sinua, vaikka oletkin hyvin kokenut. Olen ollut alalla 17 vuotta, ja asiat edelleen purevat minua.
Minulla on jonkin verran myötätuntoa ensimmäisen kappaleen suhteen, koska harrastajana minulla ei ole varaa laadukkaisiin komponentteihin ja testilaitteisiin, jotka tekisivät osan monista päänsärkyni katoaviksi. Mutta toinen kappale on yksinkertaisesti väärä
Yritä auttaa joukko muotiopiskelijoita elektroniikkaprojektissa jonain päivänä. Sitten näet.
Elektroniikka on helppoa, jos olet valmis työskentelemään siinä askel askeleelta. Helppo, jos olet valmis soveltamaan logiikkaa selvittämään asiat ja et yritä sen sijaan toivoa niiden olevan haluamallasi tavalla. Virheenkorjaus on helppoa. Todella. Vedät vain kaikki iwngs-jalat, ruumiinosat jne., Sitten rakennat pedon vähitellen ja näet, mitä tapahtuu. Vaikea tapahtuu vain, kun se on jakamaton kokonaisuus - esim. Korkeajännitteinen SMPS, jossa on palaute, jossa kaikkien on lennettävä kerralla, jotta kukaan voi lentää ollenkaan. Pelipaidan tai äänimerkin tekeminen ei yleensä vaadi tällaista suljettua silmukointia. Hajota se askel askeleelta ja kaikki on hyvin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...