Kysymys:
Mitkä elektroniikkakomponentit minulla tulisi aina olla käsillä?
jdiaz
2009-12-10 07:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelen joidenkin osien tilaamista jokapäiväiseen käyttöön. Ajattelen yhden suuren ostoksen tekemistä lähetys- ja muiden maksujen minimoimiseksi.

Mitkä komponentit kaikilla elektroniikan harrastajilla pitäisi olla koko ajan?

Hieman laajemmaksi: tyypillisesti työskenteleminen Arduinon, PIC-kuvien ja antureiden kanssa. 5V - heikot projektit.

Etsitään komponenttia, arvoa tai aluetta (jos on), valmistajaa (valinnainen)

Esimerkiksi - Vastukset, 1K - 100K 5W

Ihmettelen, voisiko tästä tehdä wiki, joka sisältäisi vastaukset, joilla on vähimmäismäärä ääniä. Erimielisyydet voidaan ratkaista kaksintaisteluilla.
Kahdeksantoista vastused:
#1
+35
Clint Lawrence
2009-12-10 16:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on yleinen kokoelmani. Alla lueteltujen komponenttien lisäksi, aina kun olen osittain, yleensä muutamalla extralla. Kerrointen rakentaminen ei vie kauan ja päättyy tällä tavalla.

 • 1/2 W 1% metallikalvovastuksia. Kaikki E12-arvot välillä noin 100 R - 1 Meg. Arvojen satunnainen kerääminen 5 W: n tarkkuudella.

 • 1, 10, 22, 33, 68, 100, 220, 330 nF 63 V: n kalvokorkit. Satunnainen valikoima elektrolyyttejä - 1, 10, 100 uF jännitteissä välillä 16 V - 63 V. Käsi täynnä eri arvokeramiikkaa, alle 1 nF.

 • Yleiskäyttöinen PNP ja NPN-transistorit. Minulla on tyypillisesti BC337 / 327-laitteita, mutta melkein kaikki toimii.

 • 2N7000 N-fet

 • Mikä koskaan suuritehoiset BJT: t ja FET, joita kohtaat. Mutta on kätevä pitää ainakin yksi kunnollinen N-FET makaamassa.

 • LM7805 ja LM317s. Nämä ovat melkein tuhoutumattomia. Yhdellä vastuksella varustetut 317: t tekevät todella käsivirtalähteestä, joka on hyvä, kun haluat suojata lähtöä tai virtalähdettä, mutta et tarvitse mitään tarkkaan. (Piiri on datalehdessä)

 • Opamps - TL072 tai TL074 yleiskäyttöön, pieni tulovirta. LM358 on helppo hankkia, ja vaikka se ei ole kiskolta kiskolle, sitä voidaan käyttää monissa yksittäisen kiskon sovelluksissa. Minulla on myös näyte erilaisista rautatie-rautatie-vahvistimista, jotka tottuvat toisinaan.

 • Joitakin shunttiohjeita. LM336, TL431 tai monet muut. Säädettävät ovat valmiustilassa, joten voit asettaa ne haluamaasi arvoon.

 • 1N4148 ja 1N4007.

 • Pari suosittua mikrokontrolleria suosikkimakusi.

 • Kiteet ja kuorikorkit suosikkimikro-ohjaimesi mukaan.

Päivitin vastukset - olen melko tyytyväinen 1/4 watin vastuksiin. Haluaisin myös tarkastella LM7805: n korvaamista jollakin energiatehokkaammalla. 7805: t tyhjentävät paristot yksin :(
No ... kai en käytä paristoja niin paljon.
Olen samaa mieltä siitä, että 1 / 2W on enemmän kuin tarvitset, mutta suosittelisin säästämiesi rahojen käyttämistä menemällä 1 / 4W päivittämään E12: sta (10% toleranssi) vähintään E24: ksi (5%). Katso lisää vaihtoehtoja osoitteesta http://bit.ly/cTVeGp, kuten 1%: n asetetun E48: n (2%) varastointi. Matematiikan suorittamiseksi puolestasi on 12 arvoa / vuosikymmen E12: ssä, 24 E24: ssä jne., Yhteensä 49 arvoa 100-1M: ssä E12: ssa, 97: ssä E24: ssä, 195: ssä E48: ssa jne. Jos löydät ne lähellä $ .05 kukin, ja saat 10 kpl, mikä antaa sinulle 24,50 dollaria E12: lle, 46,50 dollaria E24: lle tai 97,50 dollaria E48: lle. Todennäköisesti helpompi saada pakki, kuten: http: //elexp.com/cmp_2501.htm.
Vaikka olen samaa mieltä siitä, että parempi toleranssi on hyödyllinen, olen jo kerännyt liian monta "outoa arvovastusta", joita en todennäköisesti koskaan käytä.
#2
+21
Chris Gammell
2009-12-10 20:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta tuntuu, että tästä luettelosta jätetty komponentti on kaikkivaltias zener (ehkä noin 1 V ja 5 V, jotta voit rakentaa tarvitsemasi jännitteet). Voit käyttää niitä DAC: iden murrosviitteisiin (olettaen, että et välitä ajautumisesta), ja ne ovat hyödyllisiä jännitteiden asettamiseen missä tahansa. Ne toimivat myös hyvin kiinnittiminä siinä tapauksessa, että haluat suojata piiriäsi ylijännitteeltä yhdessä tai toisessa pisteessä (zener potkaisee ja alkaa uppoamaan virtaa aina, kun solmu, jolla se on, ylittää zenerin jännitteen). Voit käyttää niitä myös virtalähteiden asettamiseen yhdessä vastuksen ja transistorin kanssa, jotta virtalähde olisi erittäin vakaa muille piireidesi osille (toimii paljon paremmin kuin vain vastus ja jännitelähde).

