Kysymys:
Kuinka leikkaat piirilevyä?
littlebirdceo
2009-12-21 13:19:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vietin juuri noin 20 minuuttia yrittäessäni leikata piirilevyä rautasahalla. Nämä asiat ovat todella vaikeita.

Mikä on oikea työkalu piirilevymateriaalin leikkaamiseen ja hienon suoran viivan saamiseksi?

Näin jotain giljotiinista, mutta en löytänyt myyjä.

Älä käytä peltikääriä - paskaa menee kaikkialle ja pilaat levyn reunan.
Oletko harkinnut Dremel-työkalua? Vai eikö se ole tarpeeksi hieno leikkaus?
Olen aiemmin käyttänyt Dremel-työkalua erittäin hyvillä tuloksilla. Huomaa kuitenkin, että tuotat paljon lämpöä, leikkuuterät ovat melko hauraita ja Dremel on käsityökalu, joten hyvin pitkät leikkaukset lisäävät todennäköisyyttäsi rikkoa levy. Lisäksi, kuten @jluciani, ylhäältä mainitsi, tämä leikkausprosessi tuottaa paljon lasikuitupölyä, jota sinun ei pitäisi ehdottomasti hengittää sisään. Tavanomainen pölynaamio ei todennäköisesti myöskään leikkaa sitä suojaksi, koska pöly on erittäin hienoa.
Koska useimmat ihmiset ovat ehdottaneet, että Dremel on yleensä valintaväline etenkin harrastajille, teollisuudessa olen nähnyt vannesahojen käyttävän hyviä vaikutuksia.
Laita uusi terä siihen rautasahaan!
Kokeilen ehdottomasti tätä "jakkaraa ja dremel-hakkerointia" ensi kerralla: https://www.youtube.com/watch?v=61Q_6-cRua4
Kuusitoista vastused:
#1
+43
thisismyrobot
2009-12-21 14:28:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En tiedä, onko tämä paras tapa, mutta yleensä pistein sen useita kertoja raskaalla veitsellä (molemmin puolin) ja napsautan sen käsin. Ilmeisesti tämä ei toimi missään suorassa leikkauksessa. Käyttämäni veitsi on samanlainen kuin yksi näistä Stanley knife

Jep suorille reunoille tämä on nopein, tarkin ja mikä tärkeintä, turvallisin (ei lasikuitupölyä). Katson, että muutama piste käyttää sitten neliön reunaa ja lyö ob: n.
Käytän tätä myös viivaimen kanssa. Ei paras, mutta toimii minulle hyvin.
Tämä toimii erityisen hyvin perf-levyille. Pisteet reikärivin keskeltä alaspäin, viivaa pisteviiva pöydän reunan kanssa ja paina nopeasti yli ulottuvaa kappaletta.
wow 7 vuotta myöhemmin ja kommentoin.Kyllä, käytän viivainta ja apuveitsiä, mutta minun on käytettävä sitä sahana parhaan vaikutuksen saamiseksi.Huomaan, että kun leikkaan tällä menetelmällä, kuparikerroksen reuna putoaa ylöspäin, joten minun on hiottava reuna alaspäin, jotta se olisi sileä piirilevyjen valmistusta varten, mutta sitten taas hiomalohkoni eivät ole täydellisiä.
#2
+32
jluciani
2009-12-21 18:31:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen asia, jonka minun pitäisi mainita, on turvallisuus. Sinun on käytettävä hengityssuojainta, koska leikkaamisesta muodostuva pöly on erittäin vaarallista hengitykselle. Kuten Norm sanoisi - lue ja ymmärrä kaikki työkalujen valmistajan ohjeet.

Käytän joko rautasahaa, vannesahaa tai tinaa. Koska käytän pääasiassa sahaa puuhun, käytän sitä vain, jos terä on muutettava joka tapauksessa. Leikattuaan 10 lineaarista tuumaa FR4: stä terä on hyödytön puulle. Vihaan vannesahan terien vaihtamista.

