Kysymys:
Punainen Vihreä Sininen LED
mad_z
2009-12-05 11:05:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pitäisikö sinun käyttää eri vastuksia RGB-LEDin jokaista väriä vastaan?

Viisi vastused:
#1
+16
todbot
2009-12-06 02:29:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, tarvitset erillisen vastuksen LEDiä kohden. (tai RGB-LED: n väriä kohden, jossa vain 3 LEDiä yhdessä paketissa)

LED: n fysiikan vuoksi eri väreillä varustetuilla LEDeillä on erilaiset "eteenpäin suuntautuvat jännitteet" (LEDin ensisijainen ominaisuus) ). Tämän sivuston LED-värikartta antaa heidän LEDeilleen etujännitteet, mutta se riippuu todella kyseisestä LEDistä. Yleensä mitä korkeammalle taajuusvalolle LED tekee (mitä sinisempi se on), sitä suurempi on eteenpäin suuntautuva jännite. Usein punaisen LEDin eteenpäin suuntautuva jännite on ~ 2V, vihreä ~ 3V ja sininen ~ 3,4 V, mutta se riippuu todella LED-valmistajasta ja lähetetyn valon tarkasta taajuudesta.

Kun tiedät LEDin lähtöjännitteen, voit käyttää Ohmin lakia laskeaksesi vastuksen, jota tarvitset tietylle virtalähteen jännitteelle. Tai voit käyttää apua kätevällä LED-laskimella.

En usko, että ymmärrät tarkalleen eteenpäin tulevan jännitteen pudotuksen käyttöä. Se viittaa eteenpäin suuntautuvan vähimmäisvirheen muodostumiseen. Se on tärkeää kytkettäessä LED-valoja sarjaan, jos jännitehäviöiden summa on suurempi kuin syöttöjännite, se ei toimi oikein.Vastuksen mitoituksessa on tärkeää syöttöjännite ja suurin virta. Kaavio, johon linkität, antaa kirkkaus / nykyiset kaaviot. Tarvittava virta on valittava, 50 mA näyttää olevan heidän suosittelemansa huippu. Käytä sitten ohmin lakia virran ja syöttöjännitteen kanssa vastuksen määrittämiseksi.
Luulen, että te molemmat sanotte saman asian eri sanoin. Todbot laskee vastuksen arvon samalla tavalla kuin minä, ja se toimii. Lasket saman asian, mutta tarkennat mitä valomäärää haluat. Olen nähnyt monia tietolomakkeita, joissa heidän määrittelemänsä jännite on jännite, joka he ovat, jos suurin valoteho (tasavirralla). Otat käyrää ja valitset haluamasi summan, kumpikaan lähestymistapa ei ole väärä.
wackyvorlon, tietylle virtalähteen jännitteelle (5 V sanoa) ja tietylle halutulle virralle LED: n kautta (yleensä 20 mA), sinun on tiedettävä LED: n eteenpäin suuntautuva jännite laskemaan virran rajoittavan vastuksen arvo.
@todbot, Luulen, että hän ymmärsi sen, luulen vain, että hän sanoo sen eri tavalla.
suostuin nyt, kun luin sen uudelleen.
"Käytä sitten ohmin lakia virran ja syöttöjännitteen kanssa vastuksen määrittämiseksi." Se on väärin. Sinun on käytettävä syöttöjännitettä, josta on vähennetty LEDin jännitteen pudotus.
Joo. nimittäin. LED-laskimen, johon linkitin.
#2
+7
Axeman
2009-12-05 16:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jännitehäviö on erilainen. Voit käyttää yhtä vastusta, jos se pitää virran turvallisten arvojen alapuolella kullekin 3 ledille. Takaosuus: PUNAINEN led on kirkkaampi kuin vihreä LED ja paljon kirkkaampi kuin BLUE led. Käytän aina 3 erillistä vastusta, jos "värin laatu" on ongelma.

