Kysymys:
Kuinka voin muuntaa hetkellisen kytkimen lähdön pulssiksi työnnettäessä ja pulssiksi vapautuksen yhteydessä?
noise
2009-11-17 04:07:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otsikko kertoo kaiken.

Minulla on idea kokeilla op-amp-erotinpiiriä ja diodisiltaa, mutta lennän sokeana.

Yritän myös saavuttaa tämän ilman mikro-ohjainta.

Hakkurin ja @tcmaker-silmujen välissä minulla on joukko potentiaalisia ratkaisuja. Olen simpannut pari SPICE: ssä ja siellä on varmasti jonkin verran potentiaalia, minun on vain katsottava, jos he silmiinpistävät minun mutkani. Kiitos vastauksista kaikille! Yritän lähettää päivityksiä edistymisestäni.
Tässä on yksi ystäväni kirjoittama ratkaisu, erittäin yksityiskohtainen selitys ja sisältää LTSpice-kaavion. http://uptownmaker.blogspot.com/2009/11/pulses-on-pushbutton.html
Kuusi vastused:
#1
+8
English Dave
2009-11-18 02:43:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat mukavan analogisen ratkaisun, siellä on tämä piiri, jota lentosimmerit käyttävät:

"Sorry, new users aren't allowed to use image tags"
(lähde: simprojects.nl)

Kaaviossa näkyy vaihtokytkimen järjestely, mutta se voidaan helposti korvata hetkellisellä.

Joka kerta kytkin vaihtaa asentoa, kondensaattorin on ladattava ja purettava. Tänä aikana releen koskettimien yli syntyy jännite, joka sulkee kytkimen. Kun kondensaattori on latautunut, rele sammuu uudelleen.

Lisätietoja täältä: http://www.simprojects.nl/toggle_to_momentary.htm

Tämä on fiksu käyttää vähimmäismäärää komponentteja, vain yksi kondensaattori ja rele. Haittapuoli on, että rele on melko suuri, mutta alkuperäinen kysyjä saattaa löytää pienemmät tai kiinteät tilat, jotka toimivat samalla tavalla (saattaa edellyttää ylimääräisen vastuksen lisäämistä kondensaattorin lataus- / purkausajan hidastamiseksi)
#2
+8
endolith
2009-11-18 11:25:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

XOR-portti:

alt text

Olen käyttänyt tähän NC7SZ58 -sarjaa, joka on halpa (0,04 dollaria) ja pieni ja jolla on Schmitt laukaise sisääntulot, joten pulssit ovat suunnilleen samanpituisia (mikä voidaan asettaa RC-arvoilla).

Ehkä RC-alipäästö molemmille tuloille, mutta erilaisille aikavakioille, purkamiseen?
#3
+6
jkopel
2009-11-17 11:14:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuen siitä, kuinka paljon haluat sijoittaa oppimiseen, debouncing-, xor-, flip-flop-ratkaisu olisi kaikkein "perus". 555 on kuitenkin hieno piiri, josta voi oppia. Tässä on sivu, joka käy läpi suuren määrän sovelluksia sitä varten: http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm

Jos etsit "reunan laukaisua" monostabiilista osiosta, löydät etsimäsi ratkaisun.

Älä sano "kaikki pitäisi tehdä uC-väkijoukossa", mutta rakastan 555: tä ja minulla sattuu olemaan kasa niitä, kiitos!
#4
+6
icabrindus
2009-11-18 05:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää yksinkertaista xor-porttia ja yhtä kytkimeen kytketyistä tuloista suoraan, kun taas toista sisääntuloa viiveen tuottavan R-C-piirin kautta. Tämä toimii OK "reunanilmaisimena", mutta se ei tee mitään purkamista - et pyytänyt tätä :-). Se on luultavasti halvin tapa, jos suunnittelussa on jo käyttämätön xor-portti.

#5
+5
davr
2009-11-17 06:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

555: n salliminen mutta mikro-ohjaimen hylkääminen on typerää, voit saada mikrokontrollerin samaan tai pienempään pakettiin kuin 555, ja bonuksena voit tehdä ilmoituksen ohjelmistosta säästämällä joitain ylimääräisiä komponentteja, joita tarvitaan signaali 555: lle. Sama pätee D-kiikariin ja XOR-porttiin ... se on 2 IC: tä, joita tarvitset, myös debouncing-komponenttien lisäksi.

Mikä on syy, miksi haluat välttää mikro-ohjainta? Yksinkertaisimmat ovat 1 dollari, todennäköisesti paljon vähemmän suurina määrinä. Jos se on tilaa, on 8-napainen TSSOP AVR, joka on kuin 3x5 mm, melko pieni.

Oletan, että herra Noise pyytää meitä auttamaan kotitehtävissään, eikä hän saa käyttää ilmeistä ratkaisua.
Suurin syy on se, että yritän oppia jotain elektroniikasta. Olen jo tehnyt sen koodina, johon voin tarvittaessa palata ... ja ei, se ei ole kotitehtävä, vain vaatimaton piirin taivutus omaa viihdettä ja rakennusta varten. Kiitos vastauksesta, se antaa minulle suunnan työskennellä.
Se on järkevää, jos määrität, että tulevaisuudessa kysymyksissäsi ihmiset ymmärtävät paremmin.
Ei ole myöskään kohtuutonta välttää mikro-ohjainta koodin luonti-, ylläpito- ja testauskustannusten takia. Se meni päähänni juniorinsinöörinä, mutta jonka olen oppinut ymmärtämään hyvin ja saan kokemusta. "Voi, voimme vain tehdä sen ohjelmistossa"-mentaliteetti voi saada sinut pulaan joskus, kun sinun on todistettava, että jokin toimii.
Olen hieman hämmentynyt siitä, kuinka pienikokoisen tietokoneen ja ohjelmiston käyttö yksinkertaisen logiikkatoiminnon toteuttamiseksi on "ilmeinen ratkaisu".
#6
+3
SiliconFarmer
2009-11-17 04:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voi olla tapa tehdä se 555-ajastimella, joka on asetettu yhdeksi otokseksi.

Myös yksi D-kiikku ja yksi XOR-portti tekevät sen. Tarkka logiikka, joka on jätetty harjoitukseksi lukijalle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...