Rautasahaa käytän yleensä. Jätän 50m laudan reunojen väliin ja sijoitan kuparia lähemmäksi kuin 25milmaa reunaan. Rautasahan terä on 35 mm leveä. Käytän suurennuslasia. Tämä sopii prototyyppeihin.

Joskus katkaisen reunat tinaleikkeillä. Vierityssaha olisi ihanteellinen, vaihda kovametalliterät nopeasti. Olen myös kuullut ihmisten käyttävän saksia.

Tässä on joitain linkkejä pelkkiin kirjanmerkkeihin. http://www.harborfreight.com/cpi/ctaf/displayitem.taf?Itemnumber=90757 http://www.harborfreight.com/cpi/ctaf/displayitem.taf?Itemnumber=5907http://www.grizzly.com / tuotteet / Levy-metallikone-12- / G6089 (* jcl *)
Tina-leikkeet toimivat erinomaisesti pikakuvakkeisiin, mutta joskus ne näyttävät lisäävän hieman joustavuutta taululle työskentelyn aikana. En luota heihin mihinkään> 1-2 tuumaa, ja mieluiten en, kun välitin laudoista molemmin puolin.
Olen samaa mieltä. Tyypillisesti käytän niitä trimmaamaan kulmia, jos minun on pyöristettävä kulma. Säästää paljon arkistointia;)
Rautasaha toimii hyvin, kun laitat levyn ruuvipenkkiin. Suojaa se ohuella pahvilla ja käytä ruuvin päätä ohjaimena viivalle, jonka haluat leikata.
@jluciani Voitteko kuvata käyttämääsi rautasahaa? Tuotemerkki, malli jne. Olisi mukavaa.
@Chetan Jos saisin, haluaisin ehdottaa, ettei sahaa käytettäisi, koska terähampaat ovat aivan liian karkeita. Jonkin vaikeuden (ja epämiellyttävän viivan) jälkeen vaihdoin [nauhasahaan] (http://en.wikipedia.org/wiki/Fretsaw), jossa oli metallileikkuuterä. Yritin muutamia teriä, kunnes löysin yhden, josta pidin. Toistan toiseksi sen, mitä pölystä on sanottu, ja jos sinulla on lähellä oleva yliopisto, kysy, voitko käyttää heidän piirilevyn giljotiiniaan.
@carveone Kiitos yliopiston ehdotuksesta. Minulla on jo saha hienolla terällä. Aiemmin olen käyttänyt Dremel-pyörölaitetta, mutta se tuottaa paljon sahan pölyä.
Käytän Nicholson 80965MP -sahaa ja Nicholson Bi-Metaloy -terää 62723, joka on 12 "18TPI.
#3
+22
Adam Davis
2010-06-17 09:27:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asuin vihdoin märän laattasahan päälle. Osoittautuu, että se ei ole paljon erilainen kuin piirilevysahat, joita monissa paikoissa käytetään leikkaamaan piirilevyjä. Harbour Freightin halpa märkä laatasaha maksaa noin 70 dollaria (sain kaivoksen 45 dollaria myynnissä) ja lisäksi 12 dollaria terälle. Terä leikkaa hieman yli 1/16 tuuman, ja sahaohjaimilla voin leikata erittäin tarkasti. Ostin myös jalkakytkimen, jotta voin leikata piirilevyerät melko nopeasti.

Märkäsahan etuna on, että pöly on tuskin ongelma - se on loukussa vedessä, joten vaikka sinun tulisi silti käyttää suojakäsineitä lasikuitupölyä ei pääse kaikkialle.

Lisäksi se on erittäin mukava, jauhettu. Erittäin sileä - se ei ole erilainen kuin reunat, jotka reititettiin tai sahattiin piirilevyn fab-talossa. Käytän yleensä hienoa hiekkapaperia murtamaan reunat (jotka ovat hieman "teräviä") jälkikäteen, jos luulen, että ihmiset käsittelevät piirilevyä paljon.