Luulin nähneeni RGB-diodit, joissa ne onnistuivat välttämään tämän suunnittelurajoituksen, vaikka myönnänkin, että käytän yleensä älykästä ohjainta, jos minulla on RGB-diodit.
Älykkäät ohjaimet käsittelevät virtaa eri tavalla, ja jotkut heistä eivät tarvitse lainkaan vastuksia (TCL5940, IIRC)
Ymmärrän sen, että pätevöitin tietoni lisäämällä, että en yleensä käytä vastusta LEDeilleni. Kun en käytä älykästä LED-ohjainta, teen yleensä omani vakavalla ylivirralla lyhyitä purskeita varten.
Minäkin :-) Luulen, että tämä on ainoa tapa saada mitoitettu valoteho multipleksoiduissa led-ryhmissä.
#3
+2
Kortuk
2009-12-05 13:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tai yksi vastus niiden kaikkien kanssa, määritettynä sen mukaan, ovatko ne yhteinen katodi vai yhteinen annodi. Olen nähnyt korkealaatuisia RGB-LED-valoja, joissa voit käyttää yhtä vastusta, olen nähnyt heikkolaatuisia, joissa älykäs ohjain ei voi tehdä niistä hyviä.

Eikö jännitteen pudotus vastuksen sisällä muutu riippuen siitä, kuinka monta LED-segmenttiä oli päällä? (Oletetaan tällä hetkellä, että niitä ohjataan joko päälle tai pois päältä - ei himmennystä.)
Kyllä, ja ajattelin, jos sinulla olisi vain yksi kerrallaan.
#4
+2
Kevin Vermeer
2010-07-23 06:52:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Annetut vastaukset ovat virheellisiä. Yhdistämällä joko yhteiseen tapiin (jos liittimiä on 4) tai oikosuljemalla kaikki katodit tai anodit yhteen (yhteisen nastan muodostamiseksi) ja käyttämällä 3 signaalijohtoa, voit käyttää yhtä vastusta. Valitse pienin vastus, joka voidaan kytkeä jatkuvasti mihin tahansa tapiin puhaltamatta LEDiä. Syöttöjännite ei saa olla liian lähellä suurinta jännitettä (esim. 1,4 V punaisella ja 2,5 V sinisellä LEDillä on hallittavissa olevat virtaerot 5 V: n jännitteellä, mutta 3,3 V saattaa vaikeuttaa täyden spektrin saamista kirkkausasetuksistasi.

Nyt, ohjelmisto. Jos PWM kutakin nastaa eri aikaan, nykyinen jännite-ero voidaan kompensoida ohjelmistolla.

Esimerkiksi:

  Naive White: R --__________ G ____ - ______ B ________ - __ Tarkempi valkoinen (V_red < V_green < V_blue, joten I_red > I_green > I_blue) ja silmä näkee värit kirkkaammin ____________________G ________ ---- ___________ B ________________-------- Kirkkaanpunainen-keltainen, valkea: R ----___ G ___ --- _ B _____- Tämä aiheuttaa virtahäviöitä (ei todennäköisesti käynnisty). tee tämä: R ___---- G _ ---- __ B ----____  

Jne.
Suurin kirkkaus on sama kuin PWMingit itsenäisesti, koska sinua rajoittaa energian haihtuminen yksi komponentti.

Pelasin joidenkin RGB-LEDien kanssa ja etsin joitain ideoita, ja törmäsin jotain vikaan Internetissä (http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png). Piti korjata se. Anteeksi, että löysin vanhan kysymyksen.
reemrevnivek, se on fiksu lähestymistapa. Pidän siitä. Tämä lähestymistapa vaatii laitteistomiehen valitsemaan pienen vastuksen, joka riittää ajamaan sinisen LEDin täydelliseen kirkkauteen 100% ajoissa, ja * luottamaan * ohjelmistomiehiin olemaan vahingossa kytkemättä punaista LED PWM: ää 100%: iin (mikä todennäköisesti ylikuumentaisi ja tuhoaisi punaisen ledin). Valitettavasti monet laitteistopojat, jotka * eivät * luota ohjelmistomieheen niin paljon, vaikka laitteistomies ja ohjelmistopoika ovat sama henkilö. muutama ylimääräinen vastus, jotta ohjelmavirheet eivät vahingoita laitteistoa.
#5
-1
user274
2009-12-06 00:15:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RGB-LEDeissä on paljon vaihteluita. Sinun on tutustuttava tietolomakkeeseen.

Uskon, että kysymyksen perusteella on turvallista olettaa, että mad_z tarvitsisi lisätietoja, ja käskisi häntä lukemaan datalehti auttamaan häntä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...