Kysymys:
Robotti poimii henkilön muista esineistä
user337
2009-12-02 12:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarvitsen joitain ideoita antureista, jotta säiliöni voi ajaa kohti ihmisiä ja etsiä niitä.

Erottamalla ne taustasta.

Oletetaan, että ihminen seisoo paikallaan / ehdottomasti

Onko sinulla ideoita?

  • haluatko käyttää Arduinoa ohjaimena - jos kuitenkin on parempia vaihtoehtoja, ilmoita siitä minulle.
Kahdeksan vastused:
#1
+6
Clinton Blackmore
2009-12-03 02:30:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älykäs anturi voi auttaa - katso CMUcam.

#2
+4
endolith
2009-12-07 07:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voisitko käyttää joukkoa passiivisia infrapunasensoreita?

Ladyadalla on joukko juttuja heidän kanssaan, mukaan lukien Arduinos.

Luulen, että Arduinossa on vain 6 analogista tuloa, mutta voit tarvittaessa multipleksoida lisää antureita sisään ja ulos käyttämällä FET-laitteita.

#3
+3
zklapow
2009-12-02 13:19:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Millaista alustaa käytät robotin ajamiseksi. Jos käytät ARM-prosessoria (linux), voit käyttää kameraa ja OpenCV: tä, mutta jos käytät Arduinoa tai jotain sellaista, mikä ei toimi. Arduino on kova ja varmasti ajaa OpenCV: tä.

#4
+3
Amos
2009-12-02 16:25:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OpenCV, kuten zklapow sanoo, antaa sinun käyttää Haar Trainingia kouluttaaksesi kameran / ohjaimen tunnistamaan kasvot tai muut muodot (luulen, että kasvojentunnistus tapahtuu kamerassani), mutta en ole varma, mitä resursseja siellä on saatavana Arduinolle. Siellä näyttää melko yksityiskohtaiselta keskustelulta täällä OpenCV: n avulla. täällä on mielenkiintoinen näköinen sivu, joka puhuu harjoittelusta ja roboteista (tunnistaa kädet erityisiksi).

Olen etsinyt enkä löydä linkkejä, jotka yhdistävät haartrainingin ja arduinon, joten saatat olla epäonninen.
#5
+3
wackyvorlon
2009-12-07 07:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että arduinolla on hevosvoimaa tähän. Ehdotat erittäin vaikeaa tehtävää.

#6
+2
Shawn J. Goff
2009-12-02 18:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Infrapunakamera olisi täydellinen.

Ajatteletko termistä vai NIR? Lämpö olisi hieman kallista projektille ja aiheuttaisi lukuisia muita ongelmia. En usko, että NIR-kamera antaisi paljon hyödyllistä tietoa kuin mikä tahansa harmaasävykuva, jonka saat mistä tahansa muusta anturista, ja rehellisesti sanottuna suodatin haluamasi kaistan valitsemiseksi olisi halvempaa.
Ajatteli lämpöä - mutta minulla ei ollut aavistustakaan kuinka paljon he olivat.
Joo, he ovat melko siistejä, mutta erittäin kalliita. Ne ovat tippa ämpäriin esimerkiksi aseille, mutta harrastajalle he ovat hieman ulottumattomissa.
#7
+1
boardbite
2012-08-25 08:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi voimakas ennustaja ihmiselle-esineelle on, että ihmiskehon lämpötila on usein tietyllä alueella, joka eroaa useimpien esineiden lämpötiloista. Hyödyntämällä tätä tosiasiaa voit kokeilla yhtä seuraavista kahdesta ideosta, joiden mielestäni pitäisi olla hyvä tarkkuus ja suoraviivainen:

  • Vaihtoehto 1: Käytä IR-lämpötila-anturia (pieni ja halpa), kuten Texas Instruments TMP006 tai vaihtoehtoisesti Melexis MLX90614
  • Vaihtoehto 2: Käytä valmiiksi pakattua ratkaisua, kuten Panasonic Grid-eye, joka on infrapuna-anturianturi, joka tarjoaa 8X8 pikselin esityksen sen näkymässä havaituista lämpötiloista. Osa on halpa (ja saatavana jälleenmyyjiltä, ​​kuten Digikey), ja koska tietojoukko ei ole kovin intensiivinen, voit jopa liittää anturin mikrokontrollerilevyyn, kuten Arduino.

Kummallakin näistä antureista ja vertaamalla havaittuja tietoja ennalta määritettyyn ikkunaan (ihmiskehon lämpötiloja varten), sinun pitäisi pystyä kertomaan melko tarkasti, onko yksikkö esine vai ei. ihminen.

#8
  0
Jim
2009-12-09 23:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kytkeä kameran, joka lähettää sarjatietoja Arduinoon (saatavana Sparkfunilta, mielestäni niitä käytetään yleensä matkapuhelimiin, se näyttää samanlaiselta kuin CMUcam-ratkaisu) ja lähettää sitten tietoja tietokoneellesi USB: n kautta tai voi käyttää langatonta moduulia, jos tunnet olosi huikeaksi. Sitten voit ladata kasvojen seurantaohjelman, joka käsittelee kuvat Arduinosta. Kasvojäljitys on vakiintunut menetelmä reaaliaikaiseen videonkäsittelyyn, sen löytämisen pitäisi olla suhteellisen helppoa.Se on ainoa tapa, jolla voin ajatella, että se voi kiertää Arduinon hevosvoiman puutteen, sinun on oltava kiinni oikeasta tietokone, jos haluat käsitellä reaaliaikaista videota. Se olisi enemmän kustannuksia ja vaivaa kuin NIR-antureiden käyttö, mutta tulokset saattavat sopia paremmin sovellukseesi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...