En koskaan oikeastaan ​​tajunnut niiden voimaa, ennen kuin aloin käyttää niitä.

Unohdin Zener-diodit kokonaan. Unohdin diodit kaikki yhdessä, mutta niitä käytetään säännöllisesti. Rakastan zeneriä, ja 5,1 V: n zener-diodit ovat melkein täysin lämpötilariippumattomia.
1 V: n "zenereillä" on pehmeä polvi ja yleensä surkeat tekniset tiedot. Joten älä merkitse niitä yhteen, hanki korkeamman jännitteen osa.
#3
+17
Kortuk
2009-12-10 09:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nautin siitä, että minulla on muutama BJT ja muutama MOSFET. Jos olet tottunut käyttämään niitä, maksaa erittäin korkean vahvistuksen vahvistin, jossa on offset, sijoittamaan sen ADC-alueesi keskelle. Kuinka monta kertaa 1 korkki, 2 vastusta ja BJT korvasi 4 op-ampeeria kaikilla komponenttialueilla.

Luettelon luominen:

Vastukset , tavallinen sarja, jonka saat, haluan, että minulla on 1 ohm - 10 Meg, mutta minulla on paljon vastuksia, ne eivät koskaan satuta.

Caps , perusarvot , 1000pF, .1uF, 4.7uF, on muutama muu, mutta saat idean.

induktorit , minulla ei rehellisesti ole koskaan, käytin niitä vain erityisissä projekteissa professorille, joka määrittelee heidät (RFID).

BJT: t , hanki vain halpoja reikäisiä, säilytän sellaisen, joka pystyy käsittelemään melko suurta virtaa, ja heille joitain, jotka on suunniteltu 100uA - 500mA -alueelle.

op-vahvistimet , ne auttavat usein, vertailukäyttö on yleisin. Pidän rautatie-rautatie-vahvistimista. Etsitään monia muita asioita, mutta käyttööni tärkein on kisko-kisko.

Jotkut 5 V ja 3,3 V lineaariset säätimet , on mukavaa pystyä astua 9 V: n ympärillä olevasta seinämuuntimesta käyttökelpoiseen alueeseen.

Jäähdytyselementit voivat olla mukavia, etenkin niille lineaarisille säätimille.

LEDit ja Fotodiodit , LEDit virheenkorjaukseen ja niin edelleen, fotodiodit, koska et koskaan tiedä, milloin sinun on mitattava valoa (haluan olla muutama infrapuna ja joitain yleisesti näkyvää valoa) ).

Flash , esimerkiksi tämä PDIP 1MB -piiri on 1,34 kappale ja voi todella parantaa järjestelmän muistia. Voit saada hieman suuremman suunnilleen saman verran, jos et haittaa SOIC-16-pakettia.

Tiedän, että Flash-muisti tuntuu hieman oudolta, mutta minulla on niin paljon erilaisia ​​projekteja, joissa pysyvä muisti auttaa, ja tarvitsen usein vain enemmän tilaa, se täyttää molemmat laskut.

Toivottavasti tämä luettelo auttaa .