Vesi ei aiheuta ongelmaa itse piirilevylle , ja jos komponentit on jo asennettu, useimmat ovat pestäviä. Jos sinun on käytettävä sitä heti, nopea puhallus ilmaletkulla tai purkitetulla ilmalla poistaa kaiken veden.

Onko tämä yksi niistä pienistä pyörösahoista, kannella säiliön päällä, jos on, minulla on yksi näistä ja joudut ehkä antamaan sille mahdollisuuden?
Tuo on hyvä idea! Minulla on naapuri laattasahalla, minun täytyy kokeilla sitä. Millaista terää käytät?
@Amos - Leikkaa pois! Kaikki keraamisille / lasilevyille tarkoitetut terät toimivat erittäin hyvin lasikuitu-piirilevyille.
@Reemrevnivek - Minulla on märkäkäyttöinen terä, joka soveltuu keraamisille laatoille. Se on yksinkertainen timantti märkä sahanterä.
#4
+13
endolith
2009-12-21 22:03:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä paperileikkuria!

Tämä on pohjimmiltaan sama asia kuin hänen mainitsemansa "giljotiini".
En ole onnistunut saamaan tätä toimimaan tehokkaasti 1,6 mm FR4: llä, vain varoitus.
+1: LadyAda mainitsee myös paperileikkurin, mutta hänellä on kuvia parista [giljotiinin piirilevysaksesta] (http://www.ladyada.net/library/equipt/) 200-600 dollarin välillä.
#5
+13
Leon Heller
2009-12-21 22:25:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pistin sen syvästi Stanley-veitsellä molemmin puolin ja napsautan sen myös. Myös volframikarbidilaattaleikkuri toimii, mutta mieluummin Stanley-veitsi. Se tylsää terän hyvin nopeasti, teroitan kaivokseni timanttihiomakoneella ja voin käyttää samaa terää loputtomiin.

Voit saada bi-metalliterät, ne kestävät yleensä kauemmin.
EBaysta saat kovametallikirjoitustyökalut melko halvalla, käytä jonkin viivaimen kanssa suoran pistemerkin aloittamiseksi. Pisteet myös molemmilla puolilla. Jos pystyt käyttämään puristinta pitämään kiinni toisesta tai molemmista puolista (puulla tai muulla paljaan metallipuristimen naarmuuntumisen estämiseksi), se voi vähentää pistemerkin molemmin puolin tapahtuvaa 'sirpoutumista'.
#6
+11
BrianMcK
2009-12-27 14:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka monet näistä on jo käsitelty, laitan 2 senttini arvoiseksi, koska minulla on ollut hyviä ja huonoja kokemuksia tästä ongelmasta.

Kaikki perusasetukset, kuten Rautasaha, selviytysaha , tinapuristimet ja pisteytys veitsellä pieniin töihin, ne eivät ole suosikkini suuremmissa ajoissa.

Jos vain tyhjennät suuren arkin syövytykseen / kehitykseen jne., niin PCB-giljotiini, kuten on hyvä nopeaan, suoraan ja tarkkaan leikkaamiseen. Katso http://www.getlofi.com/ Kuinka me teemme piirilevyjä - Video 5. marraskuuta 2009 -kohdassa hyvät videot DIY-piirilevytuotannosta, mukaan lukien miten ne leikkaavat levyt . Farnell sisältää PCB-spesifisiä giljotiineja, mutta ne ovat pelottavan hinnoiteltuja, "PCB-giljotiinin" vaikutuksiin liittyvä googlage saattaa tuottaa halvempia tuloksia. Jos haluat kokeilla paperigiljotiinia, Officeworks tai muut paikallaan olevat toimittajat kuljettavat niitä ~ 60AU: lla, mutta en voi vakuuttaa tätä menetelmää.

Kun työskentelin kyltikaupassa ja minulla oli pieniä piirejä tuottamaan, käytän vannesaha kaikille leikkauksilleni (mukaan lukien suorat leikkaukset, harjoitus tai jigi tai molemmat). Kuten jluciani on todennut, turvallisuus on aina otettava huomioon ensin! Käytä hyvä hengitysnaamio, älä vain halpaa, älä vain vaivaudu, jos et aio käyttää rahaa ja saada oikea naamio! Sanon tämän kokemuksesta, koska minulla on hengitysvaikeuksia työskennellessäni tässä ympäristössä, eikä yritys huolehtinut terveydestäni, oppitunti: huolehdi itsestäsi. Jos tunnet kuidun hajun, hengität sitä sisään !!! Käytä myös liesituulettinta, vaikka et pysty saamaan hienoa teollista Gaffer-teippiä normaalin tyhjiön letkulla pöydälle ja poistat suurimman osan pölystä. Pieniä vannesahoja on saatavana Bunningsin varastosta ja Total Tools Industrialilta Australiasta, ja niiden pitäisi olla saatavilla maailmanlaajuisesti kaikilta hyviltä teollisuustyökalujen toimittajilta.

Toivottavasti tämä auttaa :)

+ 1 lisäosalle "googlage" PCB-giljotiinin vaikutuksesta saattaa tuottaa halvempia tuloksia_.
#7
+5
Axeman
2009-12-21 14:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän isoa saksia (alun perin tarkoitettu metallilevyille, en tiedä englanninkielistä nimeä, katso kuva)

enter image description here

joka sopii täydellisesti .

Tina katkaisee mielestäni
#8
+5
Radian
2010-06-12 20:27:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten tämäismirobotti, minulla on tapana käyttää erittäin terävää terää ja suoraa reunaa suorien reunojen "pisteyttämiseksi & snap" -levyillä. Yleensä kun teen laudan kotona, suorakaiteen muotoiset levyt ovat kunnossa.

Jos teen pyöreän tai parittoman muotoisen levyn koteloa varten, lähetän sen yleensä joka tapauksessa, missä vaiheessa Minulla on lautatalo tehdä se minulle.

Kuten muut ovat sanoneet, jos teet mitään (jauhat, sahat), joka tuottaa pölyä, ole pirun varovainen, käytä hengityssuojainta. Tee se mieluiten ulkona avoimella alueella.

#9
+4
Lou
2009-12-21 23:55:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on pääsy sellaiseen, suorareittiinen reitittimen taulukko tekee hyvää. Voit todennäköisesti poimia kunnollisen reitittimen ja pöydän, jota käytetään kohtuulliseen hintaan (vaihtelee sijainnin mukaan), eivätkä ne vie paljon tilaa. Pöydän avulla voit varmistaa, että laudat ovat neliön muotoisia, ja itse reititin antaa sinulle mahdollisuuden tehdä funky-muotoja, jos haluat.

Se on hieman enemmän mukana kuin esimerkiksi Xacto-veitsi tai tina-leikkeet, jotka toimivat myös melko hyvin, mutta tulokset ovat todella hyviä ja erittäin nopeita. Jos aiot käsitellä paljon levyjä, se on investoinnin arvoinen.

#10
+4
Diosces
2010-03-10 03:40:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mukava langaton dremel-työkalu, kuten 300, toimii loistavasti.

Erilaiset katkaistu pyörät toimivat hyvin monissa muissa harrastustöissä.

#11
+4
JustJeff
2010-06-12 21:16:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän parempana 'nibbleristä', ainakin pienten töiden kannalta se on ihanteellinen. En tiedä, onko niillä kaikilla neliönmuotoinen leikkuuterä, mutta minulla on, ja on melko helppo leikata suorana viivana vain vapaana. Haittapuoli on, että se vie noin 1/8 "leveän karhon, mutta moniin tarkoituksiin tämä ei ole ongelma. Vain google 'nibbler tool'. Sain kaivokseni paikalliselle jälleenmyyjälle (RS) kymmenen vuotta sitten, se on kestänyt hyvin.