Kiitos Kortuk. Tämä varmasti auttaa. Kysymys korkkeista: elektrolyyttinen vai keraaminen? BJT-laitteilla, op-vahvistimilla, säätimillä, mitä erityisiä osanumeroita minun pitäisi varoa?
@Kortuk: Voitteko selittää mitä tarkoitat käyttämällä BJT: tä op-amp: n päällä ensimmäisessä kappaleessanne hieman pidemmälle?
@jadiaz, Mielestäni sekä elektrolyyttinen että keraaminen ovat tärkeitä. Haluan pitää paljon keramiikkaa pienemmissä arvoissa (1 uF ja vähemmän) ja haluan, että kaikki suuret korkini ovat elektrolyyttisiä, koska niitä käytetään sirun virtalähteenä, mutta ne eivät ole hyviä absorboimaan korkeita [email protected], Muokataan esimerkissä vähän myöhemmin, kun minulla on mahdollisuus.
Kova N (P, jos saat paljon) MOSFETit tekevät hyvän raa'an voimakytkimen moniin tarkoituksiin PWM-kytkimestä säädettäviin virtalähteisiin.
Sovittu. Käytän P: tä, jos ne ovat paljon, mutta yleensä N: tä, vain kaupan takia.
#4
+17
Jason S
2009-12-15 00:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda testilaitteita!

Hyvän DMM: n lisäksi (4 1/2 tai 4 3/4 numeroa ovat sen arvoisia, etsi myös sellaista, jolla on kapasitanssianturi), hanki patch-johdot . Suosittelen lämpimästi Pomonan tuotteita. Teimme juuri äskettäin ostoksemme, enimmäkseen patch-naruista (minigrabber molemmissa päissä, banaani-banaani ja banaani-alligaattori), mutta myös muutamia omituisia asioita heiltä:

Onko sarja [1] hyvä harrastajille / opiskelijoille? Oletko etsinyt luettelossa olevia laitteita pitkään [1] http://www.elexp.com/ktc_lead.htm
Terävissä koettimissa olen käyttänyt vain 22AWG-johtoa, joka on sidottu tavallisilla yleismittariantureilla. Toimii hyvin ja tarvitsee vain yhden sarjan koettimia.
Jos minun pitäisi valita yksi, ostisin # 6342 pogo-vinkkejä sydämenlyönnissä. Ne eivät olleet niin kalliita, ja joustavuus on korvaamaton hyvän yhteyden luomiseksi. Et vain voi tehdä sitä vaatimustenvastaisilla johdoilla tai antureilla ilman, että sinun tarvitsee istua siellä ja painaa kovasti kyseistä komponenttia.
#5
+16
Lou
2009-12-10 20:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän irti nastat ja otsikot. Ne sopivat erinomaisesti dev-levyihin, SparkFun-tilauksiin ja työskentelyyn Arduinon kanssa.

Ehdotan myös joitain uros-uros-hyppyjohtoja, jos aiot käyttää leipälautoja Arduinon kanssa. Ne ovat erittäin käteviä. Hyppyjohtimien sijaan käytän kiinteää ydintä kytkentäjohtoa useissa väreissä (uskon 22-ga, mutta koko ei ole kriittinen). Minusta on tällä tavalla tehty melko kokoelma vaihtelevia puseroita ja säästetty muutama taala, mutta ne juotettuina nastoihin estää sinua murtamasta liikaa käytettyä johtoa otsikossa, mikä on melko turhauttavaa. Se on vain muutama taala, joten se on todennäköisesti sen arvoista.

Myös laatikko näitä valmiiksi leikattuja ja tinattuja leipälautanen hyppyjohtoja on todella kätevä. Niitä on saatavana eri väreillä ja pituuksilla, mikä tekee prototyyppien rakentamisesta helppoa nopeasti. Pidän kuitenkin laatikkoa näistä.

Pienissä mutta monipuolisissa piireissä, kuten todistetuissa tehonsäätölaitteissa, näitä pieniä leipätauluja ei voida voittaa. Minulla on muutama yleisten piirien ympärillä, joita käytän usein rakennusmateriaalina suuremmille komposiittipiireille.

Tiedän, että nämä eivät ole komponentteja, sinänsä , mutta mielestäni ne ovat hyvin kätevä käyttää ympärilläni komponentteja ja tunsin, että kysymyksen hengessä oli sisällyttää ne.

22ga on paras leipälautailuun. 20ga on liian suuri, ja 24ga saatat huomata irtoavan liian helposti.
Kiitos selventämisestä! Se on yksi niistä asioista, joita en ole koskaan sitoutunut muistiin ja huomaan vain silloin, kun näin. FWIW, olen onnistuneesti käyttänyt 24-ga: ta (itse asiassa uskon, että ennalta leikattujen leipälautalankojen laatikot ovat) ja en ole huomannut mitään ongelmia.
#6
+13
Jason S
2009-12-11 04:41:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

säädettävä shunttijännitteen ohjearvo:

 • TLVH431 - suosittelen tätä, se on halpa ja toimii jopa 18 V: iin käytettäessä 1,25 V: n referenssitappikynnystä (alkuperäiset TL431: t ovat 2,5 V) ja vertailunastavirta on hyvin pieni. TLV431 on halvempi, jos tarvitset vain 6 V: n käyttöä.

Analogiset multiplekserit:

 • HC4051 / 4052/4053-sarja - nämä ovat hyvä yleiskäyttöisille, matalalähteisille impedansseille (<1kohm) tulojännitteille (vuotovirran spesifikaatio on 1uA, mikä on melko hankala)

 • FSA4157 / NLAS4157 - nämä ovat hyviä mikrovirtapiireissä, ne määrittelevät vuotovirran paljon pienemmäksi kuin HC405x-sarja.

kaksoisopamput, jotka ovat suhteellisen halpoja, mutta kunnollisia (katso tekniset tiedot nähdäksesi, mistä pidät): mieluummin duaalit, koska ne ovat edullisempia kuin sinkut, mutta ne on helpompi sijoittaa kuin neloset.

Rautatie-kisko sisääntulo ja lähtö (RRIO):

 • MCP6242
 • MCP6022
 • TS922

lähtö kiskolta kiskolle (RRO)

 • MCP602
 • MCP617
 • LMV358
 • LMV822
 • LMV722
 • LMV772
 • TLC2272
 • TLV2442
 • LVC342
 • TLV272
Tiesin, että unohdan muutaman, analogiset multiplekserit ovat esimerkki. Minulla ei ole koskaan tarpeeksi, minun on tilattava 20 tai niin pari kuukautta.
#7
+13
endolith
2009-12-13 02:01:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon 10K vastuksia.

Jos saan kysyä, miksi?
Koska käytät niitä kaikkeen. :) Pull-up -vastukset digitaalisilla siruilla, vahvistusvastukset op-vahvistimilla jne. Se on aina arvo, josta loppumme ensin.
- "Jos ainoa työkalu sinulla on vasara, jokainen ongelma näyttää naulalta ...". Ehkä myös muita komponentteja?
#8
+9
user1307
2010-04-01 11:28:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

74HC595

Olen vähän vanha koulu - älä unohda 555 ajastinta.

... tai 741 op-vahvistinta ...
unohda 741 op-amp! Voit ostaa parempia opampeja halvemmalla.
#9
+8
Jim
2009-12-11 01:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos työskentelet Picsin ja Arduinosin kanssa, on luultavasti hyvä hankkia muutosrekistereitä, et koskaan tiedä, milloin tarvitset paljon ylimääräisiä sisään- ja ulospäin.

#10
+7
Monica
2009-12-10 11:31:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äänestäisin 5K: n tai 10K: n kaksikymmentäkierroksen potin käsillä. Se voi olla hyödyllinen esimerkiksi purkautumisen aikana tapahtuvien siirtojen nollaamiseksi. Epäilen, että käytät potteja paljon viimeisissä piireissä, joten vain pari todennäköisesti tekee sinulle.

joo, meillä on yleinen sääntö, että tuotantopiireissä ei ole potentiometrejä.
#11
+5
Ponkadoodle
2010-06-25 11:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Solder Wick

Paljon yleisiä komponentteja voidaan pelastaa melkein mistä tahansa, jossa on piirilevy.
(En ei ehdottaa sitä sinun pitäisi kuitenkin koskaan luottaa tähän.)

Ja tietysti juotoslanka todella auttaa myös silloin, kun teet virheitä.

#12
+4
XTL
2010-07-07 10:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanon sen: joitain valitsemiasi mikrokontrollereita.

AVR on erittäin helppo kytkeä ja leipälautaystävällinen, helppo ohjelmoida (ilmainen kuten vapauden työkaluissa ja ohjelmointilaitteissa, jotka voit tehdä jiffy), sillä on melko mukava GPIO-järjestelmä, ja monissa malleissa on ADC- ja PWM-generaattorit ja kunnollinen dokumentaatio. Ne ovat myös helpommin saatavissa verrattuna moniin muihin. Jotkut attiny2313 (ei AD) ja attiny26 (nopea PWM, AD) ovat valintani. Mutta älä laske toista kaaria, jos tiedät sen toimivan!

Vaikka haluatkin tehdä jotain lopulta toisin, MCU voi helposti luoda sekvenssejä, mitata / kaapata asioita, vaihtaa asioita, tehdä PWM: n tai taajuuksien generointi, logiikkatoiminnot, käyttöliittymä monille laitteille (katso myös: Bus Pirate) ja / tai mahdollistavat tietokoneohjauksen, toimivat kelloina tai ajastimina jne. Ja ne ovat melko kohtuuhintaisia.