#12
+4
Kevin Vermeer
2010-06-16 08:14:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Entä terävä rautasaha? Sitä olen aina käyttänyt. (Vaikka myönnän, etten tiennyt, että pöly oli NIIN myrkyllistä; olen seuraavalla kerralla varovaisempi.)

Voin leikata pienen palan 4x5 ": n palasta. (noin 12 tuuman leikkaukset) alle 5 minuutissa, eikä toimi niin kovasti! Yritätkö tehdä monikerroksista / paksua kuparilevyä tai tehdä paljon leikkauksia?

Vaihtoehto on määrittää PCB: lle pitkä rivi läpikokoisia reikiä (ehkä täydentämällä reititetyillä leikkauksilla), jos valmistat sen. Lue vain laudan talosi säännöt, laita reikiä peräkkäin, ja voit napsauttaa levyä käsilläsi. Jättää repaleisen reunan, mutta ei niin paljon pahempaa kuin rautasaha. Näin teemme sen ainakin työssä.

#13
+2
EricM
2010-06-17 10:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän vierityssahaa outoihin leikkauksiin luomissani levyissä. Se riippuu vain siitä, mihin suunnitteluun olet menossa. Joskus tarvitsen vain laatikkoleikkurin ja napsauttamalla sen kovan reunan yli suoriin leikkauksiin.

#14
+1
Mr. Hedgehog
2010-12-02 03:04:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina käyttänyt 1,6 mm: n kuparipäällysteistä, mutta olen aina ollut hieman pettynyt käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin.

Olen kokeillut seuraavia tapoja:

  • Apuohjelma Veitsi: Toimii, mutta on työläs ja vaikea saada tarkkoja tuloksia.
  • Paperigiljotiini: Älä edes vaivaudu, ellet käytä erittäin ohutta piirilevyä.
  • Laattasaha: Erinomaiset tulokset mutta melu ja sotku eivät vain ole sen arvoisia.

Minulla on ollut erinomaisia ​​tuloksia käyttämällä metallileikkuria , jotka ovat noin kolmasosa hinnasta. halvimmasta löydetystä piirilevyn leikkauksesta.

Kuollut linkki (verkkotunnus vanhentunut)
Olen osoittanut sen sijaan alkuperäiseen videoon
Kiva; joka näyttää * hyvin * samankaltaiselta kuin löysin (ja mainitsin lisäyksessäni) Enco-yksikön.
Myös video on kuollut.
#15
+1
JYelton
2012-12-11 22:26:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sakset / giljotiinit näyttävät olevan aliedustettuina vastausten joukossa. Farnellissa on joitain piirilevysaksia, mutta ne voivat olla melko kalliita.

Etsitään edullisempia vaihtoehtoja, ja löysin Brooke Clarken arvostelun Enco 130-5700 12 "penkkilevyn leikkaus.

En ole vielä kokeillut sitä, mutta leikkuri olisi hyvä vaihtoehto melulle / sahaukselle / sotku.

#16
  0
aliential
2015-03-18 13:53:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vasara ja taltta? pieni puinen taltta voi päästä niin syvälle muoviin kuin haluat, minulla ei ollut aikaa testata sitä perusteellisesti, mutta näyttää siltä, ​​että se on upea suorassa kulmassa levyssä olevasta lasikuidusta ja pituussuunnassa. en tiedä, hoitaako se vinoa kunnossa.

Tässä on kuva, aloitin reippaalla näköisellä kärjellä reiän keskellä, se oli tarkoituksellista, mutta toinen kärki oli hyvin suora ja kesti noin 10 sekuntia ymmärrä se.

http://s28.postimg.org/exm031xtp/IMG_0715_1.jpg[/img]Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...