Vaikka et eivät halua käyttää mikrokontrollereita lainkaan projektissa, niistä on hyötyä prototyyppien tekemisessä ja instrumentoinnissa.

#13
+4
JustJeff
2010-06-02 07:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda näitä 10A: n nopeaa sulaketta DVM-laitteellesi

#14
+3
Kevin Vermeer
2010-06-21 19:24:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anteeksi, että herätin tämän vanhan säikeen uudelleen, mutta se tuli "Liittyvät" -ruutuun ja minusta tuntui, että minun tarvitsi laittaa 0,02 dollaria.

Electronix Express on hieno resurssi halpoja peruskomponentteja varten. Ne on räätälöity koulutus- ja harrastusteollisuudelle, ja heillä on perusryhmä hieman vanhan koulun komponentteja. Esimerkki:

 • 365 laskenta (5 kutakin 73 tavallisesta 5% hiilikalvovastuksesta 1 ohmista 1megiin) 1 / 4W vastukset hintaan 6,95 $
 • 220 laskee valikoiman mylar-, keraamisia, monoliittisia ja elektrolyyttikondensaattoreita 2,2 pF: sta 1 000 uF: iin hintaan 14,95 dollaria (Tai 6,95 dollaria 90 kpl: n paketille)

Vain valitukset eivät ole lomakkeita, ja ne ovat hieman vaikeasti selattavia verkkokauppoja. On kuitenkin hauskaa vain selata. Heillä on myös komponenttiensa lisäksi työkaluja, protoyping / breadboarding -välineitä ja projektisarjoja. Vietän yleensä enemmän kuin tarvitsin.

Huomaa: En ole sidoksissa heihin, olen vain tyytyväinen asiakas.

Kansainvälistä S&H: ta ei löydy. Olen käyttänyt Futurleciä sen "Value Packs" -tuotteilla [1] ja S&H on läpinäkyvä [2]. Mutta sinun on kokeiltava vinkkiä: etenkin testausjoukko [3] kiinnostaa minua. Jälleen vain tyytyväinen asiakas. [1] http://www.futurlec.com/ValuePacks.shtml [2] http://www.futurlec.com/Delivery.shtml [3] http://www.elexp.com/kit.htm
Futurlec on parantanut toimitusaikojaan viime aikoina, ensimmäiset tilaukseni kesti noin kuukausi, nyt ne ovat laskeneet noin kymmeneen päivään.
Ota yhteyttä Electronix Expressiin. Minimitilaus on 100USD kansainvälisille kuljetuksille, ei minulle, koska yli 50USD: n paketit menevät tulliin - surullinen ja totta.
#15
+3
Diosces
2010-03-10 03:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ja yli 22-mittariseen kiinteään kytkentäjohtoon, eri väreillä 3220 pisteen LAATU leipälevyjen releet

#16
+2
Steven T. Snyder
2010-06-25 04:02:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää ehdottomasti releet luetteloon ja älä unohda releen kelojen flyback-suojadiodeja , jotta et räjäytä mikro-ohjaimen lähtöjä! Jotkut tasasuuntaajan diodit toimivat hyvin, ja niitä on hyvä käyttää myös käänteisjännitesuojapiireissä.

Varmista, että mikrokontrollerin lähdöt täyttävät releen kelan jännitteen ja virranarvot.

Erittäin hyödyllinen turvallisesti ajo-lamppuille, solenoidille jne

#17
+2
volting
2010-05-30 22:16:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dekooderit, kuten osoitteen dekoodauksen 74LS138.

LCD-näytöt, kuten 16x2-merkkinen perusnäyttö HD48770-ohjaimella, on aina mukavaa, että sinulla on muutama näistä projekteihin, ja ne voivat olla hyödyllisiä myös virheenkorjauksessa.

#18
+2
hhh
2010-06-25 16:08:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flux, paste ja niiden poistotyökalut

Kun pumppu ja juotoslanka eivät riitä ...

Pidän kustannusten leikkaamisesta, joten etsivät aktiivisesti korvikkeita ensimmäisestä tuotteesta. Toisissa tuotteissa olen käyttänyt autoteollisuudelle tarkoitettuja tuotteita: isoja pulloja, halpoja ja pitkäikäisiä.

 1. STANNOL® MINI-FLUXER (pintajännityksen manipulointiin)
 2. asetoni tai maalinpoistosuihke (ylimääräisen hartsin poistamiseksi)
 3. hartsi (kuten tämä) ja etanoli (omien juoksutusten tekemiseksi)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...